nuffnang1

.:)

Jul 25, 2017

Tone Plus Tune Talk Kena Cari Orang Ker!!

Positif, Jom Saya Bimbing Anda Dari Zero Ke Hero

*Apa Kelebihan Bisnes Tone Plus*

Rasanya anda sudah pernah membaca setiap artikel saya sebelum ini.
Jika terus menerus memandang dari sudut *negatif* dan kekurangannya hingga bila bila pun kita tidak akan dapat dibukakan *hijab* kebaikan yang ada..

Perniagaan ini adalah mampu milik kerana modalnya sangat minima atas sekeping simkad berharga RM98 sahaja.

Hmmmmm...Nak kena cari orang ker?

Saya tak tahu lah kenapa masyarakat Melayu terlalu septikal dengan perkataan *kena cari orang*, sedangkan hari ini bermacam cara boleh kita lakukan untuk membuat pengiklanan senang cakap promosi yer!

41 juta pengguna telefon di Malaysia dan saban hari makin bertambah tak pernah kurang..Potensi yang ada amat tinggi.
Gunakan peluang yang ada ini. Bila berniaga wajiblah kena ada promosi..kalau tidak mana orang nak tahu anda penjual Simkad Tone Plus....

Kongsikan kelebihan produk ini, beri servis terbaik. Jika anda tak tahu promosi boleh hubungi saya. Pasti anda saya bantu dari A to Z, dari Zero ke Hero...asai cek mau ja...

Aree aka Zul Karnai
0134704110
#sQuadTPaSkarPencenKe2
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/

KETAHUI SYARIKAT HEBAT TONE GROUP TONE PLUS PENJANA PENDAPATAN INFINIT

PASTI DAN SAYA YAKIN..Rasanya tidak perlu diceritakan lagi mengenai kredibiliti syarikat ini kerana sememangnya ramai mengenali dan mengetahui Tune Talk Sdn Bhd adalah bernaung dan dimiliki oleh pemilik syarikat Air Asia Tan Sri Fernandes. Secara umumnya

mengenai tunetalk sdn bhd

Tune Talk Sdn. Bhd, memulakan operasi pada 19 Ogos 2009 dimana merupakan syarikat pengendali talian mudah alih (mobilephone).

Syarikat Tune Talk menjalankan operasi selaku Mobile Virtual Network Operator (MVNO) yang menggunakan rangkaian prasarana milik Celcom Berhad. Sememangnya terdapat kerjasama antara syarikat Tune Talk Sdn Bhd dengan Celcom berhad pada Disember 2008.

Syarikat Celcom merupakan pemegang saham terbesar di dalam Tune Talk dengan pegangan saham sebanyak 38% sementara 35.7% lagi dipegang oleh Tune Ventures Sdn Bhd yang mana Tan Sri Tony Fernandes dan Dato Kamaruddin Meranun merupakan pemegang saham terbesar. 

Sebagai salah satu daripada rangkaian Tune Group, Tune Talk akan membeikan kombinasi unik dalam kehidupan masyarakat melalui perkhidmatan anak syarikat yang lain seperti Tune Money, Tune Insuran, Tune Hotels, Tune Air. 

Mengenai Syarikat Tone Plus Sdn Bhd

Syarikat Tone Plus Sdn Bhd pula ditubuhkan pada 2012 dalam usaha untuk memajukan dan mengembangkan industri komunikasi di Malaysia. Hingga kini keahlian Tone Plus dianggar mencecah 200,000 orang di seluruh Malaysia. 

Misi utama Tone Plus Sdn Bhd adalah membantu golongan bawahan dan pertengahan untuk merealisasikan impian kekebasan kewangan melalui perniagaan berbentuk pemasaran rangkaian. 

Tone Plus Sdn Bhd telah menggabungkan pengalaman dan kepakaran dari sudut Insuran, perkhidmatan kewangan, pemasaran networking untuk mendapatkan formula bagi membantu  kita tambah pendapatan di rumah menggunakan handphone. 

Umumnya pemilik saham syarikat tone plus juga merupakan pemilik syarikat Tone Excel yang telah diketahui umum melalui kejayaan program tersebut yang dilancarkan sejak tahun 2010.


            Pejabat :
                           Tone Plus Sdn. Bhd.
                      B-2-8 & B-3-8, Jalan 3/149/E, 
         Taman Sri Indah, Bangunan Endah Promenade,
                          Bandar Baru Sri Petaling, 
                   57000 Sri Petaling, Kuala Lumpur.

                             Maklumat Lanjut : 
                                   Laman Web:                       
                         www.toneplus.com.my 
                      
                           HotLine : 03-90563809

                           Tel No. : 03-9054 3809
                           Fax No. : 03-9054 0278
                         Care Line : 010-7727 587

JIKA ANDA BERMINAT MENDAFTAR SEBAGAI AHLI SIMKAD YANG HEBAT INI, HUBUNGI SAYA 

0134704110
Aree aka Zul Karnai
#sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BAse


Jul 20, 2017

BOS NAK TAHU TAK BAGAIMANA TELEFON BOLEH MENGHASILKAN DUIT

Anda ingin bebas dari belenggu hutang. Jom saya tunjukkan caranya.

APA ITU SIMKAD TONEPLUS:

Cuma bezanya simkad ini dengan simkad2 lain yang ada dipasaran ialah..SIMKAD INI BOLEH BUAT DUIT.

Tone Plus ni tidak menggunakan strategi pemasaran macam yang biasa telco lain buat seperti iklan TV dan sebagainya..Tapi Tone Plus menggunakan ahli sebagai agen pemasaran..

Maksudnya bile bos dah jadi pengguna simkad ni, automatik bos dilantik sebagai pengedar Tone Plus yang sah..Maksudnya bos boleh menjual simkad kepada sesiapa sahaja..Budak2 pun boleh, janji umur 12 tahun ke atas (ada ic)..

Dan sebagai ganjarannya bos akan dibayar komisyen.. Telco lain media untuk buat iklan, tapi Tone Plus bayar user2nya untuk buat pemasaran (User get user)..

Ada 4 jenis komisyen yang dibayar oleh Tone Plus..Komisen ni memang best giler..Komisyennya yang tertinggi di Malaysia..

Aree aka Zul Karnai
0134704110
Whatsapp no diatas..

BEBASKAN HUTANG ANDA DENGAN TELEFON

Beri peluang telefon anda jana pendapatan dan bebaskan segala hutang yang membelenggu anda...

Anda sakit kepala, sakit hati dan pelbagai lagi sakit *AKIBAT HUTANG*
Beri peluang kepada telefon anda selesaikan setiap hutang anda secara konsisten. Jom saya bantu anda.

Aree aka Zul Karnai
#sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BAse
0134704110
Whatsapp no diatas ...

Jul 16, 2017

RAMAI KATA TONEPLUS TAPI BETUL KER

Tak paham kena bertanya, penipu mungkin anda sendiri tidak oleh pihak Syarikat

Kenapa Ramai Agen Tone Plus Gagal? Prepaid WOW Penipu?

Hurmm..

Saya yakin mungkin ramai ahli/pengguna baru tone plus atau tone excel yang  sedang baca artikel ni… sebab mula goyah dek cerita negative kawan sekeliling.. hehe

Ini adalah pandangan peribadi aku sendiri sebagai pengguna tone plus.. Jangan kecam tanpa habis membaca artikel nih..

http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/



Okeh

“Salah Mind setting”

Mulanya…

Ramai yang fikir bila dah beli simkad toneplus dikuasakan Tunetalk dan daftar sebagai ahli dengan bayaran RM90, RM98.60/- , RM100, RM120/- ni korang boleh :

Duduk goyang kaki..terus dapat income ribu riban dalam tempoh sebulanDuit masuk macam air tanpa henti hanya dengan guna handphone nokia 3310Bebas kewangan dalam tempoh singkat 2,3 tahunAda simpanan ASB 200K dengan cepatDapat tawaran pergi Umrah, melancong, buat hajiDapat tiket kapal terbang Air Asia percumaTak payah bayar bil handphone lagi setiap bulanTersengih sengih depan Menara Eiffel Paris, Burj Dubai sebab ditaja melancong ke luar negaraDan lain lain lagi..

Ya...betul tak?

Saya tak pernah pun fikir tahap macam tu.. berangan mat jenin tak sudah depan tv sambil layan astro…

Sambil belek smartphone murah jenama acer… Dalam kepala hotak duk fikir bila lah smartphone ni nak jadi iphone 7 plus…

haha

Last sekali, bila dah dua tiga bulan berlalu… hingga bertahun tahun… duit mula habis asyik topup RM30 tiap tiap bulan

Hati mula panas… bila tengok income ciput ciput je dalam akaun…

Bermula lah spekulasi terejakulasi dalam benak fikiran dan rasa nak post aje kat fb…

Sebabnya apa yang diimpikan tak menjadi reality dalam hidup anda..

TONE PLUS PENIPU!!

Mula lah nak katakana yang syarikat menipu anda.. dan memberikan janji kosong aje!!

Ditambah pula kawan kawan sekeliling mula memasang kipas dan aircond..

Dek kerana anda tak puas hati dan mula menekan keyboard fitnah.. hingga ada yang mula nak percaya.. “ Jangan Join Tone plus, excel XOX.. nanti anda ditipu”..

Hakikatnya…


Semua itu adalah andaian dan tanggapan dari persepsi negative dalam diri sahaja…

Sebenarnya kita sedang menipu diri kita sendiri… saat mula-mula membeli simkad toneplus dahulu..

Bukannya syarikat yang menipu tetapi diri kita yang menipu diri sendiri… kerana malas nak berusaha

Buktinya.. ramai pengguna dan ahli yang sudahpun berjaya mengubah nasib hidup…

Daripada tiada apa apa hutang keliling pinggang.. kepada berduit dan berpendapatan 5 Angka..


