nuffnang1

.:)

Sep 18, 2017

ALLAH TAKDIRKAN SEGALANYA TAPI KAU YANG PUNYA PILIHAN NAK BERJAYA ATAU TIDAK DENGAN TONEPLUS

Memilih untuk tidak bertindak juga merupakan satu pilihan tapi manusia diberi akal dan fikiran...kau pilih yang mana..

Sebelum mata ini terlelap saya nak kongsikan sedikit perkara mengenai kejayaan kadang-kadang kita ni nak sangat kejayaan itu menjadi milik kita tetapi kita lupa untuk mencapai kejayaan itu bukanlah satu tugas yang mudah.
.
.
Bagi saya saya pegang pada satu prinsip hidup yang sangat kuat, kejayaan itu adalah satu proses anda melihat saya mungkin ada yang mengenali saya dan mungkin ada yang benar-benar mengenali saya mereka tahu saya bermula dari mana saya bermula dari tiada apa-apa kosong,
.
.
Sehingga saya mempelajari ilmu psikologi bukan kerana saya nak cari kerja tetapi saya mahu mengenali manusia mungkin ada pengalaman lepas saya yang saya rasa perlu saya belajar tentang diri saya, bila saya mengenali diri saya rupanya kita manusia boleh memilih bagaimana untuk mencorakkan hidup kita.
.
.
Hidup adalah sebuah pilihan kita pilih sama ada mahu bertindak ataupun tidak memilih untuk membuat apa-apa tindakan dan sejujurnya memilih untuk tidak berbuat apa-apa juga adalah satu pilihan.
.
.
Memang benar takdir yang menentukan ketentuan yang telah ditetapkan, semua itu adalah benar, tetapi cuba kita fikirkan kembali adakah kita 100 peratus menyerahkan takdir tanpa melakukan usaha sehabis baik untuk hidup kita,
.
.
Saya tiada jawapan untuk anda, anda sahaja yang tahu berapa peratus usaha anda telah lakukan, berapa banyak sumber telah anda manfaatkan dan paling penting mendapat restu dan redha Allah.
.
.
Kejayaan itu bukanlah untuk dibangga-banggakan tetapi kejayaan itu adalah satu titik permulaan untuk kita kumpulkan untuk akhirat, kalau kau mengenali diri kau kau tidak akan mudah terkesan dengan kata-kata orang lain dan sekali lagi saya pegang pada prinsip ini yang mencorakkan hidup kita adalah diri kita.
.
.
Redha Allah dan kasih sayang orang sekeliling kita, membuatkan berdirinya siapa orang yang berjaya itu kerana adanya doa orang lain untuk kita.
.
.
Pesan saya kepada diri saya, kau tahu kau bermula dari mana kau tahu siapa yang ada bilamana kau perlukan, kau tidak akan mudah terkesan bagaimana orang nak menjatuhkan dirimu.
.
.
You know you're doing the best. Maka teruskan melangkah. Apa yang penting JALAN TERUS.
.
.
"Kita didunia bukan sesiapa. Bukan untuk bertanding tara, maka persiapkan diri untuk kita sentiasa sedar diri."

Salam Inspirasi
Nak daftar simkad Tone Plus jom saya bantu >>0134704110>>
Aree aka Zul Karnai
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/penerangan

Sep 15, 2017

TONE PLUS SEKALI JUAL SAMPAI PENCEN DAPAT DUIT

Anda jual simkad Tone Plus tahun 2017 Tahun 2018 tetap dapat duit sampai pencen..

*Konsisten Vs Rapid*

Mana satu pilihan anda. Saya lebih suka dengan konsisten kerana setiap bulan pasti sudah ada pendapatan yang berterusan daripada banyak tapi sekali sahaja.

Inilah sebabnya kenapa saya selalu berkongsi dan mengajak anda menggunakan simkad Tone Plus. Anda jual produk lain sekali jual baru dapat duit, selepas itu anda kena jual lagi..bagaimana kalau tiada pembeli, jawabnya duit tak *ASYUK*

AKAN TETAPI.....

Dengan simkad Tone Plus anda hanya jual sekali setiap bulan anda dapat duit..walaupun anda jual tahun 2016 namun 2017 tetap dapat duit...Nak tahu hebat ker tak simkad Tone Plus Pra Bayar Yang Membayar jom saya bantu anda..

Call/whatsaap <<0134704110>>
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/penerangan
Aree

Sep 14, 2017

WAJIB KENALI LATAR BELAKANG PROSPEK ANDA TONE PLUS

Untuk close deal dengan prospek baru, anda wajib tahu siapa mereka dan latar belakang pendidikan...

*Latar Belakang Pendidikan Mencerminkan Siapa Anda*

Allah SWT menilai manusia dari segi ketaqwaan namun kehidupan dimuka bumi ini manusia dinilai dari segi pendidikan. Apa pekerjaaan yang anda ingin pohon pastinya *Kamu ada Sijil, Diploma, Ijazah, Master atau PHD*

Justeru itu jika anda ingin mulakan bual bicara anda sedikit sebanyak perlu tahu latar belakang pendidikan prospek atau orang yang anda baru kenali.

KENAPA??

Ketika anda berbicara kemungkinan besar anda menggunakan percakapan *Aras Tinggi* ini menyebabkan prospek atau orang anda baru kenal itu tidak memahami dan sudah pastinya anda akan dilabel sebagai *Berlagak* ,begitu juga jika anda melihat dari segi penulisan dan gaya ayat-ayat..mereka-mereka yang mahir sudah boleh membaca expresi siapa diri anda.

Oleh kerana itu jika anda berjumpa orang yang anda tahu latar belakang pendidikannya mudah bagi anda untuk naik atau turunkan *Level Pertuturan Anda* paham ker paham🤓.

Tip Motivasi..
#Aree
<<0134704110>>
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/penerangan

Sep 13, 2017

TAK PERLU MODAL RIBU-RIBU UNTUK MULAKAN PERNIAGAAN ANDA..SAYA TAWARKAN RM98 JA

Simkad Tone Plus hanya RM98 anda dah boleh mulakan perniagaan, tidak perlu sakit otak cari sampai Ribu-Ribu..

*Apa anda ingin bukan apa orang ingini*

Kenapa nak sakitkan otak, nak berniaga kena cari modal sampai ribu-ribu. Itu bukan anda mahukan tetapi orang yang mahu sebenarnya. Tone Plus hanya bermodal RM98 anda sudah boleh jadi usahawan. Tidak perlu kedai, tidak perlu simpan stok, tidak perlu pandai komputer tetapi pandai ceritakan faedah yang hebat...
Bagimana nak jadi hebat jom Abg Aree bantu..

<<0134704110>>
#sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BAse
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/penerangan

KENAPA KITA MEMILIH KERETA JENAMA LUAR NEGARA SIMKAD TONE PLUS

Anda boleh tanya kepada diri sendiri, kalau diberi pilihan nak beli kereta pasti anda akan pilih kereta yang mahal sebab anda akan cakap yang kereta mahal punya banyak kelebihan betul tak..
So sama juga dengan simkad Tone Plus RM98 pastinya banyak keistemewaanya..
Assalamualaikum. Boleh saya bertanya kenapa anda guna simkad Tone Plus?.
Kalau tanya saya, keinginan saya adalah mendapat insuran secara percuma kerana satu-satu telco dalam Malaysia yang beri insuran percuma adalah simkad Tone Plus. Untuk anda pula, dalam hidup ini cari apa yang anda inginkan bukan keinginan orang lain..Jika nak daftar simkad Tone Plus no saya <<0134704110>> Aree.
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/penerangan

Sep 12, 2017

Mental Block Penghalang Kejayaan Anda Dengan Simkad TonePlus

Reaksi Spontan setiap manusia perihal negatif sentiasa ada dan ini di sebut "Mental Block" perkara ini boleh menghalang dari anda berjaya dengan simkad Tone Plus..

Assalamualaikum dan Salam sejahtera. Sedikit kelainan posting abg Aree hari ni. Abg nak kongsi sesuatu dengan anda diluar sana yang agak hebat dan mungkin baru bagi anda. "MENTAL BLOCK" tak paham tak apa..Abg ulas dibawah.

Ada sesiapa yang pernah dengar atau pernah alami "Mental Block". Pastinya ada yang pernah dengar dan pernah alami, juga yang masih blurrr apa itu "Mental Block" 🙄🙄, tapi jangan risau ianya tidak susah untuk difahami..

Analogi atau Definasi "Mental block"  itu adalah bagaimana reaksi otak yakni cara pemikiran tidak rasional sesorang atau "Negative Thinking" yang menyebabkan kegagalan dalam bertindak.

Ada 12 jenis Mental Block. Tapi abg akan ulaskan 10 jenis sahaja untuk hari ini.. 🥇

1) Mental block hitam atau putih (All or Nothing)

- orang jenis ni sukakan kesempurnaan.

Contoh :

Berfikiran jika dia tidak melakukan sesuatu pasti tidak akan berdaya mendapatkan sesuatu. Kalau aku tak gosok (iron) baju pasti tak hansome🤣

2) Mental block general
- orang yang suka menyamakan semua benda sama.

Contoh :

Orang politik semua sama ja 6x6. Juga orang yang menjual produk barangan MLM adalah sama tetap menipu.

3) Mental block filter
- orang yang suka pandang dari satu sudut jer.

Contoh :

Orang macam ni hanya memandang pada satu sudut atau satu perkara sahaja yang mampu selesaikan sesuatu hal seperti pengiklanan hanya ada di Google Ads sahaja, lain tempat tiada. Tanyar pancit kalau kedai Ahmad tutup lain kedai tak boleh tampal😜

4) Mental block jumping into conclusion
Terbahagi kepada 2 jenis :

🔥Mind Reading -

contoh : Suka membuat telahan jika membaca sesuatu tak kira samada fb,whatsapp atau pertuturan orang dan menganggap segala itu ditujukan padanya.

🔥Fortune Telling -

contoh :

Pemiikiran
mudah untuk diertikan adalah anda tidak mahu simpan stok barang kerana beranggapan jika simpan stok takut nanti tak habis terjual.

5) Mental Block Emotional Reasoning

- Perasaan yang ada dalam diri agar apa yang telah dia lakukan akan orang lakukan perkara yang sama.

Contoh :

Ketika sambutan hari lahir suami/isteri dia bagi hadiah so dia nak kembali balasan seperti itu.😃

6) Mental Block Labelling
- Suka melabelkan diri sendiri atau orang lain.

Contoh :

Saya suka mengatakan saya sudah "Old Timer", otak lambat menangkap atau belajar.😭

7) Mental Block Disqualifying The Positive

- Orang yang suka menolak/deny  pujian dari orang lain

Contoh :

Hebat la hang Aree dapat kontrol Simkad Tone Plus Penang.
Dak aihhh aku tak hebat pun..
Sepatutnya perlu dijawab..alhamdulillah segalanya datang dari Allah.Aminn😍

8) Mental Block Magnification

- Orang yang suka membesarkan benda kecik atau mengecikkan benda besar.

