nuffnang1

.:)

Nov 14, 2017

DAFTAR SIMKAD TONE PLUS DAPAT KREDIT FREE RM60

TAwaran hebat dari Rangkaian sQuadTonePlusAskarPencenKe2. Daftar simkad Tone Plus mulai sekarang hingga 31hb Dis 2017 anda dapat Kredit Free RM60, Data Free 4GB dan Banyak Kali..call 0134704110 Aree

*Perkongsian Tip Menjadi Usahawan Tone Plus*

Untuk menjadi seorang usahawan semestinya kita perlu mahir dengan produk yang bakal kita jual kepada orang ramai. Dalam ertikata lain anda kena hadam apa kelebihan dan kebaikan untuk anda kongsikan kepada mereka.

Saya akan kongsi disini kepada anda bagaimana bermula dari A to Z dan bagaimana permulaan untuk memperkenalkan kepada orang baru ..

*APA ITU TONE PLUS ?*

“Inilah simkad pertama di Malaysia dan di dunia yg menjalankan Program Affiliate (Referral) di mana penggunanya dapat menjana pendapatan sampingan!”

APA NAMA SIMKAD NI?
– Program Tone Plus dengan dikuasakan oleh TuneTalk.

PAKAI LINE APA?
– Line Celcom. Di mana ada Celcom, di situ ada Tone Plus..Tone Group memiliki 35% didalam Celcom.

BAGAIMANA NAK RELOAD?
– Beli kad/kupon reload TuneTalk di kedai jual topup mcm biasa, boleh juga melalui online, epay & mesin ATM.
- Topup menggunakan Tone App dan Komisen anda lebih banyak lagi.
- Guna App Tone Group:
  $ Topup sendiri 7.5%
  $ Topup untuk kawan 
      anda terima 4.5%
- Topup Kedai biasa 1%.

BERAPA HARGA?
– RM98 (Simkad 4G) dan anda dapat semua ini tersedia dlm simkad baru anda.
*RM30 kredit tersedia
*4GB data tersedia untuk 15 hari
* Cash back 3% iaitu Rm0.90

DI MANA NAK BELI?
– Tidak dijual di pasaran umum. Hanya dapatkan dari HQ/agen penjual simkad yg sah/ahli yg memperkenalkan simkad ini kpd anda.

KALAU PAKAI SIMKAD NI, KENA GUNA NO BARU? NO LAMA BOLEH KEKAL TAK?
– Boleh kekalkan no lama dari mana-mana telco ke dlm simkad ni. Nak no baru pun boleh. Syarat kekal no lama adalah no yang digunakan didaftarkan dengan IC pengguna tersebut.
- Complimentary line tak boleh.
- Nama orang lain tak boleh.
- Ketika Port In wajib kredit ada RM3 pada kad lama untuk proses.

BAGAIMANA SIMKAD NI BOLEH BUAT DUIT?
– Anda jadi pengguna simkad ni sambil promote kelebihannya kpd sesiapa saja. Anda dapat Fast Track Bonus RM20 tiap kali anda daftar rakan baru. Anda juga dapat komisyen 3%-13% tiap kali rakan dalam rangkaian anda topup tak kira di mana & sampai bila-bila (Recurring Passive Income). Anda sendiri topup pun dapat 1% - 7.5% komisyen.

APA LAGI FAEDAH YG SAYA BOLEH DAPAT?
– PERCUMA Perlindungan Insuran TAKAFUL RM50K (T&C apply)
*Minima Topup Bulanan Wajib RM50.
– PERCUMA Tiket AirAsia, Handphone dan banyak lagi! (kumpul point)
– Bonus Tahun Baru dengan pendaftaran 3 ahli baru dalam masa 1 bulan.
– Insentif Pelancongan/Pilgrimage Trip
– Highest Direct Sponsor Contest
– 2ND Reload Contest
– Lucky Draw Contest
– Diskaun 30% Menginap Di Tune Hotels
- Umrah Percuma
- Melancong Percuma
- Pinjaman Perubatan
- Pinjaman Pelajaran
- Cabutan Bertuah Hadiah Wang Tunai RM1,000,000 dgn syarat daftar 2 ahli baru guna TGMS dan 1 Ahli baru guna TG APP.

Apa tunggu lagi? Saya boleh bantu anda utk daftarkan anda sebagai pengguna.

Aree aka Zul Karnai
013 4704110
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/penerangan

Nov 9, 2017

BAGAIMANA ASKAR PENCEN JANA PENDAPATAN DENGAN SIMKAD TONEPLUS

Kenapa Ibubapa sekarang berlumba-lumba suruh anak masuk askar, pasti mereka inginkan anak mereka dapat pencen...
Tapi jom abg kongsikan tanpa masuk askar atau kerja gomen anda mampu dapat pencen bulanan..

Fuhhhhhhhhh terbaik motivasi ni.

Motivasi Untuk Pagi ini
💪💪💪💪💪💐💐💐💐💐💐

KERJA MAKAN GAJI..
👉hari2 pergi kerja
👉pagi makan pagi
👉tgh hari mkn tgh hari
👉petang minum petang
👉jam 6 kita balik rumah
👉jam 7 sampai rumah
👉jam 8 tengok tv
👉jam 10 tido

Hari2 benda yg sama kita lakukan kerana ianya adalah rutin..sampai masa dapat gaji RM2500...alhamdullilah syukur dapat gaji..bernafas kembali..tapi nak kena 👇
👉bayar kereta
👉bayar rumah
👉beli barang dapur
👉bayar hutang (personal loan, mbsb, telepon, internet, astro,)
👉xsampai 15hb gaji dah habis...
👆👆kita buat rutin yg sama meminjam..balik..mengeluh duit  xcukup..cari peluang jual kecil2lan..jual kuih..jual kain..jual kerepok.dll....
SAMPAI BILA????
💥5 TAHUN
💥10 TAHUN
💥15 TAHUN
💥sampai bila2...

Arrrrrggggghhhhhhh.....😱😱😱😱😱😱😱

BOSAN..BOSAN..

👉jom kita BERUBAH!!!
💥KITA BUAT APA YG ORG LAIN XBUAT....
💥KITA BUAT TONE PLUS UNTUK MERUBAH KEHIDUPAN KITA..
💥KITA SHARING UTK MERUBAH NASIB ORG LAIN
💥KITA TEKAD DAN NEKAD YG KITA JUGA BOLEH BERJAYA....

JOM2 Dan...
JANGAN JADI MANGSA
Pada yang tak nak...
Dan yang banyak songeh....

They say no, we say next....

👊WE ARE THE WARRIOR👊
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩
🔥DALAM PERJUANGAN ,
ADA YG MENYOKONG👏👏
TIDAK KURANG PULA MEMPERKECILKAN😆😆MEMPERLEKEHKAN😃😃😃MENGHINA😛😛😛MEMANDANG SINIS😙😙MEMANDANG SEBELAH MATA😜😜😜TIDAK MEMPERDULIKAN😚😚😚
💥🔫sebenarnya yang sakit inilah yg menjadi "sumber KEKUATAN"kita..dan PUJIANITU BISA MENJADIKAN KITA LALAI&LEKA..

📫📫📫📫📫simpan KENANGAN MENYAKITKAN ITU👉KERANA ITU KEKUATAN

💪💪💪💪💪💪💪💪🔥🔥🔥🔥🔥

Jom abg Aree daftar Tone Plus
0134704110

Oct 24, 2017

TONE PLUS SEMAKIN HEBAT, SEMAKIN MENAKLUKI MALAYSIA

Ejen Penang, Bandar Perda, Bukit Mertajam, Permatang Pauh, Kepala Batas, Sungai Dua, Jelutong, Bayan Baru, Pesta Penang

Sebenarnya bisnes TONE PLUS ni cuma untuk orang susah dan betul-betul nak bantu diri dan keluarga.

Maklumlah, zaman sekarang ni kos sara hidup dah semakin meningkat, bukannya semakin menurun.

Kalau rasa diri tu dah kaya dan boleh tanggung sampai 7 keturunan walaupun selepas mati, saya sarankan jangan join.

Sebab TONE PLUS nak buka peluang untuk orang yang betul-betul nak ubah nasib kehidupan dan mahu keluar dari kepompong hutang dan kemiskinan.

“ Guna macam biasa hasil luar biasa "
Berminat?  Hubungi saya
Cgu Siti/Abg Aree
#sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BASE
>>0134704110>>
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/

Oct 16, 2017

Bagaimana Hilangkan Stress Menjual Simkad Tone Plus, Agen Pulau Pinang Settlekan Untuk Anda

Jangan kecewa, jangan gundah, jangan give-up kalau tak dapat menjual simkad Tone Plus, Jangan risau saya bantu anda.

Bilakah waktu mental blok akan datang serang kita?
.
.
"Mental Block" akan bermula menyerang minda kita apabila kita berada didalam 2 situasi,
.
.

1. Tekanan/Stress dan Beremosi.

Serangkali respon kita terhadap waktu tertekan akan cenderung untuk membuat keputusan tidak rasional atau tidak mampu langsung untuk membuat sebarang keputusan.