Daripada kuli menjadi majikan..

Syarikat tetap beroperasi seperti biasa.. Mengaut keuntungan berjuta juta dan berkongsi keuntungan dengan ahli yang layak…

Kalau Toneplus Bukan Penipu Kenapa saya GAGAL?

Sekali lagi… persoalannya “Mengapa saya gagal”

Istilah “gagal” itu sebenarnya terlalu luas…

Mungkin anda hanya mendapat pendapatan 3 angka dan gagal mendapat pendapatan 5 Angka sebulan.. itu pun kira gagal juga..

jadi.. nasihat saya..

Kaji semula

Tentang “mind setting dan niat 

Serta belajar daripada kesilapan diri sendiri

Kesemua kelebihan dan keistimewaan yang syarikat janjikan adalah hasilnya.. Salah kita kerana tidak meletakkan niat pada matlamat asal.

Jika matlamat anda untuk berjimat dan menikmati kemudahan sebagai pengguna memang sewajarnya anda perolehi apa yang anda gunakan..

Kumpul point big melalui topup dan terima cash back setiap kali membuat topup reload handphone

Untuk dapat hasil yang baik.. perlu dimulakan dengan perancangan dan persediaan yang rapi untuk capai matlamatnya..

Bagaimana nak jadi kaya dengan jual simkad toneplus?


Pokok sistem Toneplus  adalah perniagaan iaitu "bisnes" dan bukannya pelaburan labu peram, skim cepat kaya dll..

Perniagaan apa?

Ayat mudah nak faham

"Business Get Busines" 

Yup…

Sebuah Perniagaan yang menjual perniagaan. Iaitu perniagaan yang menjual sistem kepada pengguna lain untuk turut berniaga untuk mengecilkan kos pengiklanan. Sebagai pengguna kita lah juga pengiklannya…

Apabila anda berdaftar sebagai pengguna secara automatiknya anda adalah seorang usahawan dalam bidang telekomunikasi..

Tetapkan nawaitu dalam jiwa untuk berniaga dan membantu orang lain yang sedang bergelut dengan masalah kewangan mempunyai perniagaan dan dapat keluar dari kelompok kemiskinan kerana Allah SWT.

Apa kelebihan Bisnes Toneplus ni?

Rasanya ada baik anda rujuk pada artikel di sebelum ini rujuk kepada link di bawah

http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/

Jika kita terus menerus memandang dari sudut negative dan kekurangannya hingga bila bila pun kita tidak akan dapat dibukakan hijab kebaikan yang ada..

Perniagaan ini adalah mampu milik kerana modalnya sangat minima atas sekeping simkad beharga RM98.60/-

Dalam perniagaan kita tidak lagi daripada berurusan dengan pembeli…

Hurmm. Nak cari orang ke?

Saya tak tahu lah kenapa masyarakat melayu terlalu septikal dengan perkataan “kena cari orang”

Sedangkan hari ini bermacam macam cara boleh kita lakukan untuk membuat pengiklanan atau Bahasa mudah promosi..

Betapa ramainya pengguna telefon bimbit di Malaysia ini dan saban hari tak pernah berkurang.. Potensi yang ada amatlah tinggi..

Peluang ini kita gunakan untuk menjalankan promosi..


Ya….

Promosi > Promosi > Promosi > dan Promosi lagi.

Buat aje sampai muntah pun…haha..

Bila berniaga wajib lah kena ada promosi

Kalau tak mana orang nak tahu bisnes apa kita sedang buat

Kongsikan kelebihan dan kebaikan produk…

Beri servis terbaik..

Jika anda tak tahu nak promosi boleh hubungi saya… dan insha Allah saya akan bantu untuk membantu anda dari A sampai Z asalkan anda ada semangat kental untuk berusaha… Saya memang perlukan rakan niaga yang berkualiti dan mempunyai percambahan idea.. Orang kata, tak syok buat bisnes sorang sorang..

Bukannya dengan duduk goyan kaki.. tunggu orang bertanya dan datang pada kita macam jual kuih tepi jalan… Lain lah kalau anda kedai telefon.. boleh lah nak buat perkara yang sama..

Promosi pun kena ada caranya…

Bukan main hentam aje.. Buat spam sana sini.. Paksa orang masuk Tone plus di group Fb, Instagram…

Kemon lah kawan.. jangan letakkan bisnes anda macam bisnes murahan…

Itu akan membuatkan orang ramai meluat dan muak dengan anda…

Produk cap ayam pun.. kalau buat promosi dengan baik.. akan terbina jariangan perniagaan yang luas.. Jaringan inilah yang akan hasilkan income luar biasa..

Bila dah ada jaringan perniagaan sendiri kena lah pula belajar cara nak uruskannya… Anda pengurus dan anda pekerja perlulah pandai menyelia dan memantau rakan sekerja anda..

Tambah dengan sistem yang menjadi pemudah cara akan memudahkan lagi urusan niaga anda…

Eh.. Anda jangan terkejut beruk pula kalau dengar ada ahli toneplus sendiri tak tahu kewujudan sistem yang digunakan syarikat.. Pastikan anda memberi penerangan jelas bagaimana nak kendalikan sistem untuk memudahkan pengguna lain menikmati pendapatan luar biasa juga..

Jika anda tidak mempunyai laman web atau tak reti nak buat blog untuk buat promosi toneplus.. maklum sahaja lah malu nak cerita… carilah agen yang mencipta web referral..

Ringkas.

Dengan sistem referral ini kiranya anda sudah mempunyai web sendiri dengan menggunakan id anda sendiri…

Anda Cuma promosikan link id anda sahaja untuk boleh nikmati komisen lumayan…

Sistem akan membaca id anda apabila ada pengguna baru yang mendaftar pada link anda…

Jika tak faham boleh whatsapp saya pada no talian kat tepi blog ni…

Untuk dapatkan sistem web anda sendiri.. pertama sekali anda perlu daftar sebagai ahli percuma di link di bawah



Selepas itu buat bayaran ikut pada arahan tujuannya untuk membolehkan anda menjadi ahli dan pengguna toneplus..

Selebihnya saya akan pandu anda satu persatu bagaimana nak jalankan bisnes ini melalui internet..

http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/

Okeh…sambung lagi pada entri akan datang..

Jul 2, 2017

Kelebihan Hebat Simkad TonePlus

Tiada Yang Lebih Hebat Selain Simkad Tone Plus Yang Beri Komisen Hingga Anak Cucu

21 Kelebihan Tone Plus Sebagai Kerja Sambilan Di Internet

Assalamualaikum & salam sejahtera rakan-rakan pembaca . Hari ini saya ingin berkongsi 21 Kelebihan Tone Plus sebagai kerja sambilan di internet atau sebagai perniagaan kita.

Kenapa kita semua perlu rebut peluang buat Tone Plus sebagai pendapatan sampingan?

 

21 KELEBIHAN TONE PLUS

Program Rujukan Komuniti Tone plus adalah program memasarkan  simkad handphone.

Bukannya jual top up ya.. Jika kita berjaya jual simkad ini pada seseorang.
Setiap kali mereka topup, kita akan dapat duit dan duit ini akan dibayar  terus ke dalam akaun bank kita setiap bulan.

Simkad Tone Plus ini adalah simkad yang dikeluarkan oleh Tone Group Sdn Bhd dan berfungsi sama seperti simkad dari telco yang lain seperti Digi, Maxis, Celcom dan sebagainya.

Simkad ini menggunakan talian Tunetalk. Coverage Tunetalk juga luas kerana menggunakan infrastruktur Celcom. Di mana ada signal Celcom , di situ ada signal Tunetalk. Dengan simkad ini, anda boleh call, boleh sms, boleh layari data internet ini.

TETAPI…
TETAPI…
TETAPI…

Apa yang lebih menarik, anda  juga akan dapat banyak faedah dari Tunetalk, AirAsia, Tune Hotel, Tune Insurance & Tune Money. Malah paling best, pakai simkad handphone pun, boleh jana income setiap bulan.

Syarikat yang menghasilkan simkad ini adalah syarikat yang sangat stabil. Jika ingin buat sesuatu kerja, salah satunya, kita kena tahu sama ada syarikat itu benar-benar wujud ataupun penipu sahaja.

Di bawah ini, antara 21 Sebab Saya join Program Tone Plus. Boleh saya katakan 21 Kelebihan Tone Plus sebagai kerja sambilan di internet ataupun bisnes anda.

 

1. Produk Keperluan & Kegunaan harian

Produknya adalah simkad handphone. Memang saya pakai. Sebelum ini setiap bulan habis dekat RM50 hingga RM120 hanya untuk topup handphone. Ia adalah komitmen bulanan. Dengan join Tone Plus ini, saya menukarkan komitmen bulanan sebagai pendapatan bulanan.

Maksudnya daripada liabiliti kepada aset.

 

Produk ini digunakan oleh ramai orang, semua orang pakai handphone, semua orang adalah bakal pelanggan saya dan juga bakal pelanggan anda, pasaran sangat luas. Boleh dikatakan satu Malaysia adalah bakal pelanggan. Bayangkan jika syarikat ini terus berkembang ke luar negara. Sekarang dah banyak negara jiran yang bertanya tentang program Tone Plus ini.

 

2. Produk Kalis Kegawatan Ekonomi

Simkad handphone adalah produk telekomunikasi iaitu produk asas yang penting dalam kehidupan harian kita. Jika berlaku kegawatan ekonomi, kita tidak perlu risau, kerana orang akan tetap menggunakan telefon untuk berkomunikasi. Malah, mungkin akan  menelefon ke sana sini disebabkan masalah kegawatan ekonomi tersebut. Betul tak?

Berbeza dengan produk-produk lain seperti kecantikan. Jika ada masalah ekonomi, biasanya kita akan berjimat dan hanya beli produk-produk keperluan, bukannya produk kehendak seperti produk kecantikan.