Contoh :

Suka melambat-lambat kerja yang perlu disegerakan. Pelanggan whatsaap jam 9 pagi nak tanya produk dijawabnya jam 8 malam🤓

9) Mental Block Should / Must

- Orang yang MESTI dapatkan apa yang dia nak. Atau bila dia promosi sesuatu barang, pelanggan kena beli.

Contoh :

Saya penjual simkad Tone Plus dan saya ada downline. Saya berjaya menjual 100 keping kad sebulan dan saya nak downline saya juga menjual kuantiti macam saya tapi saya tidak pernah mengambil tahu samada mereka berupaya atau tidak menjual sebanyak itu, yang saya mahu tahu adalah sebulan 100 keping😘

10) Mental Block Personalisation

- Orang yang suka meletakkan kesalahan atas diri sendiri jika berlaku sesuatu perkara atau musibah.

Contoh :

Simkad Tone Plus dijual pada harga RM98 tapi saya bagi RM78 sahaja, kemudian orang tersebut guna tak sampai sebulan dia terminate, saya rasa macam rugi. Menyesal saya diskaun dahulu🤣

Semoga panduan dan tip ini mampu mengubah diri anda dengan memahami ciri Mental Block yang wujud dalam diri anda. Jumpa lagi nanti bagaimana untuk anda *Unlock Mental Block*

Aree/Cgu Siti
0134704110
#sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BAse
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/penerangan

Sep 7, 2017

BUAT DUIT DENGAN BLOG VS BUAT DUIT DENGAN TELEFON

Guru Cemerlang Jana Pendapatan Dengan Telefon, bagaimana caranya. Guru juga insan biasa seperti anda ingin menambah pendapatan. So guna simkad tone plus dan buat duit tanpa henti-henti.

Isteri saya seorang guru cemerlang di Pulau Pinang. Beliau juga merupakan Pegawai Penilai untuk beberapa buku teks sekolah rendah di Malaysia. Juga seorang Jurulatih Zon Utara yang menerima arahan JPN Pulau Pinang untuk memberi syarahan pemantapan bagi guru-guru subjek Bahasa Malaysia.

Sebagai insan biasa keinginan untuk menambah pendapatan tidak mengira siapa anda dan apa status kerjaya anda kerana peluang sentiasa ada dan hadir kepada anda. Justeru itu isteri saya tidak lepaskan peluang ini dengan menggunakan simkad Tone Plus yang dikuasakan oleh Tune Talk dan pemancar Celcom.

Setahun hanya guna sendiri sahaja dan tidak memperkenalkan kepada sesiapa pun. Tapi isteri saya tetap memperolehi faedah yang lumayan seperti cashback 7.5% dari nilai topup, komisen bulanan 3%,  data percuma, mata ganjaran Big Point Airasia, Insuran Percuma dan 11 lagi faedah yang tak sempat saya taip disini.

Awal Januari 2017 isteri saya seorang guru mula mengorak langkah dengan memperkenalkan kepada saya dan anak-anak sebagai langkah permulaan dan awalan kearah menjana pendapatan pasif dengan telefon. Setiap kali kami sekeluarga topup Isteri saya akan terima 13% dari nilai topup tersebut. Contoh jika saya topup RM100 isteri saya akan terima RM13. Wang tersebut terus masuk keakaun bank isteri saya setiap 24hb bulan berikutnya tanpa pernah gagal.

Sehingga kini pendapatan isteri saya tak sampai 7 bulan pun sudah menjangkau RM400 sebulan. Best ke idak best.
Kini isteri saya seorang guru ijazah yang sudah mempunyai pendapatan tetap gaji guru RM5000 sebulan terus berusaha memperkenalkan kepada orang lain faedah hebat sebagai pengguna Simkad Tone Plus. Isteri saya mempunyai impian untuk memperolehi pendapatan bulanan dengan Tone Plus sebanyak RM10,000 sebulan dan Insha Allah saya yakin akan berjaya.

Jika anda juga ingin buat duit dengan menggunakan telefon jangan malu-malu atau ragu-ragu call/whatsaap saya 0134704110 Aree. Saya akan bantu anda hingga berjaya. Dalam simkad Telco di Malaysia hanya simkad Tone Plus sahaja yang beri duit..

Daftar cara mudah dan klik disini tanpa anda perlu save no telefon saya.

Sep 6, 2017

TONE PLUS BERI INSURAN BUKAN SETAKAT KEMALANGAN

Mungkin Ramai Tidak Tahu Yang Simkad Tone Plus Memberikan Insuran Etiqa Takaful RM50,000 Secara Percuma..

Untuk anda yang belum tahu. Ini antara kelebihan simkad Tone Plus yg saya guna sejak Dis 2014.

PERLINDUNGAN INSURANS TAKAFUL PERCUMA!

Simple step :
✅ Daftar Simkad TONE PLUS
✅ Guna Seperti Biasa
✅ Topup Minima Rm50 Sebulan
✅ Terima Aktif Perlindungan Dibulan Hadapannya.

💊 Keterangan berkaitan perlindungan takaful Etiqa RM50 Ribu bagi pengguna simkad Tone Plus

PA insuran ETIQA TAKAFUL dicover seperti bawah :

A. PEMBEDAHAN
B. KEHILANGAN
C. MOGOK , RUSUHAN DAN KEKECOHAN AWAM
D. PEMBUNUHAN , SERANGAN ATAU PENCULIKAN
E. RAMPASAN
F. AKTIVITI SUKAN AMATUR
G. LEMAS
H. GIGITAN ULAR , SERANGGA BERBAHAYA ATAU KERACUNAN MAKANAN
I. CACAT KEKAL
J. KEMATIAN

🌸 KINI , guna handphone seperti biasa , kami dilindungi insurans takaful yang mantap ini !!

** bukan kemalangan jalan raya sahaja !!

Buatlah pilihan yang terbaik!!

"Sediakan payung sebelum hujan"

p/s : saya tak jual insurans, tapi saya jual simkad yang beri perlindungan insurans PERCUMA kepada pengguna.

Jika anda serius nak guna simkad ni, Call/Whatsapp Saya >>0134704110>> Aree
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/

SIMKAD TONEPLUS PRODUK YANG HEBAT, TAK TIPU ORANG

Tahukah anda pelbagai produk orang jual sekarang ini yang mereka war-warkan akan mendapat duit. Saya sudah alami perkara begini sejak tahun 2007 lagi apabila saya ikuti satu program yang dikatakan untung dengan lumayan tapi hakikatnya penipu kencing kuat. Contohnya anda kena beli produk berharga rm300 dan anda akan terima rm300.
Anda tahu tak, selepas anda beli anda pulak kena jual barang tersebut. Dalam ertikatanya pi mai pi mai tang tu jugak.

Disini saya sedar saya sendiri tertipu, bayangkan kalau anda tidak pandai promosi dan tak mahir promosi pastinya anda tidak akan dapat satu sen pun.
Tapi walaupun anda pandai promosi dan berjaya menjual anda adalah penipu besar...saya sendiri menyesal juga pada tahun tersebut dan saya bersumpah pada diri sendiri tidak akan menjual perkara macam tu lagi.
Lama saya menyepi diri sehingga saya menjumpai produk tarak tipu orang.

Walaupun anda tidak menjual anda guna sendiri anda sudah nikmati pelbagai faedah hebat.

*Produk Anda Sangka Hebat Belum Tentu Hebat Selagi??*

2007 saya mula melangkah ke alam perniagaan online. Ketika itu saya sangka setiap produk saya jual dan dapat duit sudah cukup hebat, promosi gila-gila kompom ada buyer..tapi sekali jual sekali dapat duit. Itu yang meletihkan.

Namun tahun 2015 rupanya sedikit cahaya timbul apabila saya hanya inginkan Insuran dengan menggunakan *Simkad Tone Plus* Tahun 2017 awal Januari terus dunia online/offline saya diselubungi cahaya yang terang benderang dan inilah yang saya cari selama ini kerana dengan *Simkad TonePlus* sekali saya jual Januari 2017 sampai sekarang saya nikmati komisen tanpa henti-henti dan berganda-ganda. Inilah produk yang tidak menipu orang, tidak perlu beli barang kena jual baru dapat duit. Beli dan guna sendiri pun sudah dapat duit dan 12 faedah hebat yang tiada pada *SIMKAD TELCO LAIN*

Nak Saya Bantu Anda..Boleh Call/Whatsaap👉👉👇👇
>>0134704110>>
Aree aka Zul Karnai
#sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BAse
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/

Aug 26, 2017

TONE PLUS MUNGKIN REZEKI ANDA. USAHA DAN USAHA PASTI DAPAT DUIT DENGAN TONE PLUS

Manusia Hanya Berusaha. Dengan Tone Plus Pra Bayar Yang Membayar. Usahalah Agar Anda Terus Menerima Komisen Tanpa Henti-Henti Sehingga Akhir Hayat..

*REZEKI*

*Aku melihat hidup orang lain begitu nikmat,*
*Rupanya dia menutup kekurangannya tanpa perlu berkeluh kesah*.

*Aku melihat hidup teman-temanku tidak ada duka dan kepedihan*,
*Rupanya dia pandai menutup dukanya dengan bersyukur dan redha.*

*Aku melihat hidup saudaraku tenang tanpa ujian,*
*Rupanya dia begitu menikmati badai hujan dalam kehidupannya*.

*Aku melihat hidup sahabatku begitu sempurna,*
*Rupanya dia berbahagia dengan apa yang dia ada.*

*Aku melihat hidup jiran tetanggaku sangat beruntung*
*Ternyata dia selalu tunduk pada Allah untuk bergantung*

*Setiap hari aku belajar memahami dan mengamati setiap hidup orang yang aku temui..*
*Ternyata aku yang kurang mensyukuri nikmat Allah..*

*Bahawa di satu sudut dunia lain masih ada yang belum beruntung memiliki apa yang aku ada saat ini*

*Dan satu hal yang aku ketahui, bahawa Allah tidak pernah mengurangkan ketetapanNya*.

*Hanya akulah yang masih saja mengkufuri nikmat suratan takdir Ilahi.*

*Maka aku merasa tidak perlu iri hati dengan rezeki orang lain.*
*Mungkin aku tak tahu dimana rezekiku. Tapi rezekiku tahu dimana diriku berada.*

*Dari lautan biru, bumi dan gunung, Allah telah memerintahkannya menuju kepadaku.*

*Allah menjamin rezekiku, sejak 9 bulan 10 hari aku dalam kandungan ibuku.*

*Amatlah keliru bila bertawakkal rezeki dimaknai dari hasil bekerja.*
*Kerana bekerja adalah ibadah, sedang rezeki itu urusanNya..*

*Melalaikan kebenaran dan gelisah dengan apa yang dijamin-Nya, adalah kekeliruan berganda..*

*Manusia membanting tulang, demi angka simpanan gaji, yang mungkin esok akan ditinggal mati.*

*Mereka lupa bahawa hakikat rezeki bukan apa yang tertulis dalam angka, tapi apa yang telah dinikmatinya.*

*Rezeki tidak selalu terletak pada pekerjaan kita, Allah menaruh sekehendak-Nya.*

*Siti Hajar berulang alik dari Safa ke Marwah, tapi air Zam-zam muncul dari kaki anaknya, Ismail.*

*Ikhtiar itu perbuatan*.
*Rezeki itu kejutan*.