Ini seolah minda kita "FREEZE" atau "BEKU" dalam membuat sesuatu keputusan, untuk menyalurkan ke arah yang lebih mudah, minda kita cuba ambil jalan yang paling mudah untuk menyelesaikan masalah tekanan yang timbul.
.
.
2. Mengubah Mindset Baru.

Individu yang sedang mengubah pattern minda yang lebih berkembang dan positif juga tidak terkecuali terkena serangan minda ini. Oleh kerana minda kita sudah terbiasa dengan cara pemikiran yang dibentuk oleh diri kita sendiri, ibarat "zon selesa".

Mencabar pemikiran ini adalah bagus untuk mindset yang berkembang kerana setiap individu yang mahukan kejayaan perlukan mindset ini.
.
.
---------------------------

Soalannya, kalau "Mental Block" ini tidak bagus, kenapa ada dalam minda kita ?
.
.
.
.

Pendapat saya, "Mentak Block" ini adalah satu sistem minda kita yang berfungsi untuk "MENJAGA" dari membuat sebarang keputusan atau tanggapan dengan mudah.

Ia membantu menyekat informasi informasi yang diterima dari persekitaran sama ada diperlukan atau tidak.
.
.
Ibaratnya macam "Roadblock" kita harus teliti dahulu beberapa perkara yang diperlukan sahaja, sebelum melepasi ke dalam pra sedar kita.
.
.
Apabila kita dapat mampu "Verify" kemampuan diri kita maka maklumat tersebut boleh menjadi nilai terbaru untuk kita.
.
.
Kalau tidak dapat "Verify" kemampuan diri kita maka itulah yang menjadikan ia sebagai alasan dan sekatan minda untuk mencapai matlamat kita
.
.
Ibaratnya, anda tidak tahu asas bagaimana cara untuk berenang, tetapi anda yakin dan pasti boleh melakukan walaupun tiada asas.
.
.
Dan..................
.
.
Anda terjun ke dalam lautan yang dalam tanpa sebarang persiapan. Agak-agaknya jadi apa?
.
.
Jawapan saya,

"Allah tidak menjadikan sesuatu hal atau perkara itu tanpa ada sebarang manfaat yang baik pada sesuatu perkara atau hak tersebut."

Sebab itu ilmu kena ada, raihlah dimana pun......
.
.
"Mental Block" tidak boleh dihapuskan, tetapi ia boleh disalurkan"

okey? Sempoii
<<0134704110>>
#Aree
#sQuadTPaSkarPencenKe2
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/penerangan

Oct 13, 2017

JUALAN MELETOP TONE PLUS UTARA, ASKAR PENCEN KE2..PULAU PINANG

Adakah anda pengguna Simkad Tone Plus, simkad yang muntah duit setiap hari, jika anda bukan pengguna Tone Plus jangan baca kerana tip ini hanya untuk pengguna Tone Plus buat duit tanpa henti..

Saban hari, semakin ramai peniaga di Facebook mengeluh sebab prestasi jualan di laman sosial tersebut semakin merosot.

Kos iklan di Facebook semakin mahal. Respon semakin berkurangan. Reach untuk setiap post pula terlalu rendah. Pening kepala jugak lah nak buat duit di Facebook!

Info: Reach adalah jumlah orang yang melihat post anda di Facebook

Dulu, kalau ada fanpage yang likers beratus ribu, senang jer nak buat jualan. Sekali post di fanpage, boleh dapat reach dalam 20K ke 50K.

Sekarang nih kalau post dekat fanpage yang sama, dapat reach hanya dalam 2K jer. Itupun post yang dikira sangat menarik.

Nak tak nak, ramai yang terpaksa bayar Facebook supaya iklan mereka sampai kepada target sasaran. Ada kalanya duit iklan lebur macam tu jer sebab orang main klik jer, tapi takde yang betul-betul nak beli.

Sebab Apa Reach di Facebook Semakin Berkurangan?

Setiap hari, pengguna Facebook semakin bertambah. Penggunaan Facebook di mobile juga memudahkan orang untuk melayari Facebook dengan kerap dan meng'update' status on the go.

Bayangkan, setiap hari, Facebook terpaksa menapis secara purata 1,500 post dan tayangkan hanya 300 yang terbaik di News Feedanda. Kiranya, anda hanya akan berpeluang melihat 20% daripada post rakan-rakan dan juga page yang anda dah Like.

Sama seperti Google, Facebook juga perlu memastikan setiap post yang keluar di News Feed adalah berkualiti dan betul-betul apa yang kita minat. Ini supaya pengguna Facebook seronok dan tak bertukar ke laman social yang lain.

Ini menyebabkan kita (saya dan anda) terpaksa bersaing supaya post kita mendapat tempat di News Feed rakan-rakan dan juga fans kita.

Ingat, kita perlu bersaing dengan 1,500 post lain setiap hari. Persaingan ini bukan mudah, tapi…

Tapi saya akan kongsikan dengan anda  macam mana anda boleh pastikan Facebook selalu keluarkan post anda di News Feed rakan-rakan anda dan juga fans anda. Dan semestinya, dengan zero kos.

Bayangkan kalau setiap kali rakan-rakan anda dan juga fans anda login ke Facebook, dia akan nampak post kita muncul di News Feed. Tak ke seronok gitu?

Kadar Organic Reach Hanya Sekitar 6.51%

Lagi satu kajian yang dibuat oleh Edgerank Checker ke atas 50,000 post daripada 1,000 Fanpage mendapati; Organic Reach pada bulan Mac yang lepas secara purata hanyalah 6.51%!

Info: Organic Reach adalah Reach yang dicapai tanpa menggunakan Facebook Ads

Ini bermakna, untuk fanpage yang mempunyai 10,000 like, hanya 651 fans akan dapat melihat update daripada fanpage tersebut. Kalau ada 100,000 like, hanya 6510 fans yang akan nampak apa yang anda post.

Baca Juga:  Kelas Facebook & Blog Edisi Ipoh

Sedih kan?

Nak tak nak, kalau anda menggunakan Fanpage untuk tujuan bisnes, terpaksalah anda bayar Facebook untuk tayangkan post anda kepada fans anda.

Macam Mana Facebook Tentukan Post Yang Keluar di Newfeed

Facebook menggunakan sejenis algorithm khas yang dulunya diberi nama EdgeRank (sekarang dah takde nama…) untuk menganalisa News Feed dan memilih post mana yang akan ditayangkan di News Feed setiap orang.

Secara asasnya, ada lebih daripada 100,000 faktor yang diambil kira oleh Facebook untuk menentukan post mana yang akan mendapat tempat di News Feed.

Walau bagaimanapun, menurut kata Will Cathcart, News Feed Director of Product Management; 5 faktor di bawah merupakan antara 5 faktor utama yang diambil kira.

1. Populariti Post Anda Sebelum Ini

Prestasi dan populariti post-post anda sebelum ini dari segi jumlah Like, Comment dan Share (dengan kata lain – Engagement) memainkan peranan yang penting.

Kalau di susun dari segi weightage:

CommentShareLike

Pastikan yang setiap post anda berpotensi untuk mendapat Engagement yang tinggi dengan menggunakan content yang berkualiti. Anda juga boleh gunakan ‘Call To Action' untuk mengalakkan Engagement.

2. Populariti Post Tersebut Dengan Orang Yang Telah Melihat Post Tersebut

Katakan anda telah membuat post pada jam 9 pagi dan seramai 50 orang telah melihat post anda tapi takde seorang pun yang Like, Comment ataupun Share.

Ini akan memberikan indikasi kepada Facebook bahawa post tersebut membosankan. Jadi, nak tak nak, Facebook akan mengurangkan kebarangkalian post tersebut untuk keluar di News Feed rakan anda yang lain.

3. Sejauh Mana Post Anda Popular Dengan Orang Yang Melihat Post Anda Sebelum Ini

Katakanlah saya selalu berinteraksi dengan post-post daripada Raja Kamil. Pantang jer Raja Kamil post status update, mesti saya nak Like dan kadang-kadang Share.

Facebook akan beranggapan bahawa saya nih suka sangat nak tengok status update dari Raja Kamil. Ini akan menyebabkan post-post daripada Raja Kamil selalu keluar di News Feed saya.

4. Adakah Jenis Post Anda Popular Dengan Orang Yang Melihat Post Anda

Disebabkan talian internet saya yang agak lembap, saya lebih suka kepada post jenis Text Update tanpa gambar. Nak tunggu gambar loading memang akan memakan masa yang agak lama.

Secara tak langsung, saya akan selalu berinteraksi dengan post jenis Text Update. Maka Facebook akan mengutamakan post-post sebegitu untuk keluar di News Feed saya.

Tips: Untuk peniaga di Facebook, anda kena kenal siapa pelanggan anda. Adakah mereka jenis yang suka post bergambar, video ataupun text update?

5. Berapa ‘Usia' Post Anda

Kalau dalam bahasa Inggeris, “How Recent Was The Post Published”. Post yang baru dan fresh mempunyai kebarangkalian yang lebih tinggi untuk keluar di News Feed.