 

3. Modal Amat Rendah

Saya tak perlu keluar modal yang banyak, tak perlu jual topup,tak perlu buka kedai pun, hanya modal permulaan untuk beli simkad sahaja. Modal hanya kurang dari RM100 sahaja. Seumur hidup pula tu. Modal serendah itu, dah boleh jadi pengedar. Memang tidak membebankan. Harga simkad Tone Plus: RM98 sahaja.

Bagi saya, dalam apa-apa kerja kita buat, semua perlu keluarkan modal. Nak masuk kerja kerajaan pun, keluarkan modal. Contohnya, kos gambar passport,kos isi borang permohonan dan setem hasil, kos minyak ke tempat kerja, kos makan dan banyak lagi. Semuanya keluarkan modal dahulu.

 

4. Kerja Sambilan

Kerja ini boleh dibuat secara sambilan sahaja. Tak ganggu kerja yang sudah sedia ada. Inilah kelebihan Tone Plus yang saya sangat suka. ^^

 

5. Perniagaan Internet

Kerja sambilan ini sebenarnya boleh dilakukan 100% secara online. Malah program ini dijalankan secara automatik dan mudah menukarkan prospek kepada pelanggan anda.

Melalui online anda tidak perlu jumpa orang, tidak perlu mahir bercakap, tidak perlu ulang-alik ke pejabat pos, tidak perlu mahir bina laman web dan tidak perlu mahir pemasaran internet. Cukup anda hanya ada akaun Facebook atau apa-apa sosial media, dah boleh buat kerja ini.

6. Tidak perlu Follow Up Pelanggan

Program ini mudah dijalankan, tak perlu nak telefon pelanggan untuk beli topup setiap bulan. Pelanggan boleh topup di mana-mana sahaja, dan saya di rumah boleh dapat duit.

Kita bukan jual topup ye. Jual topup, untung sekali je.

Kita sebenarnya jual simkad. Jual simkad, untung berkali-berkali kerana setiap kali pelanggan kita topup, kita akan dapat komisen 13%.

 

7. Potensi Pendapatan Pasif Seumur Hidup

Saya dapat tahu, jika saya buat Program Tone Plus ini, jika saya dah ada network yang besar, setiap bulan saya dapat komisyen topup daripada pelanggan saya.  Bayangkan ahli dibayar komisen 13% daripada jumlah topup semua pelanggan anda.

Contohnya: Jika saya dah ada 1000 pelanggan dan jika minima setiap seorang topup RM30 sebulan. Ini bermakna komisen 13% saya setiap bulan adalah RM3900.

Jika selepas 5 tahun, saya dah ada 10,000 pelanggan atau mungkin lebih & jika minima setiap seorang topup RM30 sebulan, ini bermakna komisen topup 13% saya setiap bulan adalah RM39,000 sebulan. WOW!

8. Banyak Faedah Pengguna Tone Plus

Saya tidak rasa bersalah atau menyesal saya jual simkad ini pada orang lain atau pada keluarga saya. Sebab saya tahu, walaupun mereka tidak suka bisnes atau tak nak kerja sambilan, namun mereka masih dapat kelebihan sebagai pengguna handphone juga.

Jika pelanggan saya hanya guna untuk diri sendiri sahaja pun, dia tetap dapat banyak faedah dan manfaat seperti:

Rebat tunai 3% dari jumlah topup setiap bulanKumpul big point setiap kali topup untuk tebus tiket kapal terbang AirAsia PercumaPerlindungan Kemalangan RM50,000 setiap bulan jika topup lebih RM50 sebulanDiskaun Tune Hotel sehingga 30%Percuma Top UpPercuma CallPercuma data internet dan banyak lagi.

Orang lain pakai handphone, hanya dapat call, sms dan data internet sahaja dengan simkad lain.

Malah terbaru, Syarikat Tone Group memberi kemudahan pinjaman dan biasiswa kepada ahlinya  juga.

 

9. Potensi Pasaran yang luas.

Produk yang dijual ada pasaran yang sangat luas. Industri telekomunikasi adalah industri multi bilion. Antara orang terkaya di Malaysia juga terlibat dalam industri ini, contohnya, Tony Fernandes dan Anandan Krisnen.

Carlos Slim Helu dari Mexico adalah orang kedua terkaya di dunia juga terlibat dalam industri telekomunikasi selepas Bill Gates.

Penduduk di Malaysia 2016, dah capai 31.7 Juta penduduk. Pengguna handphone pula dah mencapai 42 Juta pengguna.  Program Tone Plus ini terbuka kepada semua penduduk Malaysia yang ada handphone termasuk penduduk yang bukan warganegara boleh join kerja sambilan Tone Plus ini.

 

10. Terma & Syarat yang mudah.

Semua penduduk di Malaysia sama ada warganegara atau bukan warganegara boleh join program Tone Plus ini. Jika warganegara, Umur 12 tahun ke atas, dah boleh jana income melalui program ini. Bukan Warganegara, berumur 18 tahun ke atas dan ada memiliki dokumen yang sah.

Dan yang pasti  ada akaun bank di Malaysia supaya senang terima bayaran dan gaji setiap bulan. ^^

Jika tiada, boleh menggunakan akaun bank pihak ketiga dahulu.

 

APA LAGI KELEBIHAN TONE PLUS?

11. Kos penyelenggaran bulan yang sangat rendah.

Syarat untuk kita layak dapat komisen pendapatan juga sangat rendah.

Hanya perlu top up terkumpul RM30 sahaja sebulan. Kita tidak bayar wang tunai RM30 kepada syarikat. Kita hanya topup untuk pakai sendiri. Saya yakin mungkin rakan-rakan semua topup lebih RM30 sebulan. Betul tak? ^^

 

12. Gaji Kedua Setiap 25 Hari Bulan

Beruntung sesiapa yang buat Tone Plus sebagai kerja sambilan sebabnya kita akan dapat gaji atau komisen Tone Plus pada 25 hb setiap bulan. Ini gaji kedua kita semua..

Tone Plus tidak pernah lewat membuat bayaran kepada ahlinya.

Komisen atau pendapatan kita ini akan di bank in kan ke akaun bank tempatan di Malaysia. Anda boleh menggunakan akaun bank pihak ketiga jika masih belum memiliki akaun bank.

 

13. Pendapatan Boleh Diwarisi

Selain pendapatan seumur hidup, pendapatan Tone Plus kita ini boleh diwariskan kepada anak-anak atau ahli keluarga yang lain jika  meninggal dunia.

Pewaris boleh terus menjana pendapatan bulanan ahli Tone Plus yang meninggal dunia dengan syarat No telefon simkad Tone Plus TIDAK EXPIRED.

Jadi, kita tidak perlu risau dengan nasib anak-anak dan keluarga jika kita tiada di dunia lagi. Inilah duit pencen untuk keturunan kita.

 

14. Pelaburan Jangka Panjang

Kelebihan Tone Plus yang seterusnya adalah pelaburan jangka panjang. Kita sebenarnya Menjadikan tanggungan sebagai aset atau sumber kewangan setiap bulan.

Jika sebelum ini, kita mengeluarkan duit untuk beli topup simkad handphone kita, dengan Toneplus, kita dapat duit dari simkad handphone kita. Pelaburan jangka panjang melalui komisen topup pelanggan kita.

Malah pendapatan dalam Tone Plus akan semakin  meningkat setiap bulan disebabkan oleh perkongsian keuntungan daripada ahli pengguna kumpulan kita.

 

15. Perlindungan Kemalangan RM50,000 Percuma

Setiap ahli Toneplus akan dilindungi dengan Etiqa Takaful  sebanyak RM50,000 jika anda topup terkumpul RM50 setiap bulan. Perlindungan ini jika ada kecacatan kekal ataupun kematian. Tiada lagi telco lain yang memberi faedah seperti ini kepada penggunanya.

 

16. Bonus Tahunan

Setiap usahawan atau ahli Toneplus yang aktif menaja setiap bulan, maka syarikat Tone Group akan memberi bonus tahun baru pada setiap bulan Januari tahun baru. Ini adalah salah satu kelebihan Tone Plus.

Contohnya, bonus tahunan adalah diantara 5 – 20% daripada jumlah komisen kita setiap bulan dan akan dikumpul dari januari hingga disember dan dibayar pada tahun baru iaitu setiap bulan Januari.

Contohnya jumlah komisen anda pada Januari 2016 telah mencapai RM10,000 sebulan, dan anda berjaya menaja 10 ahli baru Toneplus maka anda menerima bonus tahun baru sebanyak 20% pada bulan tersebut iaitu RM2000.

RM2000 ini akan terkumpul sebagai bonus dan dibayar pada tahun baru.

 

17. Pelan Pemasaran Yang Unik, Jelas & Tidak Menindas

Program Tone Plus ini sebenarnya mudah difahami. Produk yang ingin dipasarkan adalah simkad handphone keluaran syarikat Tone Plus Sdn Bhd dengan mengunakan talian prabayar Tunetalk.

Ahli dibayar sebanyak komisen antara 13 – 17% apabila membawa dan mendaftarkan pengguna baru ke dalam Tone Plus Tune Talk.

Ingin info lebih mendalam, boleh whatsapp 0134704110

 

18. Syarikat Yang Stabil

Kelebihan Tone Plus seterusnya kenapa rakan-rakan pembaca perlu pilih bisnes Tone Plus sebagai perniagaan atau sebagai kerja sambilan adalah kerana Tone Group adalah Syarikat yang stabil dan hebat.

Dalam mana-mana perniagaan yang kita sertai, sudah pasti syarikat tersebut adalah syarikat yang kukuh dan dipercayai. Bukannya syarikat yang hanya menjalankan skim cepat kaya atau penipuan. Bila dah untung, terus tutup syarikat.