*Dan yang tidak boleh dilupakan, setiap hakikat rezeki akan ditanya kelak,*
*"Dari mana dan digunakan untuk apa"*

*Kerana rezeki hanyalah "hak pakai", bukan "hak milik"...*
*Halalnya dihisab dan haramnya diazab*

*Maka, aku tidak boleh merasa irihati pada rezeki orang lain*

*Jujur bila berkata*
*Hayati bila membaca*
*Ikhlas bila menerima..*
*Gembira bila dapat kongsi bersama*.
*-AREE-*

Daftar Simkad Tone Plus Sekarang 0134704110 Aree

http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/

Aug 24, 2017

Mufliskah Kita Sambutan Bulan Kemerdekaan Ke-60

Jiwa Merdeka, Jiwa Pesara Tentera, Jiwa Pahlawan Tak Pernah Pudar..

*MUFLISKAH KITA HANYA RM5.50*

Petang semalam sambil santai-santai saya membonceng motosikal menyusuri Bandar dan Pinggir Bandar. Niat dihati pastinya sambutan bulan kemerdekaan penuh warna warni dengan deretan bendera kebangsaan yang gah terpacak dirumah-rumah dan premis perniagaan.

Namun jangkaan saya amat meleset sama sekali, jelas wajah saya nampak terlalu kecewa dengan apa yang saya pandang dikiri dan kanan.
Semangat seorang anggota tentera walaupun sudah bersara tetap dijiwa saya penuh semangat patriotik namun kenapa tidak dijiwa orang lain. Terlintas difikiran saya sejenak. Adakah dengan harga sekeping *Jalur Gemilang* hanya *RM5.50* akan membuatkan mereka *Muflis* atau mungkin tidak sehaluan politik menyebabkan mereka enggan menaikkan bendera negara sendiri.

Namun apa pun jawapannya saya tetap kecewa kerana ini adalah negara kita, negara Tumpahnya Darah Ku, negara yang memberi kenikmatan rezeki melimpah ruah yakni bumi bertuah *Malaysia*.
Kenapa ini harus berlaku. Dimanakah semangat sayangkan negara. Hanya mereka yang mampu menjawab segalanya.

Saya terus berlalu dengan seribu satu persoalan yang tak mampu saya jawab setelah pelbagai bantuan di terima namun hanya nilai *RM5.50* tidak mahu disumbangkan....

Berminat menjadi ahli Tone Plus..simkad buat duit, simkad bayar hutang..call/whatsapp 0134704110 Aree..

http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/

Data Tone Plus Cepat Habis..Yer Ker!

Pernahkah anda mengalami situasi data Tone Plus cepat habis, sebenarnya anda kurang faham...

DATA TONE PLUS TELAN KREDIT

Ini yang selalu pengguna baru Tone Plus alami. Data Tone Plus Telan Kredit. Sebenarnya , jika kita fahami sistem elok-elok…Tiada sebab isu ni timbul. Tak kenal Maka Tak Cinta

SEBENARNYA KITA HARUS TELITI SISTEM SESUATU PRODUK TERLEBIH DAHULU …

Panduan dan peringatan kepada pengguna baru TonePlus menguruskan penggunaan data internet:

1) Mungkin terjadi sedikit “kejutan sementara” sebab perbezaan sistem pengendalian data Internet di antara simkad TonePlus dan simkad yang terdahulu.

2) Untuk langganan telco seperti Digi, Maxis dan sebagainya jika sudah habis data pengguna tetap diberi peluang menggunakan Internet secara percuma dengan kelajuan rendah. Ini BERBEZA dengan TonePlus yang akan mengenakan caj “pay per use” setelah kehabisan data. Cajnya ialah: 8sen/mb dan ditolak dari kredit.

3) Oleh kerana hal ini, terdapat banyak kes pengguna-pengguna baru TonePlus yang mendakwa “kredit cepat habis” atau “kredit tiba-tiba habis” sebab tak tahu dan tak diberi penerangan awal oleh upline atau pendaftar mereka.

Oleh itu, perlu diambil langkah-langkah berikut:

A) Sentiasa periksa baki data yang ada dengan menekan 134# call. Baki RM yg tertera ialah *baki panggilan percuma (jika ada). Selepas itu tekan “1” untuk paparan baki data internet kita.

B) Sentiasa OFF kan data internet jika tidak digunakan untuk menjimatkan data

C) Selepas topup untuk mendapatkan “free data” JANGAN terus ON data dan gunakan internet. PASTIKAN dahulu data percuma telah dimasukkan oleh sistem dengan memeriksa *134# (biasa selepas 5-10 minit topup)

D) Bila habis data, terus OFF kan data. Selepas itu, jika inginkan data semula boleh sama ada langgan data (jika cukup kredit); atau topup rm30, rm50 atau rm100 untuk mendapatkan data percuma.

E) Selepas mendapat sms amaran 90% penggunaan data sentiasa periksa baki data *134#

Daftar Simkad Tone Plus anda sekarang
Call/Whatsapp ↓↓√√
0134704110
Aree aka Zul Karnai
#sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BAse
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/

Aug 23, 2017

Tone Plus Halal Dan Patuh Syariah

Sebagai Umat Islam Kita Di Tuntut Mencari Yang Halal...Tahukah Anda, Simkad Tone Plus Halal dan Patuh Syariah..

*Haram Vs Halal*

Tanyalah financial advisor mana pun... mereka akan kata , income terbaik adalah *PASIF INCOME*... tapi  pastinya yang halal bukan yang gharar apatah lagi yg haram..
Sebab tu wajib utk kita tahu hukum perniagaan atau pelaburan yg kita buat... bukan sekadar angkanya..TonePlus Patuh Syariah..

Bukan berapa yg kita  dapat..tapi bagaimana kita dapat...0134704110 Aree
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/

Aug 21, 2017

Tone Plus Santapan Rohani Dan Jasmani

Nawaitu Kita Penentu Kehidupan Kita, Apa Yang Anda Niatkan Itulah Akan Anda Dapat...

*Segalanya Bermula Dengan Nawaitu*

Assalamualaikum.
Semoga rakan sekalian mendapat rahmat Allah saya doakan.
Kehidupan seharian menuntut kita mencari sesuatu untuk kelangsungan hidup ini. Santapan Jasmani dan Rohani berbeza. Tapi segalanya bermula dari *NIAT* sendiri. Niat dipecahkan kepada Negatif dan Positif. Inilah yang bakal membentuk kehidupan kita dunia akhirat.

Kalau niat positif maka yang hadir pastinya positif namun kalau niat negatif maka yang hadir juga negatif. Seluruh kehidupan kita adalah ibadat jadi kita sebagai umat Islam terikat dengan perkara halal dan haram yakni ada yang boleh dilakukan dan ada yang tidak boleh dilakukan.

Justeru itu kenapa anda sentiasa berniat *Negatif* sedangkan banyak perkara positif boleh anda niat untuk lakukan setiap hari. Saya tidak pandai berbicara soal agama. Bidang saya adalah *Penulisan Perniagaan* makanya saya akan berikan sedikit contoh berkaitan kehidupan memajukan diri sendiri.

Pernah tak anda selalu negatif berkaitan *wang* nak beli sesuatu anda terlampau fikir negatif. *Aku tiada wang, aku tiada wang* ini sudah menjadi niat, makin kerap anda fikirkan aku tiada wang, aku tiada wang maka akan termakbul niat anda tersebut. So anda akan sentiasa merasai tiada wang. Tidak mustahil seumur hayat anda perkara atau masalah kewangan akan terus membelenggu anda.

Kita bukan perlukan wang *berkepuk-kepuk* untuk berbelanja tapi memadai mencukupi untuk kehidupan seharian sehingga sebelum gaji bulan berikutnya dibayar. Minda dan niat negatif tidak akan membawa anda kemana-mana.

Contoh lagi saya berikan. Bantuan yang diberi oleh Kerajaan adalah bersifat sementara untuk kita berusaha mengubah diri sendiri keluar dari kepompong kemiskinan. Tapi kalau *Niat* kita sendiri .."Ala buat apa nak kerja lebih " setahun 3 kali aku dapat bantuan". Itu adalah *Nawaitu* anda, maka sampai 2 ke 3 generasi anda tidak akan berjaya berubah ke arah yang lebih baik akibat *Niat* anda itu.

Seperti saya katakan seawal penulisan tadi..segalanya datang dari *Nawaitu/Niat* dari kita sendiri.

Semoga penulisan ini menjadi panduan buat anda. Andai ada yang terkhilaf maafkan saya. Ianya sekadar pencerahan untuk anda terus berusaha berubah demi masa depan anda dunia dan akhirat.

Saya sentiasa mencari kehidupan menuju kejayaan..usaha saya sebagai pengedar simkad Tone Plus dengan *Niat* disamping menjana pendapatan, sedikit pendapatan tersebut saya *INFAQ* buat mereka dalam kumpulan *ASNAF*. Anda ingin sertai saya jom sama-sama kita bantu mereka..daftar simkad Tone Plus sekarang..
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/

0134704110
Aree aka Zul Karnai
#sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BAse

Aug 19, 2017

Anda Pilih Data Atau Duit

Hidup ini adalah pilihan anda sendiri, anda nak pilih simkad sekadar beri data/call free atau Simkad Tone Plus yang beri duit..

*Mana Satu Pilihan Anda A - B*

Kalau diberi pilihan, anda pilih yang mana. Simkad Tone Plus beri lebih kemudahan berbanding simkad biasa.
Saya pilih A. Anda nak Pendapatan Pasif hingga Pencen atau Kerja sekali gaji sekali. Tone Plus kerja sekali dapat gaji hingga pencen. Pencen askar + Pencen Tone plus RM3000 usia saya 40an...

Jom daftar Simkad TonePlus
0134704110
Aree aka Zul Karnai
#sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BAse
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/

Aug 18, 2017

TONE PLUS ADALAH PELUANG TERBAIK LANGSAI HUTANG DAN BAYAR LOAN

Tak susah, tak senang, kalau rajin senanglah anda, kalau malas apa pun susah. Itu jer nak bagitahu.