Baca Juga:  Tips Memilih Nama Page Yang Akan Meningkatkan Respon Pelanggan

Ini juga bermakna; lebih kerap anda update post anda di Facebook (dengan syarat ianya post yang menarik & berkualiti), lebih cerah peluang untuk post anda keluar di News Feed kawan-kawan anda.

“Saya Dah Faham… Jadi Apa Perlu Saya Buat?”

Kalau anda dah faham sedikit sebanyak tentang bagaimana Facebook menyaring dan menapis post untuk dimasukkan ke News Feed, ini adalah 3 langkah yang anda boleh lakukan supaya post anda sentiasa keluar di News Feed.

Pastikan setiap apa yang anda post itu menarik, berkualiti dan menjemput Engagement (Like, Comment atau Share). Lagi tinggi engagement, lagilah Facebook akan beri keutamaan kepada post-post anda keluar di News Feed. Benda nih ala-ala membina autoriti dengan Facebook.Post dengan kerap supaya potensi untuk rakan-rakan anda nampak post anda meningkat. Tapi, jangan lupa #1 di atas; post perlu menarik dan berkualiti. Berapa kerap? Anda kena buat test anda sendiri. Raja Kamil boleh dikatakan post hamper setiap jam 😛Variasikan jenis post anda; text update, photo dan link share. Setiap jenis post mempunyai ‘peminat' yang tersendiri. Anda boleh kaji sendiri untuk melihat post jenis mana yang paling tinggi engagement dan banyakkan post yang sebegitu.

Nak daftar Simkad Tone Plus 0134704110
Aree

Oct 10, 2017

TONE PLUS BAGAIMANA CARA PROMOSI UNTUK MENARIK MINAT ORANG DAN MENDEDAHKAN RAHSIA SIMKAD BUAT DUIT INI

Pernahkah anda mendengar Landing Page, yer ker..tak pernah. Ok tiada masalah. Semuanya abg akan huraikan dibawah:
*Apa itu Landing Page*

Abg tak pandai sangat dan abg bukan pakar motivasi atau pakar online or whatever, cuma abg nak kongsi ckit pengalaman abg pernah belajar dengan Tuan Irfan Khairi tahun 2008 dulu dan juga Cgu Abu Pzize.

Landing page ni sama macam page fb korang buat untuk promosi barang tapi bezanya fb page ni terhad sentiasa kena pos dan bila tulis panjang lebor orang malas nak baca hehehehe..so alternif lain adalah dengan website atau blogger.

Tapi dengan website ni abg rasa mahal ckit so abg prefer guna Blog yang percuma. Disini anda boleh tulis perlbagai macam faedah atau produk korang jual. Dengan adanya blog lebih mudah anda mendapat pelanggan kerana mereka yang berminat akan mencari di internet. Cari punya cari pasti akan terjumpa blog anda....once mereka dah jumpa pasti mereka akan ulang membaca so memudahkan pelanggan dan memudahkan anda.
Tapi kena la rajin menulis cam abg...
Blog abg boleh view pada bahagian komen.

Kalau korang rasa ok boleh buat kalau rasa kureng ok ...buat la apa yang patut heeehe..
#TukarSimkadTonePlus
0134704110
Aree aka Zul Karnai
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/penerangan

Oct 9, 2017

TONE PLUS SENTIASA BERI DUIT TANPA HENTI, POSITIF MINDA PASIVE INCOME

Jangan anda hiraukan rakan-rakan anda yang tidak hiraukan anda, mereka pasti kembali mencari anda kerana mereka tahu siapa anda...

💖*Normal Jika Anda Alami💕

Dulu ketika anda belum menjalankan perniagaan ramai kawan sentiasa support anda, sentiasa komen fb anda, sentiasa like anda....tapi bila anda mula ceburi bidang perniagaan..kawan-kawan yang support, tiada sebarang komen, mereka lari dan menjauhkan diri dari anda😓....

Tapi Jangan itu anda jadikan pembunuh untuk kejayaan anda. Anggap saja mereka itu sedang terlena, sedang dibuai mimpi dan tidak sedar anda sedang menuju kearah kejayaan mengubah nasib diri.

Dan ....💪💪

Yakinlah ini hanya sementara dan yakinlah satu hari nanti mereka akan datang sendiri mencari anda sambil berlari-lari, sambil merayu-rayu, sambil membuat cerita sayu😃😃 kerana mereka tahu hanya anda yang mampu menyelesaikan masalah kewangan mereka😘😘 oleh itu yakinlah dengan diri anda🤑🤑🤑😘😘

#TukarsimkadTonePlus
<<0134704110>>
Aree aka Zul Karnai
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/penerangan

PAIN FACTOR AGEN TONE PLUS PULAU PINANG, SOLUSI DAN TIP TONE PLUS DARI OTAI

Jangan jadikan sesuatu itu masalah, jadikanya cabaran pasti berjaya dengan Tone Plus

Elemen Apa Yg Dapat Membantu Kempen Marketing dan Proses Closing Kita?
.
.
Pain Factor.

Kenapa Pain Factor (customer pain) Penting?

.

Antara elemen yang abg klasifikasikan sebagai terpenting setiap kali buat market research dalam menentukan kesesuaian produk.

.

Ada yang tanya abg.

.

"Kenapa penting sangat pain factor ni?"

.

Sebab

.

1. Dari sini kita boleh kenal siapa bakal pelanggan kita.

.

2. Dari sini mudahkan kita untuk "lukis" macam mana perjalanan kempen marketing nanti.

.

3. Dari sini lah yang akan jadi sumber kita masa proses closing nanti.

.

Kenapa?

.

Sebab kita boleh jual apa saja. Tapi akhir sekali pelanggan tetap akan pilih yg mana paling "sentuh" masalah dia. Dan dia sangat perlukan penyelesaian.

.

Jadi macam mana nak tahu pain factor ni?

.

Den bagi contoh untuk yg jual produk orang. Bukan keluarkan produk sendiri ok.

.

Contoh: Produk Untuk Pasangan Ada Masalah Hamil

.

Nampak pain factor yg ada?

.

Masih kurang jelas.

.

Jadi cuba study. Apa yang buatkan pasangan sukar hamil (ada zuriat).

Atau dalam kata lain. Masalah terbesar untuk dapatkan zuriat dan apa yang buatkan pasangan yg tiada zuriat tu bermasalah.

Biar bila kita terjemahkan pain factor ni kita sekali "terhanyut" dalam pain yg kita jumpa.

.

"hg rasa dulu apa yg orang rasa, baru hg boleh pikiaq nk bantu orang macam bantu diri sendiri"

- petikan kata-kata seorang hamba Allah dekat abg dulu.

.

Dapat?

.

Tengok USP produk. Ada beberapa point yg berkait? Point antara usp dan punca sukar hamil?

.

Sekarang ambil point tu. Cuba terjemahkan atas kertas.

.

1. Selalu yg ada masalah ni. Dah tentu lah wanita kan?

(wanita)

.

2. Selalunya orang yg ada masalah hamil. Sudah berkahwin 2 tahun ke atas dan tiada anak baru layak dikategorikan ada masalah zuriat.

(maried 2 years above)

.

3. Rata-rata yang ada masalah ni ada masalah berat badan, hormon dan etc.

(copywriting, iklan)

.

4. High educate ada kemungkinan kahwin lewat. Tapi mostly below 45 sebab jarang orang Melayu kita yg umur 45 masih cuba dapatkan zuriat.

(lingkungan umur 25-35)

.

Ok contoh sikit2 dah. Taip panjang2 ada ka yg nak baca? hahaha

.

Tapi korang nampak tak? Hasil dari pain factor ni. Secara kasar abg boleh dapat nampak siapa bakal pelanggan abg.

Dan macam mana abg nak trigger dalam copywriting dan iklan dalam kempen marketing nanti.

Dan dari sini korang boleh prepare dengan jawapan yg bakal diterima masa proses closing nanti.

Maksudnya kita dah ada knowledge dengan soalan yg bakal diterima. so takda lah isu dok mohong kat prospek.

Mana idaknya. tak prepare tiba2 dapat soalan yarabbi. mampuih gelabah. mana sempat nak google.. hahaha

.

Dapat sesuatu? Semoga bermanfaat.

.

DISCLAIMER : Abg share apa yg Abg pernah buat sahaja. Kalau ada yg tak sama macam sifu di luar sana buat. Anda boleh teruskan apa yg dah dibuat. sekian

Jom daftar Simkad Tone Plus dengan Abg ..

0134704110
Aree aka Zul Karnai
#sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BASE
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/penerangan

TIP ATASI CABARAN DENGAN SIMKAD TONE AGEN PENANG DAN UTARA

Abg Aree akan bantu anda jika anda menghadapi dugaan dan cabaran untuk menjual simkad tapi bukan abg tolong jual, abg sekadar mengajar dan berkongsi pengalaman bagaimana anda boleh berjaya dengan Tone Plus.