Tetapi syarikat yang membina peluang perniagaan yang hebat ini adalah syarikat yang sangat-sangat dipercayai dan stabil dan telah banyak mencipta nama di Malaysia dan seluruh dunia.

 

19. Tiada Kontrak Khas

Seronoknya Tone Plus ini, kita tidak perlu terikat dengan kontrak. Contohnya,syarikat tidak mewajibkan kita pakai simkad Tone Plus dalam setahun atau ada masa-masa tertentu. Ianya bergantung kepada kita sendiri.

Jika kita ingin cepat jana pendapatan dengan Tone Plus, kita kena bertindak awal buat bisnes dan kerja sambilan ini. Guna Sistem GroupTonePlus.com sebaik mungkin untuk melakukan bisnes Tone Plus 100% secara Online dan hanya bekerja dari rumah.

20. Usahawan Tone Plus & Nikmati Royalti Simkad Tone Plus

Satu lagi kelebihan Tone Plus adalah kita boleh upgrade keahlian menjadi usahawan Tone Plus dan menikmati royalti simkad Tone Plus antara 1 -6% daripada jumlah hasil topup pelanggan kita.

Apabila kita menjual produk lain, kita hanya dapat keuntungan pada masa itu sahaja. Tetapi apabila kita jual simkad Tone Plus, kita akan dapat pendapatan aktif seperti untung runcit dan juga pendapatan pasif yang berulang iaitu keuntungan royalti simkad sebanyak 1 – 6% komisen topup pelanggan kita.

Dalam Tone Plus, Terdapat beberapa Ranking atau Keahlian, iaitu:

NORMAL MEMBER: Komisen Topup 13% + Tiada royalti simkad Tone PlusSERVICE CENTER:  Komisen Topup 15% + Royalti Simkad Tone Plus 1%PREMIUM SERVICE CENTER: Komisen Topup 15% + Royalti Simkad Tone Plus 3.5%BRANCH: Komisen Topup 17% + Royalti Simkad Tone Plus 4.5%PREMIUM BRANCH: Komisen Topup 17% + Royalti Simkad Tone Plus 6%

Royalti Simkad Tone Plus adalah sama maksud dengan Komisen Group Overriding.

Ingin info lanjut, boleh hubungi saya , SMS/Whatsapp dahulu TONEPLUS ke 0134704110.

21. Pelbagai Tawaran Hebat

Syarikat Tone Group sentiasa memberi pelbagai tawaran hebat kepada ahli penggunanya. Antaranya pelancongan, umrah, pertandingan, cabutan bertuah, pinjaman kewangan, biasasiswa dan banyak lagi. Syarikat yang sangat menjaga kebajikan ahlinya.

 

 

Kesimpulannya, saya nampak Tone Plus sebagai peluang terbesar dalam hidup saya untuk ke arah kebebasan kewangan dan masa. Dan saya yakin, ia juga peluang terbesar untuk rakan-rakan pembaca.

Saya harap perkongsian ini memberi gambaran yang jelas tentang program Tone Plus ini.

Tanpa jumpa orang,tanpa mahir bercakap, tanpa simpan stok, tanpa ulang-alik ke pejabat pos dan tanpa mahir pembinaan laman web dan tanpa mahir pemasaran internet.

Hebatkan Tone Plus...

Pastinya anda berminat tentang Tone Plus? ^^

Berminat whatsapp saya 0134704110. Nyatakan butiran anda . Saya akan pos simkad kepada anda dan info pendapatan PASIF yang bakal anda nikmati.

Simkad TonePlus Expired??? Apa Nak Buat

Mungkin ada yang tak perasan atau mungkin ada yang malas nak topup tapi last minit jadi kalut...

Nombor Tone Plus Expired

NOMBOR TONE PLUS EXPIRED/REINSTATE


Ada di antara kita terlupa untuk maintain topup bulanan RM30 sebulan, sayangnyer, simkad dah expired baru nak perasan, kalau ada komisyen kan naya tue.... kebanyakannya terjadi pada yang daftar Tone Plus sebagai nombor kedua ni, bukan pada nombor utama, mungkin sebab tue lah kot tak ingat nak topup... 

Tempoh nak expired simkad Tone Plus nie sebenarnya lama, 

tapi camana boleh terlupa nak topup juga...

Cuba tengok...

  1 JUN    = TOPUP RM30 (aktif untuk 30 hari, call in & out)

30 JUN     = Hari terakhir untuk topup

                          (anda diberi masa 45 hari lagi untuk melakukan topup)

 1 JULAI   = hanya boleh call in sahaja

15 OGOS  = Talian anda di TERMINATE

Anda ada lebih kurang 75 hari atau 2 bulan 15 hari, takkan tak leh nak topup RM30 dalam tempoh tue.. tipu lahhh

-------------------------------------------------

Tuan, nombor saya dah tak der line, dah expired, nombor saya sayang, camana nak dapat balik?

1. Cuba semak & sahkan sendiri dahulu di akaun Self-Care, atau kalau nak cepat call direct  0105000969 @ 03-27720000. Call HQ Tone Plus pun boleh.

2. Kalau tempoh expired tue kurang daripada 14 haridan nombor masih 

    lagi berada dalam sistem Tune Talk, kalau "YA"... 

    masih boleh diselamatkanlah nombor tue.

3. Daftar dengan simkad Tone Plus yang baru.

4. Topup RM100 terus ke atas simkad yang baru didaftarkan

5. Hubungi HQ untuk report kepada pihak TuneTalk untuk proses reinstate 

   (proses akan mengambil masa 24 jam untukcomplete).

6. Nombor lama anda akan diganti terus ke simkad baru. 

    Siap...

PENTING

-- Tamat tempoh (expired) lebih daripada 14 hari, tidak boleh dikembalikan

   (dalam tempoh 14 hari, nombor tersebut masih berada dalam

    sistem Tune Talk sebelum diserahkan semula kepada telco lama)

-- Nombor tamat tempoh hnya boleh di port in melalui HQ sahaja

-- Kredit & Big Point yang lama, hilang

May 10, 2017

Hebatnya TonePlus Program Jana Duit Dgn Telefon

Bila Saya diperkenalkan dengan Toneplus, saya tidak toleh kebelakang lagi...anda nak daftar boleh hubungi saya..0134704110 Aree

PROGRAM RUJUKAN KOMUNITI WOW TONE PLUS

 

 

Tone Group: Tone Plus di TV3

 

Tone Group: Tone Plus di TV8

 

SYARIKAT ESTABLISHED

 

1. Tone Group mempunyai 2 anak syarikat yang bernaung dibawah kendaliannya, Tone Excel Sdn. Bhd (Program Tone Excel) dan Tone Plus Sdn. Bhd (Program Tone Plus). Program terbaru Tone Group, Program Tone Plus ditubuhkan pada tahun 2012. Sehingga hari ini (Mac 2016), jumlah keahlian Tone Plus hampir mencecah 150,000 orang di seluruh Malaysia.

 

Fakta penting tentang Tone Group:

 

 

 

Tone Group Sdn. Bhd.

 

2. Misi Tone Plus adalah untuk membantu setiap individu mencapai kebebasan kewangan melalui konsep pemasaran networking yang inovatif di dalam industri telekomunikasi Malaysia.

3. Tune Talk Sdn. Bhd adalah rakan kerjasama dengan Tone Plus Sdn. Bhd.  Sebagai penyedia talian perkhidmatan untuk Program Tone Plus. Tune Talk beroperasi selaku Mobile Virtual Network Operator (MVNO) menggunakan rangkaian prasarana luas yang dimiliki oleh Celcom (Malaysia) Berhad.

 

4. Celcom adalah pemegang saham terbesar dalam Tune Talk dengan pegangan 38% saham sementara 35.7% lagi dipegang oleh Tune Ventures Sdn Bhd, dimana Datuk Tony Fernandes dan Dato' Kamarudin Meranun adalah pemegang 70% sahamnya.

 

5. Sebagai anak syarikat Tune Group, Tune Talk akan memberikan kombinasi unik dalam kehidupan masyarakat bersama-sama syarikat lainnya seperti Tune Air, Tune Money, Tune Insurans  dan Tune Hotels. 

 

 

TONE PLUS SDN. BHD.

B-G-1, Jalan 3/149E, Taman Sri Indah,
Bangunan Endah Promenade, Bandar Baru Sri Petaling,
57000 Sri Petaling, Kuala Lumpur.

Tel: 010 - 5000969 / Faks: +603-90540278

Email : hq.care@tonegroup.net

Website : www.toneplus.my

 

 Pejabat Urusan Tone Group (Tone Plus), HQ KL

 

Pihak syarikat Tone Plus juga telah menandatangani MOU sebagai program kerjasama dengan Lembaga Pelindung dan Kebajikan Pengguna Malaysia (LPKPM) pada 27 Julai 2013.

 

 Watikah Perlantikan oleh LPKPM

 

Pelancaran Program Tone Plus

 

KELEBIHAN SEBAGAI AHLI PROGRAM TONE PLUS

 

 

Sebagai ahli program dan pengguna simkad Tone Plus, anda akan mendapat semua 21 kelebihan seperti di atas..

 

 

1. CALL/SMS/DATA/ROAMING/IDD

 

Simkad Tone Plus juga sama fungsi asasnya seperti simkad yang anda gunakan sekarang. Boleh buat panggilan, sms, layari internet, panggilan roaming dan juga panggilan IDD. Simkad Tone Plus sekarang juga boleh didapati dalam bentuk 4G. Anda juga boleh nikmati lebih penjimatan panggilan dan data dengan langganan plan Mix & Match Tone Plus.

Cara Langganan Plan Mix & Match, KLIK DI SINI

 

 

Lokasi topup boleh didapati di mana-mana kedai berhampiran anda. Hanya minta topup Tune Talk sahaja daripada jurujual. 