*"Apa bisnes pun, bila cabaran besar maka pulangan pun besar. Begitu juga dgn  bisnes simkad Tone Plus."*TAHNIAH

Antara bonus yang wujud dalam bisnes kami.
🔴 Bonus penajaan = Rm20
🔴 Bonus tahun baru = 5% - 20%
🔴 Bonus pulangan tunai = 3% - 7.5%
🔴 Bonus topup komisen = 3% sehingga 32%
🔴 Bonus dalam bentuk tunai bukan sms 😂
Pilih!!!
Nak data atau nak duit?
JADILAH PENGGUNA YANG DIBAYAR.
Jom tukar simkad anda & kekal nombor kesayangan anda

>>0134704110<<
Aree aka Zul Karnai
#sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BAse
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/

Aug 17, 2017

TONE PLUS BUAT GEMPAQ

Bagaimana Untuk Beli Data Dan Berkongsi Sesama Tone Plus Member

TAHUKAH ANDA?

Kini anda boleh memindahkan data ke mana-mana NO. HP ToneExcel/TonePlus keluarga anda, rakan-rakan anda. Konsep lebih kurang macam kita "BELIKAN"'mereka data, menggunakan kredit kita.

Ada 2 KOD yang anda perlu hadam.

D1 : 1.5GB data, RM 28 kredit anda akan ditolak.
D3 : 3GB data, RM 50 kredit anda akan ditolak.

Cara pindah data - Taip mana-mana KOD di atas kemudian jarak, letakkan No.HP penerima, kemudian hantar ke 23332.

CONTOH : D1 0132506997 send ke 23332.

Selamat mencuba!

Nota : DATA di transfer sah digunakan selama 30 hari. Jika kredit anda dah expired, tapi data masih ada berbaki 10 hari contohnya, anda perlu topup lanjutkan expired untuk terus gunakan data berbaki yang belum habis.

0134704110
Aree aka Zul Karnai
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/

Aug 16, 2017

Bagaimana Tingkatkan Kemajuan Diri Dengan Tone Plus

Keyakinan diri amat penting dalam melaksanakan sesuatu target atau pencapaian..bagaimana ingin anda laksanakan dengan Tone Plus Pra Bayar Yang Membayar..

Ahli psikologi berpendapat, individu akan lebih "perform" untuk mencapai apa yang mereka mahu  sekiranya mereka tahu cara untuk membangunkan motivasi dalaman diri mereka.
.
Ada 4 elemen yang dapat membentuk motivasi dalaman (intrinsik).
.
1. Mendorong Diri :
Keupayaan untuk mendorong diri sendiri mencapai matlamat yang telah ditetapkan oleh diri sendiri. (Self Drive)
.

2. Komitmen :
Memberi komitmen sepenuhnya kepada matlamat peribadi yang mahu dicapai
.

3. Inisiatif :
Kesediaan mencari jawapan/jalan penyelesaian ke atas cabaran dihadapi tanpa bantuan orang lain.
.

4. Kekuatan Nilai :
Memahami kekuatan nilai diri untuk terus mencapai matlamat walaupun sedang menghadapi halangan. (Value)
.

Terdapat banyak teknik untuk memaksimumkan potensi diri untuk motivasi dalaman kita. Bantu Aree share posting ini supaya lebih ramai dapat manfaatnya...

Nak daftar simkad Tone Plus, jom saya bantu anda mencapai impian dengan Tone Plus.

0134704110
Aree aka Zul Karnai
sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BAse
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/

DENGAR-DENGAR BRIM DAH MASUK BESTNYERR

Anda nak dapatkan BRIM setiap bulan tanpa perlu tunggu 3 kali setahun. Jom saya tunjukkan pada anda bagaimana saya dapat BRIM setiap bulan dengan Simkad Tone Plus..

Dok dengaq Berita Pasal Sukan SEA tetiba terkesima...BRIM AKAN DIBAYAR ESOK (hari ni la 16hb Ogos 2017) so teringat pada anda yang dapat BRIM. Jangan lupa SIMPAN TEPI RM100 daftar simkad TonePlus Insha Allah akan dapat BRIM setiap bulan...tak yah tunggu Setahun 3 kali dah...
Nak daftar no saya masih sama 0134704110 Aree..http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/

Aug 14, 2017

8 Bulan RM400 Saya Jana Dengan Tone Plus Pengedar Pulau Pinang

Saya guna 8 bulan Simkad Tone Plus Sudah Mampu Jana Pendapatan Bulanan RM407 Setiap Bulan Tanpa Gagal

*Baru 8 Bulan Guna Simkad Tone Plus Saya Terima Komisen RM400 Tiap Bulan*

Assalamualaikum..
Kisah ini saya paparkan sebagai pedoman dan panduan buat anda diluar sana agar buka mata hati dan minda untuk terus maju kedepan dengan Tone Plus Tune Talk Pra Bayar Yang Membayar..

Saya hanyalah seorang peniaga pasar malam yang juga buat internet almaklumlah usia saya juga hampir cecah suku separuh abad namun berkat kesabaran dan usaha serta ingin keluar dari zon kemiskinan saya belajar dan terus belajar bagaimana menjana pendapatan dengan Tone Plus.
Baru 8 bulan saya dah mampu cipta rekod dengan pendapatan Pasif RM407 setiap bulan dan amaun ini akan terus meningkat dan meningkat selagi saya terus berusaha memperkenalkan kepada kawan.

Asalnya saya guna simkad Tone Plus semata-mata ingin dapatkan Insuran percuma. Saya topup RM50 secara percuma saya dilindungi Insuran Etiqa Takaful RM50,000 kemalangan/kematian/cacat kekal tanpa diusik satu sen pun kredit yang saya topup itu tadi..malah saya menerima lagi :
1. Cashback 7.5%
2. Komisen 3%
3. Data Internet Free 2GB
4. 120 Point Airasia
5. Peluang Perlancongan Percuma.
6. Peluang menunaikan Umrah Percuma.
(Jika anda bukan beragama Islam anda juga berpeluang ke rumah ibadat pilihan anda serata dunia.

Dengan segala pakej saya terima itu membuatkan saya terus jatuh cinta dengan Tone Plus. Biar apa orang cakap sekali pun saya akan tetap gunakan simkad Tone Plus seumur hidup kerana kajian saya tiada Telco lain didunia ini mampu memberi faedah begini kepada pengguna mereka.
Selain faedah yang saya sebutkan saya juga terima kejutan pada 9hb September 2017 secara rasminya saya telah dijemput oleh pihak HQ ke Sabah menyambut Ulang Tahun Tone Plus ke-7 di Hotel Hilton, Kota Kinabalu. Kalau telco lain ada ker semua ini. Tambahan pula saya sekadar pengguna biasa (Normal Member) dan bukan pun SC, PSC, BR atau PBR. Ini menambahkan lagi keyakinan saya yang pihak syarikat Tone Group tidak pilih kasih malah memberi galakkan dan hadiah kepada sesiapa sahaja yang rajin berusaha dan ingin maju.

Saya setiap hari akan keluar berniaga memperdagangkan jualan bihunsup di pasar malam. Anda boleh bayangkan musim sekarang yang tidak menentu hujan siang malam. Nak dapat jualan pun sukar tapi syukurlah komisen Tone Plus banyak membantu saya ketika saya kesempitan.

Saya jual semangkok bihunsup saya hanya akan untung semangkok sahaja dan esok saya ke pasar malam dan jual lagi. Bagaimana kalau saya tidak keluar ke pasar malam dan tidak menjual! adakah saya masih dapat duit, pastinya tidak bukan. Perniagaan pasar malam sekali jual barang untung juga sekali.

Tetapi berbeza apabila saya menjual simkad Tone Plus. Sekali saya jual simkad pendapatan yang saya terima berkali-kali dan berganda-ganda. Saya jual Januari 2017 tapi sehingga Ogos 2017 saya terus nikmati komisen tanpa perlu menjual kepada orang yang sama lagi. Amacam best ka best ka😍😍

Perniagaan bihunsup tetap saya teruskan dengan mengupah pekerja jadi senanglah saya tumpukan lebih perhatian kepada Perniagaan Yang Cukup Lumayan ini.
Anda bagaimana nak jadi pengguna hebat dengan Tone Plus yang beri duit atau nak kekal dengan telco lama anda yang sekadar bagi data dan Call free.

Segalanya anda yang buat pilihan. Jika berminat nak jana pendapatan Pasif dengan Tone Pra Bayar Yang Membayar jangan malu-malu untuk hubungi saya pada no tertera dibawah...

0134704110
Aree aka Zul Karnai
#sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BAse
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/

Data Tone Plus Cepat Habis..Punca Dan Tip

Ramai Yang Merungut, tak puas hati dengan simkad Tone Plus. Tapi mereka tak sedar sendiri punya salah dan tak mau bertanya...di sini saya dedahkan kenapa data anda cepat habis..bukan saja guna simkad toneplus tapi apa saja Telco yang ada kat Muka Bumi ni kalau anda tak ikut langkah dibawah alamat la, sehari 3GB pun abis..

*Punca Data Cepat Habis*

Salah satu sebab kenapa Data anda cepat habis tanpa anda sedari setiap malam adalah??
Malam tadi sebelum anda tidur data masih ada 1GB.
Bangun pagi data tinggal 31230 sahaja. Kenapa ini berlaku??. Sebenarnya ramai pengguna Internet tidak sedar..Selain FB yang banyak menghabiskan data adalah *Up Date* aplikasi yang anda gunakan dalam Android anda. Tahukah anda semua aplikasi tersebut akan diupdate setiap malam. Kalau 20 aplikasi anda ada maka 20 akan diupdate...*Punah*

Oleh itu untuk menjimatkan data anda sila *Turn Off* sistem *Auto Update*

Tip Penjimatan Data Disediakan oleh:
0134704110
Aree aka Zul Karnai
#sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BAse
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/

Tone Plus Pasif Income Komisen Mampu Beli Apa Sahaja

Sebagai Insan Yang Mempunyai Pelbagai Kelemahan Dan Sentiasa Khilaf Apa Perlu Anda Lakukan Untuk Naik Kembali Momentum Anda..

Dalam perniagaan Tone Plus Pra Bayar Yang Membayar, bila saya perkenalkan kepada anda dan anda menjawab *Nop* saya akan jawab *Next* ..
Kerana masih ada 41 juta penduduk Malaysia yang sedang nantikan saya diluar sana.
Topup macam biasa, guna macam biasa dan nikmati kelebihan luarbiasa. Anda topup anda dibayar, kawan anda topup juga anda dibayar. Telco lain aderrr ker..weeeeeeee Cargassss✈✈

Aree Aka Zul Karnai
<<0134704110>>
#sQuadTPaSkarPencenKe2
Nothern Region Penang
BAse
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/

Tone Plus..Kami INFAQ Beras Dengan Belian Anda

Jika Anda Beli Simkad Bersama Rangkaian sQuadTPaSkarPencenKe2 Setiap Nilai Sen Anda Kami Infaqkan Beras Bulanan..