Bagaimana sekiranya kita menghadapi masalah (cabaran) dan mahu minda kita fokus kepada solusi iaitu jalan penyelesaian ?
.
.
Ikuti 7 langkah yang mudah ini.
.

1. Tukar bahasa rutin "MASALAH" kepada "CABARAN".

Apabila kita bercakap tentang masalah, maka masalahlah yang akan timbul. Bercakap tentang perubahan maka berlakulah perubahan.
.
Kita kena fokus bagaimana cara untuk kita menyelesaikan dengan lebih berkesan.
.
.
.
2. Kenal pasti punca cabaran yang mahu diselesaikan.

(Bukan fokus kepada masalah yang berkaitan, tetapi pilih satu fokus PUNCA yang mencetuskan MASALAH tersebut)

Contoh, "Ali bergaduh dengan abu kerana salah faham(punca masalah), lalu sampai sekarang mereka bermasam muka(masalah berkaitan atau dipanggil masalah berangkai)" So, punca masalah yang perlu dibaiki adalah "komunikasi".
.
.
.
3. Bayangkan ramalan-ramalan solusi yang positif dari cabaran tersebut.

Lihat dan visualisasi jalan penyelesaian yang ideal (seperti mana yang anda mahukan). Kuasa visualise akan membantu minda untuk bersedia fokus kepada perkara yang ingin kita capai.
.
.
.

4. Banyakkan menggunakan perkataan 'akan' dan 'supaya', untuk mendapatkan ramalan positif. Contoh,

❌ "Aku akan settlekan masalah ni" (Tidak jelas).

✔" Aku akan settlekan (nyatakan secara spesifik masalah yang mahu disettlekan) supaya/akan aku........"
.
.

5. Apabila bermonolog (self talk) gantikan "apa" daripada guna "kenapa", soalan "apa" adalah lebih berfokus solusi dan "kenapa" lebih berfokus kepada bagaimana proses perkara itu terjadi.
.
.
.
6. Fokus tentang alternatif bagaimana mahu memperbaiki/selesaikan cabaran yang dihadap, serta tanpa menyalahkan pihak lain.

Proses reflectiin sangat membantu dalam ketenangan dan rasional dalam mencari solusi tanpa melibatkan emosi diri kita.

Kemudian, cari dan listkan sebanyak mana pun jalan yang sudah diambil dan jalan belum diambil.
.
.
.
7. Ulang semula kaedah dalam membantu anda menyelesaikan cabaran dihadapi.

Untuk mendapatkan konsisten amalkan sebanyak 21kali - 30kali. Inshaallah akan menjadi habit atau rutin yang baru untuk anda.
.
.
Share sekiranya bermanfaat untuk anda.
Dapat sesuatu ?

Ayahanda selalu berpesan kepada saya, "Focus on the solution, not on the problem.

Aree aka Zul Karnai
>>0134704110>>
#sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BASE
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/penerangan

Oct 6, 2017

KALAU PILIH NAK UNTUNG DENGAN SIMKAD TONEPLUS TERUSKAN MEMBACA

Telco lain tak mampu berikan macam Tone Plus beri pada penggunanya. Tiada sebarang yang istimewa mereka mampu berikan...

*Nak Jimat Atau Nak Untung*

Anda Jimat Pun harga minyak tetap naik dan tetap kena bayar, boleh ker Jimat Tak Isi Minyak..boleh! Tapi Parking ja la dalam garaj.

Apa yang abg yakin dan Pasti Simkad TonePlus bagi duit Infiniti, Bagi Point Airasia Free dan Insuran Free RM50,000 yang pesaing Tone Plus tak dapat berikan.
Nak Abg Bantu <<0134704110>> Call/

Whatsapp..http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/penerangan

PERNAH DENGAR TAK SIMKAD TONE PLUS MUNTAH DUIT, AGEN PENANG

Pernahkah anda dengar Simkad Buat Duit, Bagi Duit Bulanan Untuk Anda, Jangan Tak Percaya, Saya setiap bulan topup free, bayar kereta, bayar motor, bayar rumah, bayar bil utility dengan komisen Simkad Tone Plus..

*Pernah dengar sim kad Tone Plus tak? Sim Kad ni Boleh Buat Duit tau!* 👍😁 Tak percaya? Meh saya bagi penerangan.
1. Kelebihan Sim
2. Cara Pendapatan
3. Potensi Pendapatan

     ::::: *Habis kan Membaca* :::::
    ..Jom Menjana Pendapatan..

🎀 Apabila kita mendaftar kita akan diberi 1 simkad Tone Plus dan no ID. didalam sim kad sudah tersedia kredit PERCUMA rm30 Dan 1.5GB internet.

🎀 Bagaimana Nak Buat? Hanya perlu menjadi Pengguna Sim Kad Tone Plus Dan Ceritakan Kepada Ahli keluarga dan Kawan2 😘
*kelebihan simkad Tone Plus ini seperti berikut*

1. Boleh kekalkan no lama.
2. Cashback 7.5% setiap kali Top up sendiri,  contohnya Top Up RM30 x 7.5% = RM2.25
3. Percuma penerbangan  *AirAsia* di dalam dan  ke luar negara.
4. *Big points* setiap kali Top Up, boleh tebus HP, tiket wayang, tiket,  air asia dan mcm2 lagi
5. Diskaun korporat maksima 30% di cawangan *TuneHotels*
6. Free *mastercard* TonePlus
7. Luck Draw 1 Juta
8. *Pinjaman Perubatan* Rm10,000.00
9. *Pinjanan pendidikan* Rm10,000.00
10. *Biasiswa* Rm60,000.00
11. *Insurance Perlindungan Etika Takaful* Rm50,000.00
12. Percuma *Insentif Umrah@Melancong*
13. Insentif Melancong bersama CEO
14. *Percuma Data,Call,Kredit tiap kali Top Up*
    -Top Up RM30 dapat free Data 1.5GB
    -Top Up RM50 dapat free data 2GB,
15. *Menjana Pendapatan* Pasif sepanjangan hayat dan boleh diwarisi
16. Boleh pilih nombor vvip

✔Liputan sangat meluas (coverage under Celcom)
✔Top up ada jual di mana2 (sebut aje top up Tunetalk)
✔ Big point tidak akan luput sampai bila2
✔Komisyen dibayar terus masuk bank
✔Komisyen dibayar  setiap 25hb 👍

🎀 °° *CARA PENDAPATAN* °°

_Potensi Pendapatan RM31 ribu dalam masa 3 Bulan_

*Top up sendiri pun dapat income 7.5% Dari nilai top up terkumpul kita dalam sebulan Contohnya:
RM30 x 7.5% = RM2.25 sen

🎀 *Apabila Anda Mengajak rakan-rakan menggunakan  Simkad  Tone Plus* ........
✔ Anda akan mendapat komisyen 13%-17% Setiap Kali kawan2 Anda Top UP.
✔ Komisen 13% - 17%
✔13%..Bagaimana??
Daftar 1 : 3%
Daftar 2 : 3%
Daftar 3 : 3%
Daftar ke 4 : 13%
anda akan dibayar untuk semua mereka topup dia atas..infinity.

_cara pengiraan_
5 org Top Up Rm30 x 13% = RM19.50 sen

whatsapp saya sekarang! jangan ragu, jangan tunggu saja, bergerak ambil tindakan yang bijak. tentukan nasib anda sekarang. Bukan orang lain akan tentukan ☺😁👍💯

>>0134704110>>
Aree aka Zul Karnai
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/penerangan
*Tak percaya?wasap sya sye akan terangkn secara lebih detail lgi*
*Malu bertanya sesat jalan*

IMAN, PANGKAT DAN JAWATAN TAK BOLEH DIWARISI , TONE PLUS AGEN UTARA

Kalau kita tinggalkan anak atau isteri selama 3 hari kita boleh bagi duit untuk 3 hari tapi kalau kita tinggalkan mereka selama-lamanya bagaimana??

Iman dan Pangkat tak boleh diwarisi. Anda mungkin Imam, Siak atau AJK masjid dan mungkin juga Pengarah, Doktor, Pilot, Menteri.

Tapi semua itu tidak boleh anda wariskan pada anak-anak setelah anda kembali kepada Ilahi. Yang boleh diwariskan adalah Perniagaan dan Perniagaan Mudah adalah Simkad Tone Plus.
Komisen SimKad Tone Plus Boleh Diwariskan Kepada Anak Anda.

Insuran yang disediakan oleh Tone Plus amat berharga sekiranya berlaku kejadian tidak diingini kepada anda. Hanya topup macam biasa tanpa perlu bayar pun untuk Insuran tersebut.

Nak tahu jom saya tunjukkan bagaimana dengan Simkad Tone Plus anda mampu wariskan.
<<0134704110>>
Aree aka Zul Karnai
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/penerangan

KENAPA DAN PASAI APA SAYA SELALU NAK ANDA UPGRED SIMKAD TONEPLUS..AGEN PENANG DAN FAEDAH

Kenapa Saya sentiasa mengajak anda bertukar simkad Tone Plus, banyak kelebihan, anda kerja sekali makan berkali-kali hingga pencen.