 

 

 

2. KEKAL NO LAMA

Anda juga boleh kekalkan nombor lama kesayangan anda.  Anda juga layak untuk sertai cabutan bertuah tahunan bersempena dengan Kempen Kekal Nombor Lama, berupa sebuah kereta BMW 316i, motosikal Kawasaki Vulcan S 650 dan hadiah2 lain yang jumlah keseluruhannya lebih RM400,000.

"Mungkin kali ini rezeki anda untuk bawa pulang BMW 316i.. Siapa tahu.."

 

3. AKAUN SELFCARE

Anda akan diberikan satu akaun Self-Care (Tune Talk) bagi menguruskan sendiri akaun anda. Antara kemudahan yang anda boleh lakukan di Self-Care adalah penukaran nombor, semakan butiran penggunaan, pindah kredit, auto topup dan pelbagai lagi.

"Maklumat yang ada kat sini lagi detail daripada bil telco anda.."

Website akaun Self-Care anda boleh KLIK DI SINI

 

4. PULANGAN TUNAI TOPUP

Setiap kali anda topup, anda akan menerima kembali pulangan tunai 3% (manual topup) atau 7% (auto-topup) daripada jumlah nilai topup anda. Pulangan tunai ini akan di bank-in ke akaun bank anda pada bulan berikutnya.

"Dengan RDC, anda akan diberikan akaun agen topup percuma, mudah untuk anda topup, tak perlu keluar pergi kedai.. hanya topup melalui sms.. komisyen untuk topup Tune Talk = 7%, jadi total anda dapat 3% + 7% = 10% setiap kali anda topup sendiri.. melalui akaun ini juga anda boleh jual pelbagai jenis topup.."

  

5. PERCUMA P.A. INSURANS

Dengan topup minimum RM50 sebulan, secara automatik anda akan diberikan perlindungan insurans peribadi bernilai RM100,000 (Tune Insurans) secara PERCUMA pada bulan berikutnya.

 

 

Semak Status Insurans Anda, KLIK DI SINI

 

6. MATA GANJARAN (BIGPOINT)

Setiap kali anda topup, anda akan diberikan mata ganjaran (TT Big Point), dan boleh ditebus dengan pelbagai hadiah menarik secara percuma seperti Tiket Penerbangan Air Asia, Smartphone, Kredit, Merchandise Tune Talk, Tiket Wayang, Voucher dan banyak lagi. 

 

 

Tebus Mata Ganjaran Anda, KLIK DI SINI

 

 

7. DISKAUN TUNE HOTEL

Nikmati diskaun sehingga 30% (kadar korporat) apabila anda menginap di mana-mana cawangan Tune Hotel yang terpilih.

 

 

 

8. MODAL RENDAH

Yuran keahlian untuk sertai Program Tone Plus hanya RM98.60 sahaja. Bayaran hanya sekali seumur hidup. Dan anda akan mendapat..

     1. PERCUMA Sekeping Simkad Tone Plus.

     2. PERCUMA Proses Kekal Nombor Lama.

     3. PERCUMA Air-Time (kredit) RM30.

     4. PERCUMA Data 1GB

     5. PERCUMA 70 mata Big Point.

     6. PERCUMA Akaun Self-Care (Tune Talk).

 

"Bisnes dengan modal RM100 ni sangat2 murah.. mana nak cari.. anda nak bisnes burger tepi jalan pun atleast kena keluar modal RM5,000.. RM100 ni kalau burn sekalipun anda takkan jatuh muflis.. so jangan takut.." 

 

9. UNTUNG RUNCIT RM20-RM30

Setiap kali anda daftarkan ahli baru Tone Plus, anda akan memperoleh untung runcit jualan simkad RM20 sehingga RM30 secarai tunai.

Contohnya seperti rajah dibawah, untung runcit anda RM80 apabila anda daftarkan A, B, C dan D sebagai ahli Tone Plus. 

 

"Untung runcit ni kita akan bank in setiap 5hb bulan berikutnya.. bukan daripada HQ Tone Plus.. tapi daripada robotduit.com.." 

 

 

10. REVERSE 2-UP

Program Tone Plus menggunakan Sistem Reverse 2-Up di dalam pembayaran plan pemasarannya. Konsep sistem “Reverse 2-Up” adalah memerlukan anda menaja 4 orang ahli baru, dan 2 orang daripada pengguna baru tersebut akan dikongsi dengan penaja (upline) anda.

Contohnya dalam gambarajah di bawah..

 

 

Pada peringkat permulaan, anda menaja A, B dan C, dan mendapat 3% komisyen topup mereka. Bila anda taja sahaja ahli yang ke 4 (D), secara automatik komisyen topup anda akan berubah ke 13% untuk semua A, B, C dan D.

Apabila akaun matang (cukup 4 orang), Reverse 2-Up akan berlaku. Contohnya, A & B dipilih oleh sistem, untuk di passup kan kepada penaja anda. Kini pendapatan pasif anda akan dibentuk oleh C & D.

C kongsikan E & G, D kongsikan K & L. E yang anda terima juga akan berkongsi M & N dengan anda. G yang anda terima juga berkongsi S & T dengan anda. Begitulah seterusnya proses duplikasi ini berganda tanpa henti secara INFINITI.

 

11. KOMISYEN TOPUP 13% - 17%

Semua komisyen topup dari C sehingga 5, setiap kali mereka topup anda akan mendapat 13% daripada nilai topup mereka setiap bulan.

 

"So far Tone Plus yang tawarkan komisyen topup yang paling tinggi.. kedai 7E pun setakat 7% je diorang dapat.. program ni sangat unik.. anda seolah2 mempunyai kedai topup 24jam.. tapi tak perlu buka kedai.. kat mana sekalipun downline anda topup.. anda akan tetap dapat komisyen 13% tu.. walaupun masa downline anda topup tu anda sedang tidur nyenyak kat rumah.. best kan..?"

 

Potensi Pendapatan Anda..

 

 

Kiraan peratusan komisyen topup ke atas ahli tajaan, berbeza bagi setiap taraf status akaun ahli.

     1. Normal Member = 13%

     2. Service Centre  dan Prem. Service Centre = 15%

     3. Branch dan Prem. Branch = 17%

 

Lihat testimoni pendapatan ni..

 

 

 

12. ROYALTI SIMKAD 1%-6%

Bagi anda yang berminat menjalankan Program Tone Plus dengan lebih serius, anda berpeluang untuk menjana pendapatan dengan lebih lumayan.

Anda boleh UPGRADE kan taraf akaun anda ke taraf..

     1. Service Centre = 1% royalti simkad

     2. Prem. Service Centre = 3.5% royalti simkad

     3. Branch = 4.5% royalti simkad

     4. Prem. Branch = 6% royalti simkad.

 

13. BONUS TAHUNAN 5%-20%

Bonus tahunan akan dibayar mengikut jumlah tajaan bulanan anda setiap bulan.

Kiraan bonus tahunan adalah seperti berikut..

     1 orang ahli baru = 5%

     2 – 4 orang ahli baru = 10%

     5 – 9 orang ahli baru = 15%

     10 orang ahli dan ke atas = 20%

Pembayaran akan dibuat secara terkumpul pada 25hb Januari tahun berikutnya.

 

14. PENCEN PENUH

Anda hanya perlu konsisten aktif penajaan dalam tempoh 2 tahun sahaja. Dan anda akan nikmati komisyen tetap hasil dari perkembangan rangkaian anda.

Komisyen topup sedia ada juga, anda boleh diwariskan kepada waris yang terdekat sekiranya terjadi apa-apa kepada anda.

 

"Kalau anda kerja gomen, pencen anda dapat separuh je, pastu kena tunggu umur 60 baru boleh dapat.. tapi yang ni anda dapat full.. selagi mana simkad anda tu aktif, selagi tu lah anda atau waris anda dapat komisyen tu.."

 

 

15. INSENTIF UMRAH

Apabila jumlah komisyen topup bulanan anda mencecah RM1,300, anda layak untuk menerima Voucher Umrah bernilai RM5,000 secara PERCUMA. Voucher tersebut juga, boleh ditukar ganti dengan wang tunai RM4,000.

 

16. INSENTIF PELANCONGAN

Anda layak untuk mengikuti pakej percutian 2016 bersama pihak syarikat dan rakan niaga Tone Plus ke Istanbul (Turki) atau Ho Chi Minh (Vietnam), apabila belian simkad terkumpul anda berjumlah 2,300 keping  atau 1,900 keping. Penginapan hotel dan duit poket sepanjang percutian akan ditanggung oleh pihak syarikat Tone Plus.    

Tahun 2015 trip ke Beijing (China) dan Bandung (Indonesia).

Tahun 2014 trip ke Perth (Australia) Bali (Indonesia).

 

"Pelancongan ni sangat2 ekslusif, menginap di hotel 5 bintang, dapat lagi duit poket sehingga RM2,000 seorang, program pun semuanya best.."

 

17. INSENTIF PENAJAAN BULANAN

Pertandingan penajaan tertinggi bulanan bermula daripada 15 September 2014 sehingga 31 Oktober 2015. Jika anda berjaya menaja minimun 11 orang ahli baru, anda layak untuk menyertai cabutan bertuah bulanan ini.

Syarat Kelayakan :

     11 orang ahli tajaan = 1 tiket cabutan

     12 – 15 orang ahli tajaan = 2 tiket cabutan

     16 – 20 orang ahli tajaan = 4 tiket cabutan

     21 – 25 orang ahli tajaan = 8 tiket cabutan

     26 – 30 orang ahli tajaan = 12 tiket cabutan

     31 orang dan ke atas ahli tajaan = 15 tiket cabutan

 

Cabutan akan dilakukan pada setiap 16 haribulan bulan berikutnya.