®NOTA KHAS BUAT ANDA®
Dengan Pembelian Simkad Tone Plus Bersama Kami Setiap Nilai Sen Anda Kami INFAQ setiap bulan Beras sebanyak jumlah hari di Kalendar. Jika Bulan Ogos 31 hari maka 31 x 10 Kilo= 310 kilo beras kami Infaq*
*Secara tidak sedar anda sudah melakukan pahala yang cukup besar ganjaran disisi Allah*

Daftar sekarang..>>0134704110>>
Aree aka Zul Karnai
#sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BAse
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/

Aug 11, 2017

Rezeki Tone Plus Mungkin Milik Anda, Beri Peluang Kepada Telefon Anda Buat Duit Dan Selesaikan Hutang Anda

Kalau Anda Tak Cuba Mana Nak Tahu. Kalau Tak Di Pecahkan Ruyung Mana Nak Sagunya.
Saya Pengedar Simkad Tone Plus Pulau Pinang.

*Rezeki Urusan Allah*

Sebagai hamba manusia tidak perlu pertikaikan kenapa rezeki tidak kunjung tiba, usaha yang dibuat bertahun lamanya namun masih lagi sempit dalam kehidupan.
Perlu muhasabah diri..sebagai pengganut agama Islam kita dianjurkan berusaha untuk mencapai sesuatu..lambat atau cepat bukan urusan kita. Ada orang sehari sudah nikmati rezeki melimpah ruah, ada juga 10 tahun baru dapat menikmatinya, malah ada juga pada penghujung usia baru nikmati semua itu.
Rezeki bukan dari segi wang ringgit sahaja, malah kesihatan, kehidupan, anak2, isteri juga dinamakan rezeki.

Berusahalah dengan Tone Plus Tune Talk prabayar yang membayar, mungkin rezeki anda disini dan anda bakal nikmati keuntungan setiap bulan dan berganda-ganda.

Aree aka Zul Karnai
<<0134704110>>
#sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BAse
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/

Pengedar Simkad Tone Plus Tune Talk Pulau Pinang SimKad Bebas Hutang Anda

Hanya semurah RM98 sahaja anda sudah mampu menjadi usahawan Tone Plus tanpa perlu buka kedai, tanpa perlu simpan kad, tanpa perlu mahir berbicara kerana kami lakukan untuk anda..

80% orang bekerja untuk hidup.. Cukup2 makan pn jadilah..
20% sahaja yang ada karrier untuk maju dalam hidup..

Yang majoriti bekerja dengan kudrat dan keringat..
Yang minoriti bekerja dengan hasrat,  keyakinan dan berimpian besar

Anda memilih untuk berada dikelompok yang mana?

Jika  anda mahu mula menjadi kelompok ke-2 , berani untuk berubah.. Tiada siapa yang dapat mengubah melainkan DIRI ANDA sendiri.

"Anda tak perlu sempurna untuk berubah tetapi anda perlu bermula untuk sempurna"

Aree aka Zul Karnai
<<0134704110>>
#sQuadTPaSkarPencenKe
Northern Region
Penang BAse
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/


MASALAH DENGAN SIMKAD TONEPLUS ANDA

Jika anda mempunyai masalah dengan simkad Tone Plus, saya sedia membantu anda. Hubungi saya Aree 0134704110, saya pengedar simkad Tone Plus Pulau Pinang/Penang, Seberang Perai, Kedah, Perlis, Perak dan Malaysia.

Ilmu Allah ini luas, siapa pun kita teruskan sahaja menyebarkan dakwah, teknik, skills atau apa-apa sahaja asal namanya Ilmu bermanfaat.

Kita pun raih sahaja ilmu tersebut. Tak perlu sebarang "title" pun dalam menyampaikan ilmu Allah. Kerana kita berhak menyampaikan ilmu bermanfaat.

Berterima kasihlah kepada mereka yanh masih terus kuat bersama-sama dan support serta mahu lihat kita berjaya walaupun ada mereka sudah berjaya.

Pesan seorang sahabat saya, Orang yang berjaya ni tak mahu berjaya sorang-sorang . Selamat Malam .
Daftar Tone Plus dibawah...

Aree aka Zul Karnai
#sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BAse
0134704110
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/

Saya Pengedar Simkad Tone Plus Pulau Pinang/Seberang Perai/Kedah

Jika anda sedang mencari Pengedar Simkad Tone Plus Pulau Pinang, Seberang Perai, Kedah, Perlis, Perak jangan malu-malu call saya Aree 0134704110.

Sepanjang 2 tahun.. saya rasa tak kurang lebih 20 peluang pelaburan dan peluang perniagaan saya di ceritakan...
Syukurlah saya masih bertahan dgn 2 perniagaan.. TAPI TONEPLUS ADALAH KEUTAMAAN..

Bkn semua bisnes tu tak bagus.. mmg ada yg menjahanamkan duit ..dan ada juga yg bagus... tapi capacity saya sbg penduduk bumi... bumi hanya berputar 24 jam utk lengkapkan sehari... lepas tolak waktu tidur..rehat..makan..riadah..dan lain2..saya tinggal 3-4. Jam sehari utk fokus toneplus..

Jadi kalau saya tambah lagi perniagaan ketiga... masa utk toneplus tingal 1-2 jam..

Kalau saya tambah lagu perniagaan ke4..masa utk toneplus  tinggal 3o minit...

Maksudnya... impact bisnes berkurang akibat kurang pemberian masa utk fokus...

Cadangan saya... fokus 1 dulu... bila duit kat akaun 1 million... barulah guna teknik  double D  (diverisy & deligate)

Jom daftar simkad TonePlus
0134704110
Aree aka Zul Karnai
#sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BAse
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/

Senarai Pengedar Sim Kad Tone Plus Pulau Pinang/Penang

Senarai Pengedar Sim Kad Di Pulau Pinang Memang Ramai Dan Saya Salah Seorang Dari Mereka. Saya adalah Rangkaian Askar Pencen Ke-2. Kami latih, kami didik anda hingga berjaya. Asaikan cek mau ja....

*ADAKAH SELAMA INI ANDA/KELUARGA ANDA SUDAH TOPUP PREPAID BERIBU-RIBU RINGGIT, ANDA DAPAT DUIT TUNAI? TIDAK BUKAN!*

Sesungguhnya anda dalam kerugian!! Bil tetap kena bayar dan prepaid tetap kena topup setiap minggu/bulan/tahun, tapi tidak dapat duit tunai. Hanya dengan *Tone Plus Tune Talk* anda dibayar  dengan tunai terus ke akaun bank anda setiap bulan. Ramai yang telah dan sedang menikmati pendapatan pasif RM beratus-ratus ringgit hingga RM ribuan ringgit setiap bulan dan semakin meningkat setiap bulan.

Jom saya bantu anda..
Aree aka Zul Karnai
#sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BAse
0134704110
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/

Aug 6, 2017

SIMKAD TONE PLUS LANGSAI HUTANG RUMAH ANDA

Anda boleh nilai sendiri perbezaan yang ketara anda jual produk lain dan produk simkad Tone Plus..

Anda jual produk A 📦
Saya jual simkad Toneplus 💳
.
..
Pada bulan yang sama :
👉 Anda jual 100 kotak/pcs produk anda
👉 saya juga jual 100 pcs simkad Tone Plus

👉 Anda terima Pendapatan 💵👉🏧
👉 Saya terima Pendapatan 💵👉🏧
.
..
Bulan seterusnya :
👉Anda tidak jual produk 📦
👉Saya tidak jual simkad 💳

👉ANDA tidak ada Pendapatan ❌🏧
👉SAYA tetap ADA Pendapatan ✅🏧
.
..
Nampak perbezaan tu??

Sekarang anda berada di landasan yg mana??
#Untung_sekali atau untung yang berkali-kali??

Mau tau lebih lagi tentang pasif income ??
Kita story2...SMS/Whatsapp DAFTAR Tone Plus

Zul Karnai
#sQuadTPaSkarPencenKe2
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/

Aug 4, 2017

Anda Pilih Untung Dengan Simkad Tone Plus Atau Sekadar Data Yang Buang Masa

Setiap Manusia Yang Dilahirkan Semuanya Sama. Tiada Yang Lahir Terus Bijak.

*Semua Manusia Dilahirkan Sama Kecuali*

Semua manusia asalnya dilahirkan sama dan tiada kelebihannya sehinggalah mereka sendiri membentuk arah mana untuk dituju.

Beriman, bertaqwa, miskin, kaya, ajal dan maut segalanya Allah yang tentukan *Tetapi* manusia harus berusaha sendiri. Usaha, doa dan tawakkal amat dituntut Islam.

Begitu juga dengan Simkad Tone Plus, beli dan guna dahulu kemudian belajar bagaimana menjadi seorang usahawan bukan sekadar melihat, merenung dan mengeluh nasib yang tidak pernah berubah. Segalanya anda yang tentukan arah dan tujuan kemana anda nak tuju. Ingin jadi pengguna biasa atau menjadi seorang pengguna luar biasa dengan berusaha edarkan kad sim kepada rakan taulan anda.

Aree aka Zul Karnai
#sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BAse
0134704110
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/

SimKadTone Plus Mesin Cetak Wang

Anda Susah Kalau Nak Minta Kawan RM10 Agak2 Dapat Ker????
Jom Saya Ajar Anda Bagaimana Buat Duit Dengan Telefon

Anda masih ingat apa tu simkad Tone Plus? Moga info ni dpt bantu anda.

»Nama simkad : Toneplus
» Menggunakan Line Tunetalk ( 4G/3G )
» Coverage adalah Celcom
( DIMANA ADA CELCOM DISITU ADA TUNETALK TONEPLUS )
» Menggunakan Topup Tunetalk
» Percuma Mata Ganjaran Big points bila topup
» Percuma Takaful Insurans 50ribu
» Diskaun 30% Tune Hotel
» Cash Back 1-7.5% Topup sendiri
» Percuma Kekalkan number
» Peluang menjana PENDAPATAN
berterusan ( PASIF )

BAGAIMANA NAK DAPATKAN SIMKAD TONEPLUS

∆ Daftar sebagai Ahli TonePlus
SEUMUR HIDUP akan dapat :-
» Percuma Simkad Toneplus dan boleh kekalkan number lama.
» Percuma kredit Rm30 dalam Simkad
» Percuma Data 1 GB, 30 hari
» Percuma Group WhtsApp Support Toneplus
» Percuma Coaching Personal.
» Percuma postage

*Simkad Buat Duit*
*Simkad Dapat Duit*

Mahu simkad toneplus ...???
Jom kita sembang2
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/
0134704110 Aree

Jul 25, 2017

Tone Plus Tune Talk Kena Cari Orang Ker!!