Mengapa anda perlu bertukar ke Simkad TonePlus sekarang?

1. Percuma laman web promosi
2. Percuma laman web penyata pendapatan
3. Percuma laman web "selfcare" Tunetalk
4. Percuma RM50,000 PA insurans Etiqa Takaful
5. Pengumpulan mata ganjaran setiap kali reload
6. Percuma 2 prosek melalui sistem "Reverse 2-UP"
7. Hanya sekali kongsi 2 prospek "Reverse 2-UP"
8. Komitmen rendah hanya RM30/bulan
9. Menerima 13%-32% Infiniti tanpa had level
10. Menerima RM20 bonus tajaan tunai
11. Menerima 1%-7% rebat setiap kali top up
12. Berpeluang memenangi bonus tahun baru 5% - 20%
13. Berpeluang mendapat royalti 1%,3.5%,4.5% & 6%
14. Berpeluang menikmati kadar korparat di Tune Hotel
15. Berpeluang menikmati voucher potongan AirAsia
16. Menerima pembayaran komisen dari syarikat setiap sebelum 25hb
17. Pendapatan boleh diwariskan
18. Topup RM30 free data 1GB (kredit kekal RM30)
19. Topup RM50 free data 2GB + extra kredit RM10 (kredit kekal RM50)
20. Langganan data semakin murah RM28 1GB & RM50 3GB.
21. Boleh memilih no baru kesukaan anda
22. Boleh kekalkan no lama kesayangan anda
23. Peluang menang cabutan bertuah HP & Cash
24. Peluang menang cabutan bertuah RM1,000,000

dann banyakkk lagiii.. kurang faham? Tanya saya ...

SERTAI SEKARANG!!!
Untuk mendaftar:

Direct call or whatsapp
0134704110
Aree aka Zul Karnai
#sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
PENANG BASE
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/penerangan

Oct 2, 2017

TONE PLUS FAEDAH DARI AGEN PULAU PINANG DAN UTARA

Pernahkah anda terfikir nak cari modal buat perniagaan, pasti sakit kepala tapi anda rasa saya ada masa sakit kepala?? Simkad Tone Plus modal serendah RM98 dan Zero kerugian..

*Kenapa Kita Mengeluh Jika Perniagaan Itu Zero Kerugian*

Mungkin anda tidak sedar atau separa sedar bahawa menjalankan perniagaan SimKad Tone Plus adalah perniagaan tanpa kerugian 1 sen pun. Sedangkan kalau anda lakukan lain-lain perniagaan anda perlu modal yang cukup besar even nak jual burger sekali pun perlukan ribuan ringgit. Tapi Tone Plus hanyalah RM98 sekali yuran pendaftaran seumur hidup..Rugi ker kalau guna sendiri pun sudah mendapat pelbagai faedah hebat sehingga 12 faedah yang tidak diberikan oleh telco lain.

Perniagaan tanpa sebarang tekanan. User get user (UGU). Maksudnya anda guna anda perkenalkan kepada orang lain anda dibayar komisen setiap hari selama-lamanya hingga pencen dan boleh diwariskan.
Jika anda menjual produk lain, sekali anda jual dapat untung pun sekali ja la. Anda kena menjual lagi bulan depan. Contoh jual kereta. Ada ker orang beli kereta setiap hari atau setiap bulan. Tapi jual simkad Tone Plus setiap hari, minggu dan bulan pasti mereka akan topup maka anda akan terima komisen setiap kali mereka topup. Pernah dengar ker *Aku Tak Pernah Top* mungkin dia tak topup tapi Syarikat dia bekerja yang topupkan so disini topup tetap topup.

Saya adalah seorang peniaga bihunsup, hari ini saya pergi menjual dan saya dapat untung tapi bagaimana jika saya tidak keluar menjual pastinya saya langsung tidak mendapat duit tapi menjadi usahawan Tone Plus hari ini saya jual..esok atau lusa ataupun sebulan saya tak jual tapi saya akan terus menikmati komisen yakni  *Pendapatan Pasif* selamanya dan paling menarik pendapatan ini boleh diwariskan kepada anak saya.

Perniagaan yang langsung tiada tekanan dari segi masa, wang ringgit dan komitmen. Hanya RM98 sahaja anda sudah boleh jadi usahawan dan mula jana pendapatan PASIF sekarang..

>>0134704110<<
Aree aka Zul Karnai
#sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
PENANG BASE
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/penerangan

TIP CLOSE DEAL TONE PLUS PENANG, KEDAH, PERLIS, PERAK DAN UTARA

Sedarkah anda yang anda sering kali melakukan kesilapan tanpa anda sedari apabila close deal dengan pelanggan dan ini akan merugikan diri anda sendiri.

Assalamualaikum..
"Tip Close Deal"
Hari ni abg nak kongsi dengan anda bagaimana teknik yang abg gunakan menghadap pelanggan yang baru nak kenal produk kita. Apatah lagi jika produk Tone Plus.

Ketika bertemu pelanggan elakkan menggunakan kata ganti nama pada mereka dengan "kau, ko, hang, bro". Kata ganti nama ini akan dianggap kurang sopan. Dalam whatsaap anda boleh gunakan "Tuan" tapi kenapa bila close deal terus jadi "Kau". Kebiasaaanya yang menggunakan perkataan ini adalah mereka yang melihat pelanggan lebih muda dan beranggapan pelanggan tersebut masih mentah.

Daripada mereka nak beli terus hati tersentap lantas mereka akan jawab "Apa-apa saya akan call abg/akak). Saya gerenti mereka akan beli dengan orang lain. Mereka akan dengar anda story sampai habis untuk dapatkan maklumat. So sape rugi!.

Lainlah kawan anda sendiri yang dah lama kenal. Sebaiknya gunakan kata ganti nama mereka "Adik, Cik, Puan, Tuan" atau jika mereka lebih muda dari anda sebut sahaja nama mereka sendiri.
Semoga ia bermanfaat pada anda.
#TukarSimKadTonePlus
0134704110
#Aree
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/penerangan

UPLINE SEKADAR MENTOR PADA TONE PLUS ANDA

Saya tidak suka menyebut perkataan Uplines dan Downline kerana ayat-ayat ini akan di salah ertikan oleh sesetengah orang sebagai MLM (Multi Level Marketing). Tapi disebabkan untuk memberi pahaman yang lebih jelas maka saya gunkan juga.

PERNIAGAAN TONE PLUS ADALAH KITA PUNYA...YAKNI ANDA , SAYA DAN RAKAN LAIN.
ERTINYA ANDA PUNYA BUKAN SAYA.

Jika anda rasa panjang TAK PERLU baca TAPI jika anda rasa yg ni ilmu... Bacalah dgn hati anda yg luhur.

Saya selalu ingatkan downlines saya, BISNES INI BISNES KITA.. Bukan bisnes uplines.. Bukan bisnes downlines.. Bukan bisnes sidelines..

Tapi, BISNES KITA..

Kita bertanggungjawab sepenuhnya ke atas bisnes kita.. Kita bertanggungjawab sepenuhnya ke atas impian kita.. Ke atas matlamat hidup kita..

Apa yang kita buat semua manfaat tu adalah untuk kita..
Tanpa kita, uplines masih boleh survive.. Uplines masih boleh mencari 10 orang untuk mereka bantu sampai berjaya.. .

Uplines boleh cari lagi 200 orang yang sama macam kita, atau 200 orang atau lebih baik daripada kita..

Tapi kalau kita sendiri tak ambil serious akan bisnes kita, siapa sebenarnya yang rugi? Kita atau uplines?

Uplines boleh teruskan perjalanan beliau tanpa kita.. Tanpa terefek sedikit pun..

Tapi impian kita? Peluang kita? Cita cita kita?

Peluang dalam TONEPLUS bukan calang-calang.. Tidak mungkin boleh dapat di tempat lain..

Andai kita tak buat sungguh2, kita buat main-main.. Kita tak ambil serious dengan bisnes kita, macam mana kalau lepas lepas ni kita dah takde peluang dah nak grab kejayaan dalam Tone PLUS?

Nak tangguh lagi?

Kita yakin bulan depan, tahun depan, momentum kita masih sama macam sekarang?

Sayang sangat2 kan?

Saya sendiri sebagai uplines kalau boleh memang nak sangat bantu semuaaa orang berjaya..

Tapi saya sendiri tak mampu nak buat apa-apa andai downlines saya sendiri pilih untuk berleka leka.. Untuk tidak bersungguh2..

Saya juga punyai impian dan matlamat.. Maka saya terpaksa jalan terus.. Saya tak dapat nak tunggu tunggu dah walaupun kalau boleh saya memang nak bawa semua berjaya dengan saya..

Begitu juga dengan uplines anda..

Tiada uplines yang tak nak tengok downlines berjaya.. Kalau boleh nak bawak semua sama berjaya..

Tapi kalau asyik dok beri alasan.. Asyik tangguh2.. Uplines pun terpaksa jalan dulu..