Hadiah Penajaan Bulanan :

     1.Hadiah Pertama = RM5,000

     2.Hadiah Kedua = RM3,000

     3.Hadiah Ketiga = RM2,000

 

18. INSENTIF PENAJAAN TAHUNAN

Tiket cabutan bertuah bulanan, akan dibawa pula ke cabutan bertuah tahunan.

Hadiah penajaan tertinggi tahunan adalah seperti berikut:

     1.Hadiah Pertama = RM120,000

     2.Hadiah Kedua = RM70,000

     3.Hadiah Ketiga = RM50,000

 

19. PERCUMA KREDIT

Rujuk jadual dibawah..

 

20. PERCUMA DATA

Rujuk jadual dibawah..

 

 

21. PELBAGAI INSENTIF SEMASA

Kempen Bonus Meredeka, tambahan  bonus 10% daripada nilai komisyen topup bulanan semasa, berdasarkan bulan pilihan syarikat. Kempen bermula daripada Mac 2015 sehinggan Julai 2015. Bonus akan dibayar pada minggu pertama bulan Ogos, 2015. 

 

SAMBUTAN HEBAT DI SELURUH NEGARA

Keahlian Tone Plus kini menghampiri 200,000 keahlian di seluruh Malaysia.

 

 

 

BANDINGKAN DENGAN SIMKAD ANDA SEKARANG

ANDA FIKIR-FIKIRKAN..

 

Peluang yang besar ini datang secara tiba-tiba, datang tidak menentu masa, datang disaat kita kesempitan atau kesusahan.

Nilailah peluang ini secara bijaksana. Rebutlah peluang yang besar ini, kerana peluang yang besar ini boleh berlalu dengan tiba-tiba.

Jangan jadikan seribu alasan untuk tidak merebut peluang keemasan ini.

 

 

YA, SAYA INGIN SERTAI

TONE PLUS SEKARANG

 0134704110 Whatsapp Sekarang dan Daftar

0134704110 Daftar sekarang...mudah dan cepat...simkad akan sampai ke rumah anda, free postage...hanya RM98 sahaja..dalam kadsim ada Kredit RM30 dan Data 1GB. Tak mahal sebab simkad TonePlus beri duit.


#sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BAse

0134704110 Whatsapp sekarang...

May 9, 2017

Bekas Tentera Tak Berpencen Dapat Pencen 30%

Bagaimana Seorang Anggota Tentera Tidak Berpencen Mampu Jana Pendapatan 30% Nikmati Faedah Bulanan Dengan TonePlus TuneTalk..

Tips Tone Plus

Perkongsian tips-tips bagi membantu anda lebih berjaya dalam Tone Plus.

Sunday, 27 December 2015

6 Rahsia Memikat Prospek

Assalamualaikum sahabat-sahabat sekalian. Apa khabar? Harap semuanya enjoy menikmati cuti akhir tahun bersama keluarga tersayang. Tahun 2015 bakal melabuhkan tirai beberapa hari lagi. Dah set azam tahun 2016?

Saya dah set azam Tahun 2016 saya! InsyaAllah kalau ada masa nanti saya akan share dalam post seterusnya. Salah satu azam saya ialah nak melahirkan lebih ramai proven leader dalam team saya. Anda semua la tu.. Aameen.. :)

Post kali ni saya nak share 6 rahsia memikat prospek. Anda kuasai 6 rahsia ni, maka mudahlah anda nak close-sale. InsyaAllah..

Baru-baru ni saya ada menonton satu video di YouTube, isi dan penyampaiannya sangat best! Dan kebetulan apa yang diulas dalam video tersebut adalah apa yang saya dah praktik sebelum ini. Memang sangat membantu. Tajuk video tu "The Science of Persuasion". Kat bawah post ni saya ada sertakan link video tersebut.

Yang sayang bandwith nak tonton video, saya ringkaskan dan terus kaitkan dengan Tone Plus kat bawah ni. Rahsianya ialah; 

1. RECIPROCITY

Mulakan memberi untuk menerima, yang ni sangat berkait rapat dengan Social Exchange Theory. Pernah dengar what u give u get back..? Lebih kurang la tu. Sentiasa buat baik dengan orang, nanti akan ada balasan kebaikan untuk kita. 

Jangan silap faham, selalu kita dengar orang cakap, kita kena buat baik dengan orang, nanti orang buat baik dengan kita. Yang silap fahamnya ialah bila A buat baik dengan B, A mengharapkan B juga buat baik dengan A. Balasan kebaikan itu boleh dari pelbagai sumber, bukan hanya daripada B, malah orang lain juga. Dan balasan kebaikan itu boleh dalam pelbagai bentuk. So please jaga hati, jika kita dah buat baik dengan orang, jangan ungkit-ungkit jika orang tu tak balas balik. Akan ada bahagian lain untuk kita.

Praktikalnya bagaimana? Sentiasa sediakan sesuatu untuk diberikan, buah tangan dari oversea ke. Alhamdulillah dengan Tone Plus saya sempat melancong trip ekslusif ke Bali, Beijing & Bandung. Kenapa saya kata ekslusif, bukan setakat hotel 5 bintang, malah layanan juga 5 bintang, siap dapat duit poket lagi untuk shopping. Jadi apa saya buat kat sana? 

Saya pergi ke kedai souvenier, saya beli banyak-banyak dan minta penjual tu tulis siap-siap, "Khas buat sahabat SmartGroup", balik je saya bagi sorang satu kepada network dan prospek saya. Ini cara saya bina hubungan, bukan harga yang jadi ukuran, tapi ingatan tu yang penting. 

Sila ingat formula ni, RELATIONSHIP + TRUST = RETURN (pulangan). Pulangan tu boleh berbentuk wang/ jualan, bantuan dan sebagainya.

Paling-paling tak pun sediakan gula-gula untuk diberikan kepada anak prospek. 

2. SCARCITY

Apa kelebihan Tone Plus berbanding simkad lain yang biasa? Anda kena tunjukkan nilai atau manfaat jika prospek upgrade ke Tone Plus. Bagaimana simkad ni boleh bantu selesaikan masalah prospek?

Ini antara contohnya secara umum, simkad Tone Plus ni boleh buat duit, boleh dapat banyak manfaat, boleh bantu prospek langsaikan hutang dan sebagainya. Untuk lebih power, study dulu tentang prospek anda, senang anda nak matching nanti, bila dah match, jangan terkejut kalau prospek terus borong simkad daripada anda tang-tang tu juga. Hahahaha.. Proses Prospect Inspection ni selalu saya share secara terperinci dalam sesi coaching dengan SahabatSmart (wakil kawasan). Lebih mudah faham bila face-to-face. Sesi coaching ni salah satu program berkala yang kita buat di SmartStation. Tak caj pape pun, percuma.. yang penting Sahabat dapat manfaat.

Selalunya bab scarcity ni ramai yang akan cerita pasal kelebihan Tone Plus. Terutamanya keunikan Reverse2up, sistem auto generate network. Semua yang buat Tone Plus pun ada benda ni, sebab program yang sama, so kenapa prospek tu kena upgrade dengan anda bukan orang lain?

Disinilah anda kena main peranan. Apa lebihnya upgrade dengan anda? Apa yang dia akan rugi kalau tak upgrade dengan anda? Dua-dua kena cerita! Key utama ialah SERVIS. Kalau dia bersama anda apa yang anda boleh offer..

Ayat mudah.. "Jom la bro.. kita buat sama2.. aku serius dengan Tone Plus ni.. papehal kita boleh diskas.. rumah pun dekat je.. mudah nak jumpa.."

Ataupun jika anda ada group.. "Upgrade simkad dengan aku la bro.. ada support group.. memang happening la bro, tanya apa je mesti diorang support.. ada website promosi lagi.. ada apps.. ada flyers.. buku manual.. segalanya lengkap bro.. pastu sebagai sahabat kita boleh dapat harga special.. nak naik pangkat nanti pun ada cara mudah.. diorang akan bantu.. berpuluh-puluh orang dah berjaya naik pangkat macam tu je.."

3. AUTHORITY

Jika anda masih baru, ajak senior upline anda sama-sama untuk jumpa prospek, kepercayaan tu penting, bukti.. paling penting masa nak perkenalkan.. "Ni upline aku, PSC NoraDanesh.. orang lama ni.. income pun dah 5 angka.. papehal ko tanya la dia.. bukan senang nak jumpa dia ni.."

"Bukan senang nak jumpa" tu keyword penting. Tunjukkan yang peluang untuk jumpa ni bukan senang.. limited..! So prospek akan lebih hargai sesi dan peluang yang anda sediakan.

Lagi satu, kan dah ramai artis-artis yang dah upgrade simkad mereka ke Tone Plus, gugel pic diorang dan simpan dalam handset, tunjuk kat prospek. Pemain-pemain team bola sepak The Red Warrior Kelantan pun dah upgrade ke Tone Plus.

4. CONSISTENCY

Jangan pernah berputus asa untuk sharing. Hidayah ni kita tak jangka.. kadang-kadang orang yang kita pernah share 2 tahun lepas hari ni datang balik jumpa kita nak upgrade simkad. 

Kadang-kadang bila kawan kepada kawan yang tanya, kawan tu perkenalkan kawan tu kat anda. Kan rezeki tu, dan jangan lupa offer la kawan yang perkenalkan tu untuk upgrade sama, dia pun prospek anda juga. "Bro, kawan ko nak upgrade simkad ni.. aku register bawah ko eh.. ko daftarla dulu satu.. nanti setiap kali kawan ko topup, ko akan dapat 13% bro.."

Tapi kalau orang tak tahu anda buat bisnes Tone Plus, macam mana orang nak datang cari anda nanti? So hiasilah wall facebook anda or whatsapp status or any other social platform anda dengan sesuatu yang orang tahu anda pengedar Tone Plus.

Logik mudah, dah ade kedai cantik-cantik tapi tak nak letak papan iklan, mana orang nak masuk.. Melainkan pusat urut or pusat judi, itu lainlah..

