nuffnang1

.:)

Apr 26, 2016

Gelaran Kebesaran Menteri Besar Terengganu Di LucutMenteri Besar Terengganu, Ahmad Razif Abd Rahman reda dengan pelucutan gelaran kebesaran kepadanya dan akan terus membuktikan taat setia kepada Sultan Terengganu, Sultan Mizan Zainal Abidin.

Dalam satu kenyataannya malam tadi, kepentingan rakyat Terengganu akan terus menjadi keutamaannya selagi masih memegang jawatan.

"Saya reda dan pasrah dengan apa yang berlaku dan amat memahami bahawa ini adalah hak mutlak Tuanku di dalam mengurniakan anugerah atau penarikan balik anugerah berkenaan.
"Yang penting kita mesti mengambil iktibar dengan apa yang berlaku sebagai rakyat, pemimpin yang taat dan setia kepada Raja dan Negara," katanya.


Petang tadi, Datuk Pengelola Bijaya Diraja memaklumkan Sultan Mizan melucutkan semua darjah kebesaran yang dikurniakan kepada Ahmad Razif berkuat kuasa pada Jumaat lalu.

#Admin tidak minat soal politik...tapi sekadar letak untuk sahabat yang bertanya....kemelut ini admin sendiri tidak pasti apa sebenarnya sudah berlaku...kita tunggu sahaja PM buat kenyataan.
Post a Comment