Kalau boleh, takmau sampai kita semua terkeluar dari bulatan fokus uplines kita naa?

Biar kita semua pakat-pakat sama-sama berjaya..
Bisnes ini bisnes KITA.. Uplines itu hanya sekadar mentor ataupun tukang beri semangat je untuk kita..

Yang menentukan 95% daripada kejayaan kita ialah, DIRI KITA SENDIRI 😊

Nak daftar whatsapp saya
0134704110
Aree aka Zul Karnai
#sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BAse
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/penerangan

Sep 30, 2017

TONE PLUS TIADA HIDDEN CHARGE

Mungkin anda pengguna yang dalam kategori K yakni tak ambik pot telco yang belasah duit anda dengan Hidden Charge tapi selepas anda baca posting ini contact saya untuk tukar ke Tone Plus

Tahukah Anda???

Semenjak saya terlibat dalam bidang pemasaran telco melalui simkad "TONE PLUS" ini buat saya belajar beberapa perkara baru. Sebelum ini saya tak tahu dan tak pernah pun nak ambil tahu!!

Apa yang saya belajar???

1★ Rupanya kebanyakan syarikat telco hanya beritahu rate paling rendah mereka di iklan. Rate lain rahsia. Kena semak sendiri.

2★ Rate telco A ke telco A mungkin paling murah. Tapi rate telco A ke telco B rupanya berkali ganda lebih mahal. Kene semak sendiri.

3★ Rupanya topup RM10 rate kira lain, topup RM50 dapat rate lain, topup RM100 lain pula rate nya!!

4★ Ok! Ini paling tragis. Rupanya bila topup RM10, andaikan kita dapat tempoh tamat 7 hari. Selepas 7 hari, kita hanya guna RM6. Ada baki RM4 kan? Rupanya rate baki RM4 ini dah tak sama dengan rate RM6 tadi sebab ini baki expired!!

5★ Rupanya banyak "hidden charge" tanpa kita sedar selama ini. Kita tak ambil peduli mungkin kerana ianya hanya nilai sen-sen. Tapi dengan volume sen-sen ini yang berikan keuntungan ratusan juta RM setiap bulan kepada syarikat-syarikat ini ......

Saya kini memilih TONEPLUS sebagai talian utama saya. Simkad TONEPLUS berikan kadar rata ke semua telco tanpa apa-apa caj tersembunyi. Malah ada pula promosi² semasa yang memberikan kelebihan yang sangat istimewa seperti:-
FREE internet data,
FREE kredit,
FREE call time sesama rangkaian,
FREE call time antara telco,
FREE PA Takaful RM50K,
FREE BigPoint (tiket Air Asia)
CASH BACK 3% setiap kali reload,
'CORPORATE RATE' Tune Hotel
dan banyak lagi kelebihan eksklusif yang tidak terdapat pada simkad "biasa"..

Paling menarik, syarikat memberi ganjaran wang dalam bentuk bonus dan komisyen bulanan.

Bila kita perkenalkan pengguna baru (subscriber), bonus fast track RM20 tunai kita akan perolehi bagi setiap pengguna. Lagi ramai pengguna yang kita perkenalkan, lagi banyak tunai yang kita dapat.

Komisyen bulanan pula kita terima bila pengguna tersebut reload topup kredit mereka, selagi mereka itu reload, selagi itulah komisyen kita akan terima. Best sangat.. TERBAIK!!!

Nak daftar Simkad Tone Plus
<0134704110>>
Aree aka Zul Karnai

Sep 27, 2017

PENGEDAR SIMKAD TONE PLUS PASAR MALAM PULAU PINANG TULAR/VIRAL MELETOP LETOP

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Ya betul- betul tu, saya la Aree aka Zul Karnai yang sedang viral/tular penjual/pengedar simkad Tone Plus yang berjaya mendaftar ratusan peniaga Pasar Malam Di Pulau Pinang untuk menjana pendapatan PASIF dengan simkad emas, simkad bagi duit, simkad melancong free, data free, bayar semua bil. Lagi apa yer hahahaha. Memang ya saya juga peniaga Pasar Malam seperti anda yang sudah terlibat dalam Pasar Malam selama 19 tahun.

Betul la tu..saya juga Askar Pencen yang sudah ada pencen bulanan dan saya juga adalah Pengarang Ebook Pasar Malam (The Silent Pasar Malam Billionaire) yang pernah anda beli ebook ni suatu ketika dahulu.

Macam perniagaan anda sekarang sekitar bulan September ini, bulan hujan turun setiap hari tanpa henti-henti. Saya faham sangat masalah anda sebab saya lebih lama berniaga di Pasar Malam..

Kenapa saya tulis artikel ini, artikel berbentuk motivasi atau berwajah kesedaran buat anda sahabat Pasar Malam.

Ya tepat sangat apa yang sedang anda fikirkan. Tak lain dan tak bukan adalah untuk membantu anda dan menyedarkan anda betapa pentingnya mencari sumber pendapatan ke-2 untuk backup kerugian perniagaan di Pasar Malam.

Kerana saya juga alami nasib yang sama seperti anda ketika musim hujan tapi syukur alhamdulillah dengan menjadi pengguna Simkad Tone Plus saya saya bebaskan bebanan ketika musim hujan. Malah setiap bulan saya mampu jana Pendapatan Pasif dan saya mampu bayar hutang Tekun, Amanah Ikhtiar Malaysia, Loan rumah, Loan kereta, bil api, air dan topup telefon saya kompom percuma ja.

2015 ketika saya diperkenalkan dengan simkad Tone Plus saya amat tertarik dengan pakej Insuran Percuma RM50,000 yang ditawarkan tanpa perlu membayar 1 sen pun. Saya terus daftar dan jadi pengguna biasa masih lagi bukan usahawan Tone Plus. Bulan Julai 2015 saya amat terkejut apabila akaun Maybank saya tiba-tiba ada Kredit RM30.. ni bukan duit orang beli ebook Pasar Malam sebab harga ebook tersebut RM69.99 jadi saya pun siasat. Owhhh rupanya komisen Tone Plus yang saya topup sendiri. Kemudian bulan Mei 2016 dapat lagi RM30. Dalam hati saya berkata, ini baru betul-betul dapat duit dok saja. Memang sempoii nak habagg.

Maka bermulalah episod saya sebagai seorang usahawan dengan mengedar simkad Tone Plus pada awal Januari 2017.

Sebagai pengguna simkad Tone Plus pelbagai faedah bakal kita nikmati yang tidak mampu diberikan oleh telco lain di Malaysia. Saya nak untung bukan nak jimat. Kita jimat-jimat pun setiap hari kena isi minyak jugakkan nak pergi berniaga di Pasar Malam.

Jap lagi di penghujung story ni saya tuliskan faedah anda dapat dengan menggunakan Simkad Tone Plus hebat ini.

Saya amat menggalakkan anda Peniaga Pasar malam mendaftar sebagai pengguna dan terus sudah boleh menjual kepada kawan-kawan kita di Pasar Malam kerana kita paling untung tak perlu bergerak jauh. Sekadar letakkan banner Tone Plus depan gerai sendiri dan biarkan banner menjadi jurucakap. Nampak tak, mudah sangat la kita nak buat duit dengan Simkad Tone Plus ini.

Moto atau cogankata Tone Plus adalah..Tone Plus Pra Bayar Yang Membayar dan Anda Topup Anda diBayar, Kawan anda Topup Juga Anda di Bayar...best ke idok..best kan. Dimana sahaja kawan anda topup anda tetap menerima komisen setiap bulan tanpa henti dan boleh diwariskan....

Kalau anda rakan Pasar Malam nak menjadi ahli dan pengedar simkad Tone Plus..saya akan bagi harga diskaun sebagai ahli...Harga asal permulaan adalah RM98 dan pembelian kedua sebagai ahli adalah RM78. Tapi sebagai ahli Pasar Malam saya akan bagi "SPECIAL" untuk anda...Call/Whatsapp saya >>0134704110>>

Sila baca kemudahan dan pengenalan SimKad Tone Plus.....fahami betul-betul dan saya jamin anda tak rugi 1 sen pun..

APA NAMA SIMKAD NI?
– Program Tone Plus dengan dikuasakan oleh TuneTalk.

PAKAI LINE APA?
– Line Celcom. Di mana ada Celcom, di situ ada Tone Plus..Tone Group memiliki 35% didalam Celcom.

BAGAIMANA NAK RELOAD?
– Beli kad/kupon reload TuneTalk di kedai jual topup mcm biasa, boleh juga melalui online, epay & mesin ATM.
- Topup menggunakan Tone App dan Komisen anda lebih banyak lagi.
- Guna App Tone Group:
  $ Topup sendiri 7.5%
  $ Topup untuk kawan 
      anda terima 4.5%
- Topup Kedai biasa 1%.