Positif, Jom Saya Bimbing Anda Dari Zero Ke Hero

*Apa Kelebihan Bisnes Tone Plus*

Rasanya anda sudah pernah membaca setiap artikel saya sebelum ini.
Jika terus menerus memandang dari sudut *negatif* dan kekurangannya hingga bila bila pun kita tidak akan dapat dibukakan *hijab* kebaikan yang ada..

Perniagaan ini adalah mampu milik kerana modalnya sangat minima atas sekeping simkad berharga RM98 sahaja.

Hmmmmm...Nak kena cari orang ker?

Saya tak tahu lah kenapa masyarakat Melayu terlalu septikal dengan perkataan *kena cari orang*, sedangkan hari ini bermacam cara boleh kita lakukan untuk membuat pengiklanan senang cakap promosi yer!

41 juta pengguna telefon di Malaysia dan saban hari makin bertambah tak pernah kurang..Potensi yang ada amat tinggi.
Gunakan peluang yang ada ini. Bila berniaga wajiblah kena ada promosi..kalau tidak mana orang nak tahu anda penjual Simkad Tone Plus....

Kongsikan kelebihan produk ini, beri servis terbaik. Jika anda tak tahu promosi boleh hubungi saya. Pasti anda saya bantu dari A to Z, dari Zero ke Hero...asai cek mau ja...

Aree aka Zul Karnai
0134704110
#sQuadTPaSkarPencenKe2
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/

KETAHUI SYARIKAT HEBAT TONE GROUP TONE PLUS PENJANA PENDAPATAN INFINIT

PASTI DAN SAYA YAKIN..Rasanya tidak perlu diceritakan lagi mengenai kredibiliti syarikat ini kerana sememangnya ramai mengenali dan mengetahui Tune Talk Sdn Bhd adalah bernaung dan dimiliki oleh pemilik syarikat Air Asia Tan Sri Fernandes. Secara umumnya

mengenai tunetalk sdn bhd

Tune Talk Sdn. Bhd, memulakan operasi pada 19 Ogos 2009 dimana merupakan syarikat pengendali talian mudah alih (mobilephone).

Syarikat Tune Talk menjalankan operasi selaku Mobile Virtual Network Operator (MVNO) yang menggunakan rangkaian prasarana milik Celcom Berhad. Sememangnya terdapat kerjasama antara syarikat Tune Talk Sdn Bhd dengan Celcom berhad pada Disember 2008.

Syarikat Celcom merupakan pemegang saham terbesar di dalam Tune Talk dengan pegangan saham sebanyak 38% sementara 35.7% lagi dipegang oleh Tune Ventures Sdn Bhd yang mana Tan Sri Tony Fernandes dan Dato Kamaruddin Meranun merupakan pemegang saham terbesar. 

Sebagai salah satu daripada rangkaian Tune Group, Tune Talk akan membeikan kombinasi unik dalam kehidupan masyarakat melalui perkhidmatan anak syarikat yang lain seperti Tune Money, Tune Insuran, Tune Hotels, Tune Air. 

Mengenai Syarikat Tone Plus Sdn Bhd

Syarikat Tone Plus Sdn Bhd pula ditubuhkan pada 2012 dalam usaha untuk memajukan dan mengembangkan industri komunikasi di Malaysia. Hingga kini keahlian Tone Plus dianggar mencecah 200,000 orang di seluruh Malaysia. 

Misi utama Tone Plus Sdn Bhd adalah membantu golongan bawahan dan pertengahan untuk merealisasikan impian kekebasan kewangan melalui perniagaan berbentuk pemasaran rangkaian. 

Tone Plus Sdn Bhd telah menggabungkan pengalaman dan kepakaran dari sudut Insuran, perkhidmatan kewangan, pemasaran networking untuk mendapatkan formula bagi membantu  kita tambah pendapatan di rumah menggunakan handphone. 

Umumnya pemilik saham syarikat tone plus juga merupakan pemilik syarikat Tone Excel yang telah diketahui umum melalui kejayaan program tersebut yang dilancarkan sejak tahun 2010.


            Pejabat :
                           Tone Plus Sdn. Bhd.
                      B-2-8 & B-3-8, Jalan 3/149/E, 
         Taman Sri Indah, Bangunan Endah Promenade,
                          Bandar Baru Sri Petaling, 
                   57000 Sri Petaling, Kuala Lumpur.

                             Maklumat Lanjut : 
                                   Laman Web:                       
                         www.toneplus.com.my 
                      
                           HotLine : 03-90563809

                           Tel No. : 03-9054 3809
                           Fax No. : 03-9054 0278
                         Care Line : 010-7727 587

JIKA ANDA BERMINAT MENDAFTAR SEBAGAI AHLI SIMKAD YANG HEBAT INI, HUBUNGI SAYA 

0134704110
Aree aka Zul Karnai
#sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BAse


Jul 20, 2017

BOS NAK TAHU TAK BAGAIMANA TELEFON BOLEH MENGHASILKAN DUIT

Anda ingin bebas dari belenggu hutang. Jom saya tunjukkan caranya.

APA ITU SIMKAD TONEPLUS:

Cuma bezanya simkad ini dengan simkad2 lain yang ada dipasaran ialah..SIMKAD INI BOLEH BUAT DUIT.

Tone Plus ni tidak menggunakan strategi pemasaran macam yang biasa telco lain buat seperti iklan TV dan sebagainya..Tapi Tone Plus menggunakan ahli sebagai agen pemasaran..

Maksudnya bile bos dah jadi pengguna simkad ni, automatik bos dilantik sebagai pengedar Tone Plus yang sah..Maksudnya bos boleh menjual simkad kepada sesiapa sahaja..Budak2 pun boleh, janji umur 12 tahun ke atas (ada ic)..

Dan sebagai ganjarannya bos akan dibayar komisyen.. Telco lain media untuk buat iklan, tapi Tone Plus bayar user2nya untuk buat pemasaran (User get user)..

Ada 4 jenis komisyen yang dibayar oleh Tone Plus..Komisen ni memang best giler..Komisyennya yang tertinggi di Malaysia..

Aree aka Zul Karnai
0134704110
Whatsapp no diatas..

BEBASKAN HUTANG ANDA DENGAN TELEFON

Beri peluang telefon anda jana pendapatan dan bebaskan segala hutang yang membelenggu anda...

Anda sakit kepala, sakit hati dan pelbagai lagi sakit *AKIBAT HUTANG*
Beri peluang kepada telefon anda selesaikan setiap hutang anda secara konsisten. Jom saya bantu anda.

Aree aka Zul Karnai
#sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BAse
0134704110
Whatsapp no diatas ...

Jul 16, 2017

RAMAI KATA TONEPLUS TAPI BETUL KER

Tak paham kena bertanya, penipu mungkin anda sendiri tidak oleh pihak Syarikat

Kenapa Ramai Agen Tone Plus Gagal? Prepaid WOW Penipu?

Hurmm..

Saya yakin mungkin ramai ahli/pengguna baru tone plus atau tone excel yang  sedang baca artikel ni… sebab mula goyah dek cerita negative kawan sekeliling.. hehe

Ini adalah pandangan peribadi aku sendiri sebagai pengguna tone plus.. Jangan kecam tanpa habis membaca artikel nih..

http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/



Okeh

“Salah Mind setting”

Mulanya…

Ramai yang fikir bila dah beli simkad toneplus dikuasakan Tunetalk dan daftar sebagai ahli dengan bayaran RM90, RM98.60/- , RM100, RM120/- ni korang boleh :

Duduk goyang kaki..terus dapat income ribu riban dalam tempoh sebulanDuit masuk macam air tanpa henti hanya dengan guna handphone nokia 3310Bebas kewangan dalam tempoh singkat 2,3 tahunAda simpanan ASB 200K dengan cepatDapat tawaran pergi Umrah, melancong, buat hajiDapat tiket kapal terbang Air Asia percumaTak payah bayar bil handphone lagi setiap bulanTersengih sengih depan Menara Eiffel Paris, Burj Dubai sebab ditaja melancong ke luar negaraDan lain lain lagi..

Ya...betul tak?

Saya tak pernah pun fikir tahap macam tu.. berangan mat jenin tak sudah depan tv sambil layan astro…

Sambil belek smartphone murah jenama acer… Dalam kepala hotak duk fikir bila lah smartphone ni nak jadi iphone 7 plus…

haha

Last sekali, bila dah dua tiga bulan berlalu… hingga bertahun tahun… duit mula habis asyik topup RM30 tiap tiap bulan

Hati mula panas… bila tengok income ciput ciput je dalam akaun…

Bermula lah spekulasi terejakulasi dalam benak fikiran dan rasa nak post aje kat fb…

Sebabnya apa yang diimpikan tak menjadi reality dalam hidup anda..

TONE PLUS PENIPU!!

Mula lah nak katakana yang syarikat menipu anda.. dan memberikan janji kosong aje!!

Ditambah pula kawan kawan sekeliling mula memasang kipas dan aircond..

Dek kerana anda tak puas hati dan mula menekan keyboard fitnah.. hingga ada yang mula nak percaya.. “ Jangan Join Tone plus, excel XOX.. nanti anda ditipu”..

Hakikatnya…


Semua itu adalah andaian dan tanggapan dari persepsi negative dalam diri sahaja…

Sebenarnya kita sedang menipu diri kita sendiri… saat mula-mula membeli simkad toneplus dahulu..

Bukannya syarikat yang menipu tetapi diri kita yang menipu diri sendiri… kerana malas nak berusaha

Buktinya.. ramai pengguna dan ahli yang sudahpun berjaya mengubah nasib hidup…

Daripada tiada apa apa hutang keliling pinggang.. kepada berduit dan berpendapatan 5 Angka..


Daripada kuli menjadi majikan..

Syarikat tetap beroperasi seperti biasa.. Mengaut keuntungan berjuta juta dan berkongsi keuntungan dengan ahli yang layak…

Kalau Toneplus Bukan Penipu Kenapa saya GAGAL?

Sekali lagi… persoalannya “Mengapa saya gagal”

Istilah “gagal” itu sebenarnya terlalu luas…

Mungkin anda hanya mendapat pendapatan 3 angka dan gagal mendapat pendapatan 5 Angka sebulan.. itu pun kira gagal juga..

jadi.. nasihat saya..

Kaji semula

Tentang “mind setting dan niat 

Serta belajar daripada kesilapan diri sendiri

Kesemua kelebihan dan keistimewaan yang syarikat janjikan adalah hasilnya.. Salah kita kerana tidak meletakkan niat pada matlamat asal.

Jika matlamat anda untuk berjimat dan menikmati kemudahan sebagai pengguna memang sewajarnya anda perolehi apa yang anda gunakan..

Kumpul point big melalui topup dan terima cash back setiap kali membuat topup reload handphone

Untuk dapat hasil yang baik.. perlu dimulakan dengan perancangan dan persediaan yang rapi untuk capai matlamatnya..

Bagaimana nak jadi kaya dengan jual simkad toneplus?