5. LIKING

Selalunya mudah untuk kita close-deal dengan orang yang ada sama value dengan kita. Senang cerita, jenis yang satu geng. Contoh value ialah minat atau hobi, negeri asal, bahasa, sekolah, jantina dan lain-lain. Katakan prospek anda minat bola, bila jumpa cuba untuk borak pasal bola, baru ngam! Nak lagi bagus, cuba korek info apa yang prospek tak minat, so setiap kali jumpa prospek tu, hati-hati dengan topik yang dia tak minat.

Lagi satu contoh kalau dah tahu prospek orang Kelantan sama dengan anda, jangan la cuba-cuba nak cakap KL. Cakap je loghat kelate, prospek lebih selesa.. Tapi kalau anda bukan orang kelate, jangan cuba-cuba, rosak bahasa tu nanti.

Lagi satu contoh, cuba puji tempat dia, katakan bila anda tanya prospek dari mana, dia cakap Sabah, so anda ke buat excited la sikit. "Ooo Sabah, saya pernah sampai dulu, cantik-cantik la tempat dia, orang kat sana pun peramah, memang best sangat-sangat, nanti kalau ada masa nak pergi lagi lah.."

Jangan tipu dah la, kena dia tanya lebih-lebih anda tak boleh jawab plak nanti. Jaga TRUST prospek anda, ingat formula yang saya share tadi.

6. CONSENSUS

Ikut-ikutan.. Fenomena.. Trend.. Apa lagi perkataan yang sesuai.. Musim.. Manusia memang akan terpengaruh dengan persekitaran sosial mereka (Social Identification Theory).

Contoh mudah, sabtu lepas final piala FA, so semua orang bercerita tentang bola, yang tak minat bola pun jadi tengok bola. Kenapa dia tengok walaupun tak minat, kemungkinan sebab kawan-kawan dan semua bercerita, penuh di wall facebook cerita bola, so seolah-olah kalau tak tengok bola tu sesuatu yang pelik.

Dan ayat yang paling best adalah selepas tu.. "Tengok bola semalam??" Anda yg tak tengok akan terpinga-pinga..

Cuba apply dengan Tone Plus. "Bro.. dah upgrade simkad? Ramai geng-geng kita dah upgrade.. keahlian dah lebih 100,000 orang dah bro.."

"Geng2" tu ada unsur2 AUTHORITY.. maksudnya kita highlightkan kawan-kawan yang dah sertai, prospek lebih percaya, sebab kawan-kawan semestinya orang yang punya persamaan dengan kita. LIKING..

Dapatkan Simkad TonePlus anda bersama kami sekarang. Anda di Pulau Pinang habag ja kat mana pasti kami hantar kepada anda.
Kalau anda diluar Pulau Pinang, kami pos laju sampai depan pintu rumah anda.

Whatsapp cara mudah klik ←← DISINI→→0134704110
#sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BAse

May 2, 2017

Tanda Tanda Simkad Tel Anda Kena Tukar Ke Toneplus

Dibawah adalah panduan kami berikan bila anda perlu tukar ke Toneplus..

Tanda-tanda anda PATUT tukar SimKad kepada TONE PLUS:
🅾 Setiap kali anda topup tak dapat duit
🅾 Tiada cabutan Bertuah
🅾 Tiada Takaful insurans RM50K
🅾 Tiada point untuk tebus tiket AIRASIA
🅾 Tiada point untuk tebus SMARTPHONE
🅾 Kredit selalu kena telan tiba-tiba
🅾 Tiada FREE DATA setiap kali topup
🅾 Tiada peluang menjana pendapatan pasif dll..

Yang selalu buat "SOS" topup tu,jalannya dah ada.
Apa lagi pm la 0134704110
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/

😃😂
Buatlah pilihan bijak wahai kawan!
"JOIN DAFTAR TONEPLUS DAN NIKMATI KELEBIHAN DI ATAS"
Yuran keahlian mahal ?
Jangan risau saya sedia membantu.
Kita runding sampai jadi !

Apr 22, 2017

Insuran Etiqa Takaful Percuma Dengan TonePlus

Ramai Masih Ragu Walaupun Segalanya Adalah Hakikat Bila Anda Topup Dengan Toneplus Anda Dilindungi Insuran Percuma Sebanyak RM50,000.00

TonePlus Tunetalk Beri Insuran Etiqa Takaful Percuma...

Tahukah anda kini dengan menggunakan simkad Toneplus Tunetalk anda bakal miliki perlindungan Insuran Etiqa Takaful sebanyak RM50,000 percuma apabila anda mengalami Kemalangan/Kematian/Cacat Kekal.Sedangkan talian telefon anda guna sekarang hanya memberi data percuma dan kena beli.

Dengan Simkad Toneplus anda tidak perlu membayar untuk dapatkan data dan Insuran kerana segalanya percuma sahaja. Simkad yg patuh Syariah dan sah disisi undang2 Malaysia.

Anda Topup RM 50:
- Kredit RM50 Kekal
- Data Percuma 2GB
- Point Airasia 120 Point boleh tukar tiket Kapal Terbang Airasia.
- Percuma Insuran Etiqa Takaful RM50,000

Simkad anda guna sekarang dapat ker ini semua????

Sila tanya soalan kepada yang pakar seperti saya jgn tanya kepada yg tidak tahu nanti anda tambah sesat. Whatsapp/Call 0134704110 Aree untuk maklumat atau daftar..

Aree aka Zul Karnai
sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BAse
0134704110

http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/

Apr 20, 2017

Bagaimana Nak Melangkah Dengan TonePlus

Ada orang yang tak tahu bagaimana nak mulakan langkah dengan TonePlus..
Jom saya ajar anda..

HARI INI SAYA AKAN KONGSIKAN TIP JIKA ANDA INGIN JADI USAHAWAN TONEPLUS📢📢📢🏆

Bagaimana untuk anda sukses dalam perniagaan simkad Toneplus yg cukup hebat sekarang ini...🥇

1. Untuk menjadi seorang Usahawan tidak sukar dan tidak mudah kerana ada orang cakap anda duduk diam boleh dapat duit. Adakah itu benar??? Kenapa anda terpaksa bangun pagi untuk bekerja, bukankah itu kena cari kerja dan bekerja baru dapat duit.

2. Sebenarnya ramai yang salah pengertiaan kena bekerja dan duduk saja tanpa bekerja. Maksud disini adalah kena kerja baru dapat duit atau gaji. Duduk saja dapat duit dan bekerja sekali ini dinamakan PENDAPATAN PASIF (Anda hanya perlu bekerja sekali sahaja kemudian baru duduk saja dapat duit - Inilah konsep perniagaan TonePlus).

Saya bagi contoh lagi yg sekarang ini saya duduk saja dapat duit iaitu duit pencen bulanan selepas saya berkhidmat 22 tahun dalam tentera dan ini juga dinamakan pendapatan PASIF kerana saya akan terima sampai mati dan boleh diwariskan.

HARAP ANDA FAHAM..

3. Untuk berjaya anda jangan terlalu kedekut...lokek tahi idung masin sampai langsung tak nak keluar modal. Kemudian mengharapkan tuah semata2 datang kepada anda. Mana boleh cam tu Dek Non. Kena ada alternatif sama dari pelbagai sudut.

4. Keluarkan sedikit modal. Dapatkan flyer flyer berkaitan Toneplus, buat namecard, buat banner atau streamer dan kalau nak mantap lagi gunakan iklan berbayar untuk hebahkan satu dunia hingga Planet Pluto yang anda sekarang ini adalah Penjual/Pengedar Simkad TonePlus Prabayar Yang Membayar...
Maka barulah semua orang tahu.

5. Kena rajin lagi bila jumpa ja kawan2 kat luar sana cuba selitkan cerita pasal toneplus tapi jangan la masuk semberono tak pasal pasal kena baling cawan plak heeehehe🤣🤣🤣

Cari ruang dan peluang ketika borak2 dengan kawan anda tadi. Anda boleh mencari ruang dalam pelbagai bentuk dan cara sebagai contohnya..nampak tiang talikom pun boleh buat modal.." Patut kawan aku dok bising tadi, rupanya tiang Naxim tu tumbang"..; Nasib baik aku guna Toneplus kleaaa tak dak masalah Line pun"😍😍😍

6. Hah part ini yang paling penting sekali, jangan kedekut sangat nak reply atau whatsapp orang yang bertanya soalan. Elakkan hantar link dan tulis " Anda boleh klik link dan baca".

Buang sedikit kredit anda tu , terus call prospek dan kalau dia tak mahu angkat baru copypaste penerangan kemudahan dan faedah yg ada pada TonePlus. Kalau orang tanya anda diam maka anda sebenarnya rugi besar.

7. Minda harus positif. Pengalaman saya setakat ini tiada prospek yang dengar saya cerita hari ini terus beli simkad hari ini. Paling cepat pun seminggu baru mereka beli dan adakalanya sebulan so jangan desperate sangat terkejar-kejar, ambil langkah cool jerk.📲📲📲

8. Jangan bezakan diri anda dengan orang lain kerana skill masing-masing tak sama. Masing-masing ada kelas kelas tersendiri dari segi promosi. Ada A+ , A , B+ dan sebagainya.
Jangan terkejar-kejar kelak anda yang terhenti. Ambil sikap rasional dengan terus jalan walaupun perlahan terus bergerak dan tidak terhenti.😎😎😎

ADUSSSS PENAT DAH..LEN KALI SAYA SAMBUNG NA😅😅😅

🎁http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/

Aree aka Zul Karnai
sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BAse
0134704110

Apr 11, 2017

Ingin Jadi Usahawan TonePlus Lagi Berbaloii

Perlukah Anda Berniaga Jika Sertai Menjadi Ahli TonePlus

PEMAKLUMAN PENTING INI.※※※※※※※

1. ADAKAH SAYA PERLU BERNIAGA DENGAN SIMKAD TONEPLUS KALAU NAK DAFTAR.

Jawapan:
Ramai yang beranggapan begitu. Bila aku daftar aku wajib berniaga, adusss malasnya aku, aku tak pandai pun berniaga.