BERAPA HARGA?
– RM98 (Simkad 4G) dan anda dapat semua ini tersedia dlm simkad baru anda.
*RM30 kredit tersedia
*1GB data tersedia untuk 1 bulan
* Cash back 3% iaitu Rm0.90

DI MANA NAK BELI?
– Tidak dijual di pasaran umum. Hanya dapatkan dari HQ/agen penjual simkad yg sah/ahli yg memperkenalkan simkad ini kpd anda.

KALAU PAKAI SIMKAD NI, KENA GUNA NO BARU? NO LAMA BOLEH KEKAL TAK?
– Boleh kekalkan no lama dari mana-mana telco ke dlm simkad ni. Nak no baru pun boleh. Syarat kekal no lama adalah no yang digunakan didaftarkan dengan IC pengguna tersebut.
- Complimentary line tak boleh.
- Nama orang lain tak boleh.
- Ketika Port In wajib kredit ada RM3 pada kad lama untuk proses.

BAGAIMANA SIMKAD NI BOLEH BUAT DUIT?
– Anda jadi pengguna simkad ni sambil promote kelebihannya kpd sesiapa saja. Anda dapat Fast Track Bonus RM20 tiap kali anda daftar rakan baru. Anda juga dapat komisyen 3%-13% tiap kali rakan dalam rangkaian anda topup tak kira di mana & sampai bila-bila (Recurring Passive Income). Anda sendiri topup pun dapat 1% - 7.5% komisyen.

APA LAGI FAEDAH YG SAYA BOLEH DAPAT?
– PERCUMA Perlindungan Insuran TAKAFUL RM50K (T&C apply)
*Minima Topup Bulanan Wajib RM50.
– PERCUMA Tiket AirAsia, Handphone dan banyak lagi! (kumpul point)
– Bonus Tahun Baru dengan pendaftaran 3 ahli baru dalam masa 1 bulan.
– Insentif Pelancongan/Pilgrimage Trip
– Highest Direct Sponsor Contest
– 2ND Reload Contest
– Lucky Draw Contest
– Diskaun 30% Menginap Di Tune Hotels
- Umrah Percuma
- Melancong Percuma
- Pinjaman Perubatan
- Pinjaman Pelajaran
- Cabutan Bertuah Hadiah Wang Tunai RM1,000,000 dgn syarat daftar 2 ahli baru guna TGMS dan 1 Ahli baru guna TG APP.

Apa tunggu lagi? Saya boleh bantu anda utk daftarkan anda sebagai pengguna.

Aree aka Zul Karnai
013 4704110
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/penerangan

Jom cepat-cepat call saya untuk dapatkan simkad Tone Plus viral peniaga pasar malam Pulau Pinang yang hebat ni.

SIMKAD TONE PLUS MURAH HANYA DI PULAU PINANG/PENANG

Apa akan anda dapat setelah mendaftar sebagai ahli Tone Plus bersama saya..Aree aka Zul Karnai..

HARGA yang anda akan bayar untuk simkad 4G Tone Plus adalah sangat-sangat berbaloi kerana bukan setakat anda berpeluang buat duit banyak-banyak, anda juga akan menerima 10 BONUS yang betul-betul bernilai dan terbaik!

10 BONUS UNTUK ANDA!

BONUS #1 : PERCUMA KREDIT RM30

Sebaik sahaja simkad Anda didaftarkan, RM30akan dkreditkan oleh Tone Plus ke dalam simkad Anda.

Anda dah tak perlu topup untuk bulan pertama. JIMATkan?

BONUS #2 : PERCUMA DATA 1.5GB

Sebaik sahaja simkad Anda didaftarkan, Data Internet 1.5GB akan dkreditkan oleh Tone Plus ke dalam simkad Anda.

Anda dah tak perlu risau nak layari FB, whatsapp, youtube dan lain2 untuk bulan pertama. JIMAT kan?

BONUS #3 : PERCUMA 70 BIG POINT

Sebaik sahaja simkad Anda didaftarkan, 70 Big Point akan dkreditkan oleh Tone Plus ke dalam simkad Anda.

Dengan bigpoint yang anda kumpul setiap kali topup, anda boleh tukarkan kepada pelbagai jenis barangan termasuk tiket flight Air Asia!! Best kan?

BONUS #4 : PERCUMA KEKALKAN NO LAMA

Anda boleh kekalkan no lama di Tone Plus. Tiada sebarang caj dikenakan. Syaratnya pemilik kedua2 simkad adalah orang yang sama (NRIC yg sama).

Terbuka kepada prepaid atau postpaid. Untuk postpaid kena pastikan tiada bil tertunggak. Bil semasa tiada masalah, anda boleh selesaikan selepas port in ke Tone Plus selesai.

BONUS #5 : PERCUMA SISTEM TONE PLUS

Sistem ni membolehkan anda mendaftar pengguna baru Tone Plus hanya secara online, tak perlu submit borang ke HQ. Mudah kan? Anda hanya perlu ada simkad dengan anda untuk daftar pengguna baru.

Anda juga boleh lihat update komisen anda setiap hari. Mesti seronok kan bila setiap hari komisn bertambah! Komisen juga ditampilkan secara bulanan.

BONUS #6 : PERCUMA  AKAUN SELF CARE TUNE TALK

Sistem Tune Talk - oleh kerana Tone Plus menggunakan line provider Tune Talk, maka kita juga ada access kepada sistem Tune Talk. Email pengesahan akan dihantar oleh Tune Talk kepada anda. Di dalamnya terdapat password untuk login website tune talk.

Berikut ialah menu-menu yang anda boleh gunakan:

Periksa baki kredit, Periksa baki data, Periksa baki big point Top up melalui website, Tukar 4 digit terakhir no handphone anda.

BONUS #7 : BUKU PANDUAN TONE PLUS

 

Step by Step untuk guide ANDA daftar new user Tone Plus. Semudah ABC!

Marketing Plan Tone Plus dengan ilustrasi bergambar untuk memudahkan ANDA faham dan seterusnya merangka pelan income 4-5 angka!

Info - info penting seperti cara untuk topup, langgan pelan/data, periksa baki kredit, baki data dan baki big point dll.

 

BONUS #8 : 1 SET FLYERS TONE PLUS

Anda akan menerima flyers bersaiz A4 (lipat 3) sebanyak 10 keping.

Flyers ini boleh diedarkan kepada kawan-kawan, saudara mara atau di tempat-tempat yang sesuai seperti di hadapan bank, di entrance tesco / giant dll. Info yang terkandung di dalam flyers lengkap, simple dan padat, memudahkan prospek untuk faham dan terus menghubungi ANDA.

 

BONUS #9 : TABLE TALK TONE PLUS

 Ini ialah tool yang anda boleh guna untuk present tentang bisnes Tone Plus apabila anda berjumpa secara offline samada di kedai mamak, rumah sedara, kenduri dan mana2 tempat yang sesuai. Ia mengandungi penerangan tentang kelebihan simkad Tone Plus dan pelan komisen Tone Plus.

Dengan size hanya sebesar 1 keping kertas bersize A4 dan dilipat 2 menjadikan ianya mudah dibawa kemana2. Mudahkan? 

BONUS #10 : WEB REPLIKA SquadToneGroup

Apabila anda upgrade simkad Tone Plus dengan group saya, anda akan diberikan web replika untuk tujuan promosi.  

Tahukah ANDA pengguna yang BIJAK?

Upgrade simkad ANDA sekaranG

CALL/WHATSAPP
>>0134704110>>
AREE AKA ZULKARNAI

http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/penerangan


Sep 26, 2017

PERNAHKAH MANUSIA MEMYESAL DAHULU JIKA TAK GUNA SIMKAD TONEPLUS

PENYESALAN HANYA AKAN HADIR KEMUDIAN DAN ANDA PASTI MENYESAL HINGGA TIMBUL KEMURUNGAN TAK GUNA SIMKAD TONEPLUS
*Pernahkah Dalam Tamadun Manusia Menyesal Dahulu?*
Setahu abg Aree la, belum pernah ada orang menyesal dahulu..sebab itu pepatah Melayu selalu berkata *Menyesal dahulu pendapatan, menyesal kemudian punah hehehe* Pernahkah anda menyesal dahulu tidak menggunakan SimKad Tone Plus sekarang ini?? Pastinya tidak bukan!
Penyesalan anda akan hadir 3 ke 4 tahun akan datang...Kenapa??
Ketika sepupu anda terbang ke luar negara free sambil selfie di Eifel Tower.
Ketika Pakcik anda anjurkan kenduri kesyukuran membeli rumah baru *Cash*
Ketika anak saudara anda baru berusia 21 tahun mampu beli moto jenama Harley Davidson.
Dan Ketika Rezeki saya menang Hadiah RM1,000,000 Insha Allah.
Ketika inilah penyesalan hebat hingga berlaku kemurungan pada anda namun manusia ni normal la...akan tetap *Tidak Mengaku Penyesalan Itu*
Aree aka Zul Karnai
>>0134704110>>
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/penerangan