Pokok sistem Toneplus  adalah perniagaan iaitu "bisnes" dan bukannya pelaburan labu peram, skim cepat kaya dll..

Perniagaan apa?

Ayat mudah nak faham

"Business Get Busines" 

Yup…

Sebuah Perniagaan yang menjual perniagaan. Iaitu perniagaan yang menjual sistem kepada pengguna lain untuk turut berniaga untuk mengecilkan kos pengiklanan. Sebagai pengguna kita lah juga pengiklannya…

Apabila anda berdaftar sebagai pengguna secara automatiknya anda adalah seorang usahawan dalam bidang telekomunikasi..

Tetapkan nawaitu dalam jiwa untuk berniaga dan membantu orang lain yang sedang bergelut dengan masalah kewangan mempunyai perniagaan dan dapat keluar dari kelompok kemiskinan kerana Allah SWT.

Apa kelebihan Bisnes Toneplus ni?

Rasanya ada baik anda rujuk pada artikel di sebelum ini rujuk kepada link di bawah

http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/

Jika kita terus menerus memandang dari sudut negative dan kekurangannya hingga bila bila pun kita tidak akan dapat dibukakan hijab kebaikan yang ada..

Perniagaan ini adalah mampu milik kerana modalnya sangat minima atas sekeping simkad beharga RM98.60/-

Dalam perniagaan kita tidak lagi daripada berurusan dengan pembeli…

Hurmm. Nak cari orang ke?

Saya tak tahu lah kenapa masyarakat melayu terlalu septikal dengan perkataan “kena cari orang”

Sedangkan hari ini bermacam macam cara boleh kita lakukan untuk membuat pengiklanan atau Bahasa mudah promosi..

Betapa ramainya pengguna telefon bimbit di Malaysia ini dan saban hari tak pernah berkurang.. Potensi yang ada amatlah tinggi..

Peluang ini kita gunakan untuk menjalankan promosi..


Ya….

Promosi > Promosi > Promosi > dan Promosi lagi.

Buat aje sampai muntah pun…haha..

Bila berniaga wajib lah kena ada promosi

Kalau tak mana orang nak tahu bisnes apa kita sedang buat

Kongsikan kelebihan dan kebaikan produk…

Beri servis terbaik..

Jika anda tak tahu nak promosi boleh hubungi saya… dan insha Allah saya akan bantu untuk membantu anda dari A sampai Z asalkan anda ada semangat kental untuk berusaha… Saya memang perlukan rakan niaga yang berkualiti dan mempunyai percambahan idea.. Orang kata, tak syok buat bisnes sorang sorang..

Bukannya dengan duduk goyan kaki.. tunggu orang bertanya dan datang pada kita macam jual kuih tepi jalan… Lain lah kalau anda kedai telefon.. boleh lah nak buat perkara yang sama..

Promosi pun kena ada caranya…

Bukan main hentam aje.. Buat spam sana sini.. Paksa orang masuk Tone plus di group Fb, Instagram…

Kemon lah kawan.. jangan letakkan bisnes anda macam bisnes murahan…

Itu akan membuatkan orang ramai meluat dan muak dengan anda…

Produk cap ayam pun.. kalau buat promosi dengan baik.. akan terbina jariangan perniagaan yang luas.. Jaringan inilah yang akan hasilkan income luar biasa..

Bila dah ada jaringan perniagaan sendiri kena lah pula belajar cara nak uruskannya… Anda pengurus dan anda pekerja perlulah pandai menyelia dan memantau rakan sekerja anda..

Tambah dengan sistem yang menjadi pemudah cara akan memudahkan lagi urusan niaga anda…

Eh.. Anda jangan terkejut beruk pula kalau dengar ada ahli toneplus sendiri tak tahu kewujudan sistem yang digunakan syarikat.. Pastikan anda memberi penerangan jelas bagaimana nak kendalikan sistem untuk memudahkan pengguna lain menikmati pendapatan luar biasa juga..

Jika anda tidak mempunyai laman web atau tak reti nak buat blog untuk buat promosi toneplus.. maklum sahaja lah malu nak cerita… carilah agen yang mencipta web referral..

Ringkas.

Dengan sistem referral ini kiranya anda sudah mempunyai web sendiri dengan menggunakan id anda sendiri…

Anda Cuma promosikan link id anda sahaja untuk boleh nikmati komisen lumayan…

Sistem akan membaca id anda apabila ada pengguna baru yang mendaftar pada link anda…

Jika tak faham boleh whatsapp saya pada no talian kat tepi blog ni…

Untuk dapatkan sistem web anda sendiri.. pertama sekali anda perlu daftar sebagai ahli percuma di link di bawah



Selepas itu buat bayaran ikut pada arahan tujuannya untuk membolehkan anda menjadi ahli dan pengguna toneplus..

Selebihnya saya akan pandu anda satu persatu bagaimana nak jalankan bisnes ini melalui internet..

http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/

Okeh…sambung lagi pada entri akan datang..

Jul 2, 2017

Kelebihan Hebat Simkad TonePlus

Tiada Yang Lebih Hebat Selain Simkad Tone Plus Yang Beri Komisen Hingga Anak Cucu

21 Kelebihan Tone Plus Sebagai Kerja Sambilan Di Internet

Assalamualaikum & salam sejahtera rakan-rakan pembaca . Hari ini saya ingin berkongsi 21 Kelebihan Tone Plus sebagai kerja sambilan di internet atau sebagai perniagaan kita.

Kenapa kita semua perlu rebut peluang buat Tone Plus sebagai pendapatan sampingan?

 

21 KELEBIHAN TONE PLUS

Program Rujukan Komuniti Tone plus adalah program memasarkan  simkad handphone.

Bukannya jual top up ya.. Jika kita berjaya jual simkad ini pada seseorang.
Setiap kali mereka topup, kita akan dapat duit dan duit ini akan dibayar  terus ke dalam akaun bank kita setiap bulan.

Simkad Tone Plus ini adalah simkad yang dikeluarkan oleh Tone Group Sdn Bhd dan berfungsi sama seperti simkad dari telco yang lain seperti Digi, Maxis, Celcom dan sebagainya.

Simkad ini menggunakan talian Tunetalk. Coverage Tunetalk juga luas kerana menggunakan infrastruktur Celcom. Di mana ada signal Celcom , di situ ada signal Tunetalk. Dengan simkad ini, anda boleh call, boleh sms, boleh layari data internet ini.

TETAPI…
TETAPI…
TETAPI…

Apa yang lebih menarik, anda  juga akan dapat banyak faedah dari Tunetalk, AirAsia, Tune Hotel, Tune Insurance & Tune Money. Malah paling best, pakai simkad handphone pun, boleh jana income setiap bulan.

Syarikat yang menghasilkan simkad ini adalah syarikat yang sangat stabil. Jika ingin buat sesuatu kerja, salah satunya, kita kena tahu sama ada syarikat itu benar-benar wujud ataupun penipu sahaja.

Di bawah ini, antara 21 Sebab Saya join Program Tone Plus. Boleh saya katakan 21 Kelebihan Tone Plus sebagai kerja sambilan di internet ataupun bisnes anda.

 

1. Produk Keperluan & Kegunaan harian

Produknya adalah simkad handphone. Memang saya pakai. Sebelum ini setiap bulan habis dekat RM50 hingga RM120 hanya untuk topup handphone. Ia adalah komitmen bulanan. Dengan join Tone Plus ini, saya menukarkan komitmen bulanan sebagai pendapatan bulanan.

Maksudnya daripada liabiliti kepada aset.

 

Produk ini digunakan oleh ramai orang, semua orang pakai handphone, semua orang adalah bakal pelanggan saya dan juga bakal pelanggan anda, pasaran sangat luas. Boleh dikatakan satu Malaysia adalah bakal pelanggan. Bayangkan jika syarikat ini terus berkembang ke luar negara. Sekarang dah banyak negara jiran yang bertanya tentang program Tone Plus ini.

 

2. Produk Kalis Kegawatan Ekonomi

Simkad handphone adalah produk telekomunikasi iaitu produk asas yang penting dalam kehidupan harian kita. Jika berlaku kegawatan ekonomi, kita tidak perlu risau, kerana orang akan tetap menggunakan telefon untuk berkomunikasi. Malah, mungkin akan  menelefon ke sana sini disebabkan masalah kegawatan ekonomi tersebut. Betul tak?

Berbeza dengan produk-produk lain seperti kecantikan. Jika ada masalah ekonomi, biasanya kita akan berjimat dan hanya beli produk-produk keperluan, bukannya produk kehendak seperti produk kecantikan.

 

3. Modal Amat Rendah

Saya tak perlu keluar modal yang banyak, tak perlu jual topup,tak perlu buka kedai pun, hanya modal permulaan untuk beli simkad sahaja. Modal hanya kurang dari RM100 sahaja. Seumur hidup pula tu. Modal serendah itu, dah boleh jadi pengedar. Memang tidak membebankan. Harga simkad Tone Plus: RM98 sahaja.

Bagi saya, dalam apa-apa kerja kita buat, semua perlu keluarkan modal. Nak masuk kerja kerajaan pun, keluarkan modal. Contohnya, kos gambar passport,kos isi borang permohonan dan setem hasil, kos minyak ke tempat kerja, kos makan dan banyak lagi. Semuanya keluarkan modal dahulu.

 

4. Kerja Sambilan

Kerja ini boleh dibuat secara sambilan sahaja. Tak ganggu kerja yang sudah sedia ada. Inilah kelebihan Tone Plus yang saya sangat suka. ^^

 

5. Perniagaan Internet

Kerja sambilan ini sebenarnya boleh dilakukan 100% secara online. Malah program ini dijalankan secara automatik dan mudah menukarkan prospek kepada pelanggan anda.

Melalui online anda tidak perlu jumpa orang, tidak perlu mahir bercakap, tidak perlu ulang-alik ke pejabat pos, tidak perlu mahir bina laman web dan tidak perlu mahir pemasaran internet. Cukup anda hanya ada akaun Facebook atau apa-apa sosial media, dah boleh buat kerja ini.

6. Tidak perlu Follow Up Pelanggan

Program ini mudah dijalankan, tak perlu nak telefon pelanggan untuk beli topup setiap bulan. Pelanggan boleh topup di mana-mana sahaja, dan saya di rumah boleh dapat duit.

Kita bukan jual topup ye. Jual topup, untung sekali je.

Kita sebenarnya jual simkad. Jual simkad, untung berkali-berkali kerana setiap kali pelanggan kita topup, kita akan dapat komisen 13%.

 

7. Potensi Pendapatan Pasif Seumur Hidup

Saya dapat tahu, jika saya buat Program Tone Plus ini, jika saya dah ada network yang besar, setiap bulan saya dapat komisyen topup daripada pelanggan saya.  Bayangkan ahli dibayar komisen 13% daripada jumlah topup semua pelanggan anda.