Sebenarnya persepsi anda salah sama sekali disebabkan orang yang memperkenalkan kad sim toneplus gagal menjelaskan secara terperinci rahsia disebalik sekeping kad sim EMAS INI🤔🤔❤.

Sebenarnya anda tidak perlu berniaga pun kalau anda tidak mahu menjadi usahawan. Guna sendiri pun sudah cukup berbaloi. Dengan guna sendiri sahaja anda dapat faedah seperti berikut :

Topup RM30
- Cashback 1%-7.5%.
- Airasia Big Point 70.
- Data Free 1GB (30hari)

Top RM50
- Cash back 1%-7.5%.
- Airasia Big Point 120
- Free Data 2Gb (30 hari)
- Insuran Takaful Etiqa RM50K

Nah anda boleh lihat sendiri betapa untungnya anda dengan hanya menggunakan sendiri..Kredit RM30 dan RM50 kekal tanpa diusik barang 1 sen pun💖💖.

Aree aka Zul Karnai
sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BASE
0134704110

WAJIB BACA, SAYA SAMBUNG SIKIT LAGI🤓🤓

##KALAU ANDA NAK JADI USAHAWAN TONEPLUS😍😍

Faedah yang bakal anda perolehi lagi la amat berbaloi-baloi, kenapa saya kata begitu.

Kerana dengan memperkenalkan kepada 4 orang ahli keluarga atau kawan anda maka anda layak mendapat komisyen 13% dari nilai topup mereka.
Kalau setiap dari mereka topup RM100 x 13%= RM13.
RM13 x 4 = RM52 dan akan terus masuk akaun bank anda.
Best bukan, lumayan❤❤❤😍😍🤑🤑.

Semakin ramai anda perkenalkan semakin banyak komisen bakal anda dapat kerana industri telekomunikasi berkembang pesat. Setiap orang ada telefon sendiri dan setiap orang pasti akan topup.

Dengan menjadi usahawan Toneplus anda akan perolehi pendapatan lumayan dari 1%-32% infinity dan unlimited income. Anda buat anda dapat, anda kaya bukan saya kaya.

Dalam Toneplus tiada Level Piramid ianya hanyah reverse 2up yang sama2 kongsi hasil. Semakin anda rajin semakin anda untung.

Jadi KONKLUSINYA 🏓🏓🏓🏓
1. Anda Nak Guna Sendiri Pun Berbaloi.

2. Nak Jadi Usahawan Pun Lagi Berbaloi-baloi.

TEPUK DADA TANYA SELERA. SIMKAD LAIN APA PUN TARAKKKK😁😁😛😛🤓

Aree aka Zul Karnai
sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BASE
0134704110

Daftar segera disini atau boleh bertanya soalan disini dgn Whatsapp tanpa perlu save no saya..

Apr 6, 2017

Bukti Kukuh TonePlus Bukan Skim Cepat Kaya

Kalau sebelum ini ramai yang was-was tapi kini dgn bukti Kena Cukai Adakah Anda Masih Was-Was..

Salam buat anda semua yang masih tercari-cari faedah untuk anda nikmati pendapatan tambahan secara Pasif dan mungkin juga akan menjadi punca pendapatan tetap yang anda impikan selama ini.

Tak dinafikan setiap dari kita pelbagai kaum dan anutan agama kita wajib percaya rezeki datang dari Allah tetapi kita dianjurkan berusaha mencari rezeki tersebut dan bukanya duduk diam diri sekadar berdoa siang malam untuk rezeki jatuh dari langit.

Tanpa usaha apa pun tak akan datang. Yang pipih tak akan melayang, yang bulat tak akan bergolek datang begitu sahaja. Segalanya bermula dari usaha kita sendiri. Usaha sebaik mungkin dan tawakkal selepas itu. Inilah anjuran setiap agama dan lebih-lebih lagi yang beragama Islam.

Baiklah saya ingin berkongsi dengan anda bagaimana selama ini ramai yang beranggapan TonePlus Tunetalk adalah Skim Cepat Kaya. Sebenarnya mereka yang beranggapan begitu dari sudut pandangan saya adalah mereka kurang menerima penjelasan dan maklumat berkaitan simkad Toneplus. Dan diri mereka sendiri yang beranggapan begitu dek kemalasan mereka untuk berusaha dan mereka hanya ingin duduk saja dan dapat duit. Persepsi mentaliti yang down ataupun " Mental Block".

Semalam pihak HQ Tonegroup telah meletakkan dalam setiap akaun ahli berkaitan Borang CP58 yakni borang cukai pendapatan pada setiap ahli yang memperolehi pendapatan insentif/komisen RM5000 wajib mengisi borang ini. Jadinya adakah ianya masih Skim Cepat Kaya sedangkan TonePlus kini merupakan salah satu sumber pendapatan negara apabila ahli-ahli yang melepasi amaun diatas dikenakan cukai pendapatan.

Cukup banyak faedah bakal anda miliki dengan menjadi ahli dan menggunakan simkad toneplus tunetalk pra bayar yang membayar...

FAEDAH BAKAL ANDA NIKMATI:

1. Rebet tunai setiap kali anda topup sendiri 1% - 7.5%.

2. Data Internet percuma 1GB dan GB.

3. Simkad 4G.

4. Point Airasia yang boleh ditukar dengan :
- Tiket kapal terbang.
- Tiket wayang.
- Tel Android.

5. Diskaun 30% menginap di Tune Hotel.

6. Insuran Etiqa Takaful Perlindungan RM50,000 Kematian/Kemalangan/Cacat Kekal.

7. Kredit Percakapan Percuma hingga 1000 minit on net/off net.

8. Akaun TonePlus TGMMS.

9. Akaun Selfcare .

10. Pakej Percutian Luar Negara.

11. Pakej mengerjakan Umrah.

12. Pinjaman Perubatan.

13. Pinjaman Pelajaran.

14. Pendapatan Pasif setiap kali pendaftaran ahli dibawah anda topup anda terima 13% dan terus masuk dalam akaun bank anda.

15. Group Support Whatsapp.

Banyakkan faedah yang bakal anda perolehi dengan menggunakan simkad Toneplus, boleh kekalkan no lama kesayangan anda. Proses kekalkan no anda hanya mengambil masa 24 jam.

Daftar bersama saya sekarang..

http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/

Aree aka Zul Karnai
#sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BAse

Apr 4, 2017

Dulu Kena GST Tapi Sekarang Dibayar Toneplus

Apa lagi jom daftar

Suatu ketika dahulu GST baru diperkenalkan. Kita Topup RM10 dapat RM9.60 ja sbb kena GST, ramai merungut tak puas hati.
Tapi sekarang ini ada Telco yg beri cashback kepada kita dgn topup sendiri ja 7.5% yakni TonePlus tapi kenapa kita reject. Kena potong duit kita marah, bagi duit plak kita tak nak..bijak kah kita..
Whasapp cara mudah utk daftar dan maklumat http://www.wasap.my/60134704110

Apr 1, 2017

Kenapa TonePlus Mampu Bayar Komisen

Kos Pengiklanan Yang Dibuat Sebenarnya Mencecah Jutaan Ringgit...Tapi TonePlus Rangkaian Telco Yang Bijak...Kenapa???

*UNTUK MAKLUMAN SEMUA*

*APA YG DIMAKSUDKAN,POTONG KOS IKLAN KERANA...*

*Ramai orang tanya pada saya...*

" *Bagaimana Tone Plus* mempunyai banyak keuntungan sehingga boleh *bagi incentive dan banyak kelebihan Freeee* kepada semua penggunanya?"

*Jawapannya....*

*Modal untuk iklankan di television, news, magazine dl*l setiap jam setiap hari paling murah adalah *RM 5 JUTA.*

*Tone Plus tak buat macam tu, tapi dia bagi...*

*PENGGUNA* guna sendiri, dapat duit dan perkenalkan simkad pd org lain pun dpt duit, Daftarkan sendiri simkad tersebut kepada Ahli lain juga dapat duit lagi

*DAN.....*

*Modal Pengiklanan* itu pula diberikan kepada *SEMUA Pengguna Tone Plus semula.*

Sebab tulah Tone Plus *TAK JUAL di kedai2,* hanya boleh didapati *dari agen2nya sahaja*

Sebab tu.. *Tone Plus JARANG keluar TV,*

Sebabnya *duit kos iklan* itu dia bagi kepada *pengguna macam kami...*

Ini *info april 2015* yg lalu....terkini, sudah melebihi 12 juta *Tone Plus* membayar komisen pada penggunanya dan *78% keuntungan tone group* di berikan semula *kepada penggunanya....*

Dan difahamkan tahun2 lepas *tone group membuat keuntungan setahun rm500 juta...* berbanding telco lain keuntungan billion ringgit setahun yang keseluruhan dinikmati oleh mereka2 sahaja...

Anda skrg betul2 berada  di *syarikat yang sangat kukuh kewangan* dan *lebih 5 tahun berdiri membantu penggunanya keluar dari masalah kewangan..*

Jangan sangsi lagi teruskan *berkongsi kebaikan* dan *peluang ini..* niat anda untuk *membantu orang lain bebas kewangan* pastinya anda akan turut *bebas kewangan...*

Hubungi saya dan bertanya bagaimana nak capai "kebebasan kewangan anda"

P/s : *Anda tanya, saya jawab beserta bukti...bukan sekadar JANJI tapi PASTI...👍👍*

Daftar sekarang dengan saya..

0134704110
Aree aka Zul Karnai
sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BAse