Contohnya: Jika saya dah ada 1000 pelanggan dan jika minima setiap seorang topup RM30 sebulan. Ini bermakna komisen 13% saya setiap bulan adalah RM3900.

Jika selepas 5 tahun, saya dah ada 10,000 pelanggan atau mungkin lebih & jika minima setiap seorang topup RM30 sebulan, ini bermakna komisen topup 13% saya setiap bulan adalah RM39,000 sebulan. WOW!

8. Banyak Faedah Pengguna Tone Plus

Saya tidak rasa bersalah atau menyesal saya jual simkad ini pada orang lain atau pada keluarga saya. Sebab saya tahu, walaupun mereka tidak suka bisnes atau tak nak kerja sambilan, namun mereka masih dapat kelebihan sebagai pengguna handphone juga.

Jika pelanggan saya hanya guna untuk diri sendiri sahaja pun, dia tetap dapat banyak faedah dan manfaat seperti:

Rebat tunai 3% dari jumlah topup setiap bulanKumpul big point setiap kali topup untuk tebus tiket kapal terbang AirAsia PercumaPerlindungan Kemalangan RM50,000 setiap bulan jika topup lebih RM50 sebulanDiskaun Tune Hotel sehingga 30%Percuma Top UpPercuma CallPercuma data internet dan banyak lagi.

Orang lain pakai handphone, hanya dapat call, sms dan data internet sahaja dengan simkad lain.

Malah terbaru, Syarikat Tone Group memberi kemudahan pinjaman dan biasiswa kepada ahlinya  juga.

 

9. Potensi Pasaran yang luas.

Produk yang dijual ada pasaran yang sangat luas. Industri telekomunikasi adalah industri multi bilion. Antara orang terkaya di Malaysia juga terlibat dalam industri ini, contohnya, Tony Fernandes dan Anandan Krisnen.

Carlos Slim Helu dari Mexico adalah orang kedua terkaya di dunia juga terlibat dalam industri telekomunikasi selepas Bill Gates.

Penduduk di Malaysia 2016, dah capai 31.7 Juta penduduk. Pengguna handphone pula dah mencapai 42 Juta pengguna.  Program Tone Plus ini terbuka kepada semua penduduk Malaysia yang ada handphone termasuk penduduk yang bukan warganegara boleh join kerja sambilan Tone Plus ini.

 

10. Terma & Syarat yang mudah.

Semua penduduk di Malaysia sama ada warganegara atau bukan warganegara boleh join program Tone Plus ini. Jika warganegara, Umur 12 tahun ke atas, dah boleh jana income melalui program ini. Bukan Warganegara, berumur 18 tahun ke atas dan ada memiliki dokumen yang sah.

Dan yang pasti  ada akaun bank di Malaysia supaya senang terima bayaran dan gaji setiap bulan. ^^

Jika tiada, boleh menggunakan akaun bank pihak ketiga dahulu.

 

APA LAGI KELEBIHAN TONE PLUS?

11. Kos penyelenggaran bulan yang sangat rendah.

Syarat untuk kita layak dapat komisen pendapatan juga sangat rendah.

Hanya perlu top up terkumpul RM30 sahaja sebulan. Kita tidak bayar wang tunai RM30 kepada syarikat. Kita hanya topup untuk pakai sendiri. Saya yakin mungkin rakan-rakan semua topup lebih RM30 sebulan. Betul tak? ^^

 

12. Gaji Kedua Setiap 25 Hari Bulan

Beruntung sesiapa yang buat Tone Plus sebagai kerja sambilan sebabnya kita akan dapat gaji atau komisen Tone Plus pada 25 hb setiap bulan. Ini gaji kedua kita semua..

Tone Plus tidak pernah lewat membuat bayaran kepada ahlinya.

Komisen atau pendapatan kita ini akan di bank in kan ke akaun bank tempatan di Malaysia. Anda boleh menggunakan akaun bank pihak ketiga jika masih belum memiliki akaun bank.

 

13. Pendapatan Boleh Diwarisi

Selain pendapatan seumur hidup, pendapatan Tone Plus kita ini boleh diwariskan kepada anak-anak atau ahli keluarga yang lain jika  meninggal dunia.

Pewaris boleh terus menjana pendapatan bulanan ahli Tone Plus yang meninggal dunia dengan syarat No telefon simkad Tone Plus TIDAK EXPIRED.

Jadi, kita tidak perlu risau dengan nasib anak-anak dan keluarga jika kita tiada di dunia lagi. Inilah duit pencen untuk keturunan kita.

 

14. Pelaburan Jangka Panjang

Kelebihan Tone Plus yang seterusnya adalah pelaburan jangka panjang. Kita sebenarnya Menjadikan tanggungan sebagai aset atau sumber kewangan setiap bulan.

Jika sebelum ini, kita mengeluarkan duit untuk beli topup simkad handphone kita, dengan Toneplus, kita dapat duit dari simkad handphone kita. Pelaburan jangka panjang melalui komisen topup pelanggan kita.

Malah pendapatan dalam Tone Plus akan semakin  meningkat setiap bulan disebabkan oleh perkongsian keuntungan daripada ahli pengguna kumpulan kita.

 

15. Perlindungan Kemalangan RM50,000 Percuma

Setiap ahli Toneplus akan dilindungi dengan Etiqa Takaful  sebanyak RM50,000 jika anda topup terkumpul RM50 setiap bulan. Perlindungan ini jika ada kecacatan kekal ataupun kematian. Tiada lagi telco lain yang memberi faedah seperti ini kepada penggunanya.

 

16. Bonus Tahunan

Setiap usahawan atau ahli Toneplus yang aktif menaja setiap bulan, maka syarikat Tone Group akan memberi bonus tahun baru pada setiap bulan Januari tahun baru. Ini adalah salah satu kelebihan Tone Plus.

Contohnya, bonus tahunan adalah diantara 5 – 20% daripada jumlah komisen kita setiap bulan dan akan dikumpul dari januari hingga disember dan dibayar pada tahun baru iaitu setiap bulan Januari.

Contohnya jumlah komisen anda pada Januari 2016 telah mencapai RM10,000 sebulan, dan anda berjaya menaja 10 ahli baru Toneplus maka anda menerima bonus tahun baru sebanyak 20% pada bulan tersebut iaitu RM2000.

RM2000 ini akan terkumpul sebagai bonus dan dibayar pada tahun baru.

 

17. Pelan Pemasaran Yang Unik, Jelas & Tidak Menindas

Program Tone Plus ini sebenarnya mudah difahami. Produk yang ingin dipasarkan adalah simkad handphone keluaran syarikat Tone Plus Sdn Bhd dengan mengunakan talian prabayar Tunetalk.

Ahli dibayar sebanyak komisen antara 13 – 17% apabila membawa dan mendaftarkan pengguna baru ke dalam Tone Plus Tune Talk.

Ingin info lebih mendalam, boleh whatsapp 0134704110

 

18. Syarikat Yang Stabil

Kelebihan Tone Plus seterusnya kenapa rakan-rakan pembaca perlu pilih bisnes Tone Plus sebagai perniagaan atau sebagai kerja sambilan adalah kerana Tone Group adalah Syarikat yang stabil dan hebat.

Dalam mana-mana perniagaan yang kita sertai, sudah pasti syarikat tersebut adalah syarikat yang kukuh dan dipercayai. Bukannya syarikat yang hanya menjalankan skim cepat kaya atau penipuan. Bila dah untung, terus tutup syarikat.

Tetapi syarikat yang membina peluang perniagaan yang hebat ini adalah syarikat yang sangat-sangat dipercayai dan stabil dan telah banyak mencipta nama di Malaysia dan seluruh dunia.

 

19. Tiada Kontrak Khas

Seronoknya Tone Plus ini, kita tidak perlu terikat dengan kontrak. Contohnya,syarikat tidak mewajibkan kita pakai simkad Tone Plus dalam setahun atau ada masa-masa tertentu. Ianya bergantung kepada kita sendiri.

Jika kita ingin cepat jana pendapatan dengan Tone Plus, kita kena bertindak awal buat bisnes dan kerja sambilan ini. Guna Sistem GroupTonePlus.com sebaik mungkin untuk melakukan bisnes Tone Plus 100% secara Online dan hanya bekerja dari rumah.

20. Usahawan Tone Plus & Nikmati Royalti Simkad Tone Plus

Satu lagi kelebihan Tone Plus adalah kita boleh upgrade keahlian menjadi usahawan Tone Plus dan menikmati royalti simkad Tone Plus antara 1 -6% daripada jumlah hasil topup pelanggan kita.

Apabila kita menjual produk lain, kita hanya dapat keuntungan pada masa itu sahaja. Tetapi apabila kita jual simkad Tone Plus, kita akan dapat pendapatan aktif seperti untung runcit dan juga pendapatan pasif yang berulang iaitu keuntungan royalti simkad sebanyak 1 – 6% komisen topup pelanggan kita.

Dalam Tone Plus, Terdapat beberapa Ranking atau Keahlian, iaitu:

NORMAL MEMBER: Komisen Topup 13% + Tiada royalti simkad Tone PlusSERVICE CENTER:  Komisen Topup 15% + Royalti Simkad Tone Plus 1%PREMIUM SERVICE CENTER: Komisen Topup 15% + Royalti Simkad Tone Plus 3.5%BRANCH: Komisen Topup 17% + Royalti Simkad Tone Plus 4.5%PREMIUM BRANCH: Komisen Topup 17% + Royalti Simkad Tone Plus 6%

Royalti Simkad Tone Plus adalah sama maksud dengan Komisen Group Overriding.

Ingin info lanjut, boleh hubungi saya , SMS/Whatsapp dahulu TONEPLUS ke 0134704110.

21. Pelbagai Tawaran Hebat

Syarikat Tone Group sentiasa memberi pelbagai tawaran hebat kepada ahli penggunanya. Antaranya pelancongan, umrah, pertandingan, cabutan bertuah, pinjaman kewangan, biasasiswa dan banyak lagi. Syarikat yang sangat menjaga kebajikan ahlinya.

 

 

Kesimpulannya, saya nampak Tone Plus sebagai peluang terbesar dalam hidup saya untuk ke arah kebebasan kewangan dan masa. Dan saya yakin, ia juga peluang terbesar untuk rakan-rakan pembaca.

Saya harap perkongsian ini memberi gambaran yang jelas tentang program Tone Plus ini.

Tanpa jumpa orang,tanpa mahir bercakap, tanpa simpan stok, tanpa ulang-alik ke pejabat pos dan tanpa mahir pembinaan laman web dan tanpa mahir pemasaran internet.

Hebatkan Tone Plus...

Pastinya anda berminat tentang Tone Plus? ^^

Berminat whatsapp saya 0134704110. Nyatakan butiran anda . Saya akan pos simkad kepada anda dan info pendapatan PASIF yang bakal anda nikmati.