Sep 25, 2017

BASIC GAJI MEMANG BANYAK TAPI GAJI BERSIH SEDIH SANGAT

Hari ni gaji Penjawat Awam dah masuk dalam bank, excited sangat bila dapat gaji. Anda yang gembira dan tak kurang juga yang sedih...
*Yeyy Gaji Gomen Dah Masuk Hari Ni, Syoooknyer*
Basic Gaji RM5000..Pi Bank, berdiri setengah jam..baris punya la panjang..Alamak!.. baki bersih RM1500, teringat plak hutang kawan RM200. Anak-anak dengan bini dah pakai lawa-lawa ajak p Shopping..Dalam otak dok pikir baki RM1300 nuu nak hidup lagi 30 hari piiiiiii...
Apa alternatif anda, nak jimat nak tambah pendapatan. Abg jimat tak mau, Kalau nak untung abg bantu dengan  Simkad Tone Plus..
>>0134704110>>
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/penerangan

Sep 24, 2017

LANGKAH PERTAMA ANDA BAKAL MENJADI IMPIAN NYATA DENGAN FAEDAH TONE PLUS

Setiap manusia punya impian dan cita-cita mencari sesuatu dalam hidup. Impian saya ingin bebas kewangan. Apa yang saya lakukan adalah bermula dari bawah dan mengusahakan perniagaan SimKad Tone Plus..permulaan pendapatan hanya RM50 sebulan tetapi kini sudah mencecah 3 angka hanya dalam masa 1 bulan...
Rahsia yang paling hebat dengan penjualan simkad Tone Plus ini adalah, anda jual sekali untung berkali-kali dan berganda-ganda. Yakni anda jual bulan Januari 2017 anda terus terima komisen tunai tanpa perlu menjual lagi . Untung sangat-sangat...
Jambatan Ilmu adalah *Membaca* Mereka yang cemerlang dalam SPM adalah yang rajin membaca dan *Respek* sebab pemeriksa kertas tak kenal anda. *So baca apa kelebihan Tone Plus*
- Data Free, Kredit Free, Insuran Free, Melancong Free, Umrah Free, Pinjaman Perubatan, Pinjaman Pelajaran. Dapat *Duit* setiap bulan *Infiniti* dan peluang perniagaan *Semurah RM98* .
- 1 sen anda tak rugi sebab tak perlu keluar modal tambahan. Hanya sekali daftar seumur hidup anda sudah layak jana pendapatan *INFINITI*

Sep 23, 2017

KENAPA SAYA SENTIASA MENGAJAK ANDA MENGGUNAKAN SIMKAD TONE PLUS

Banyak kemudahan yang hebat dengan SimKad Tone Plus..
*Kenapa saya sentiasa mengajak anda sertai saya dengan Tone Plus*
1. Tone Plus bukan *MLM* Multi Level Marketing. Anda jual orang atas kaya..oooo tidak sama sekali yer.
2. Hanya bermodalkan RM98 dan saya garenti anda tak rugi 1 sen pun. Dan saya berani pulangkan modal RM98 jika dalam 1 bulan anda tak dapat 1 sen pun.
3. Anda jual barang lain sekali jual sekali untung...ya betul mungkin sekali anda untung banyak tapi bulan depan nak kena jual lagi sedangkan anda jual simkad Tone Plus sekali sahaja keuntungan anda perolehi berkali-kali dan berganda-ganda. Anda jual Januari 2017 anda nikmati keuntungan sampai pencen.
4. Tak perlu langsung simpan stok dalam stor. Ada order baru order, mudahkan.
5. Langsung tak memeningkan kepala kerana anda tidak perlu keluar modal tambahan..modal permulaan RM98 cukup sekali seumur hidup.
6. Tak pandai bercakap..itu tidak penting kerana saya sedia membantu anda bila-bila masa.
7. Segalanya cukup berfaedah dengan simkad Tone Plus, kemudahan data, pulangan wang setiap bulan dengan pendapatan PASIF INFINITI (Tiada Had), Perlancongan, UMRAH, Insuran, Cabutan bertuah Mingguan, bulanan dan Tahunan RM1 Juta, Pinjaman Pelajaran dan Perubatan. Segalanya tersedia untuk anda sebagai pengguna Tone Plus.
Rugi tak Rugi!!! Jom saya bantu anda...
>>0134704110>>
Aree aka Zul Karnai
#sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BAse
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/penerangan

Sep 22, 2017

TONE PLUS..SUDAH PASTINYA ANDA PERNAH DENGAR AYAT NEGATIF MACAM NI??

Ala kau nak beli benda tu tak bagus la, spare part mahal, susah nak dapat, kualiti tak bagus, bukan ori tu, dia ni kencing kuat..TAPI HAKIKATNYA???
*Pernah Tak Anda Nak Beli Sesuatu Terhalang Oleh ?????*
Lepas turun dari tangga masjid selepas Solat Jumaat, Idea pun mai palu-palu nak karang artikel pendek ni hehehehe.
Dan saya amat yakin ramai yang pernah alami ketika nak beli sesuatu ada kawan2 cakap "Ala tak bagus la, ala cepat rosak la ,mahal la, telan duit la, spare part mahal la...saya pasti anda pernah alaminya..
Tapi anda pernah ker tanya *Hang dah pernah guna ker* Pasti jawapan sahabat anda tu adalah *Kawan Aku Cakap/Depa cakap* Depa tu sapa...terus dia diam 藍藍藍 Kan ...
So jika anda berminat nak guna simkad Tone Plus terus ja call/whatsaap Abg Aree >>0134704110>>
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/penerangan
Abaikan langau-langau yang ingin menyekat kejayaaan anda kerana mereka itu tak penting sebenarnya dalam hidup anda...Betul ker Betul...珞珞珞

PROMOSI TOPUP TERKINI TONE PLUS YANG HEBAT

Anda boleh ikuti panduan terkini promosi topup dengan simkad toneplus dibawah..
*Promosi Top Up*
^^^^^^^^^^^^^^
 Top Up RM30.00
 Free 1GB
 kredit RM30.00
 tempoh sah 30 hari
(Tiada langganan secara manual diperlukan).
Top Up RM50.00
 Free 2GB
 kredit RM50.00 + free kredit RM10.00
 tempoh sah 30 hari
 PA insurans RM50,000.00
(Tiada langganan secara manual diperlukan).


Top Up RM100.00
 Free 2GB
 kredit RM100.00 + free kredit RM10.00
 tempoh sah 30 hari
 PA insurans RM50,000.00
(Tiada langganan secara manual diperlukan).
*Pelan Data - Langganan* 
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
*1.5GB ( RM28.00 )*
 tempoh 30 hari.
 cara melanggan- sms taip 1.5G htr ke 2222
 cara tambah Langganan- sms taip 1.5G ADD htr ke 2222
 cara cek baki data- sms taip 1.5G STATUS htr ke 2222
 cara stop Langganan- sms taip 1.5G STOP htr ke 2222
*3GB ( RM50.00 )*
 tempoh 30 hari.
 cara melanggan- sms taip 3G htr ke 2222
 cara tambah Langganan- sms taip 3G ADD htr ke 2222
 cara cek baki data- sms taip 3G STATUS htr ke 2222
 cara stop Langganan- sms taip 3G STOP htr ke 2222
*PROMOSI  TERBARU*
*24GB ( RM200.00 )*
 4GB setiap bulan.
 tempoh 6 bulan.
 cara melanggan- sms taip 24G htr ke 2222
 cara tambah Langganan- sms taip 2G ADD htr ke 2222
      ( RM30.00 )
 cara cek baki data- sms taip 24G STATUS htr ke 2222
 cara stop Langganan- sms taip 24G STOP htr ke 2222
*48GB ( RM400.00 )*
 4GB setiap bulan.
 tempoh 1 tahun.
 cara melanggan- sms taip 48G htr ke 2222
 cara tambah Langganan- sms taip 2G ADD htr ke 2222
      ( RM30.00 )
 cara cek baki data- sms taip 48G STATUS htr ke 2222
 cara stop Langganan- sms taip 48G STOP htr ke 2222
*PROMOSI TERBARU*
 RM30.00
 1,000 minit ( On-Net )
 tempoh sah 30 hari.
 cara melanggan- sms taip V30 htr ke 2222
 cara tambah Langganan- sms taip V30 ADD htr ke 2222
 cara cek baki call- sms taip V30 STATUS htr ke 2222
 cara stop Langganan- sms taip V30 STOP htr ke 2222
 RM60.00
 1,000 minit ( All-Net )
 tempoh sah 30 hari.
 cara melanggan- sms taip V60 htr ke 2222
 cara tambah Langganan- sms taip V60 ADD htr ke 2222
 cara cek baki call- sms taip V60 STATUS htr ke 2222
 cara stop Langganan- sms taip V60 STOP htr ke 2222
*Hanya Sah Kepada Pelanggan Pelan Data 48GB Dan 24GB Sahaja*


*Info Penting*
^^^^^^^^^^^^
*● Data yang tidak digunakan tidak boleh dibawa ke hadapan.*
*● Untuk berhenti melanggan, hantar kata kunci yang berkenaan ( 3G STOP ) mengikut pelan data anda ke 2222.*
*● Pengguna hanya boleh melanggan satu (1) pelan data sahaja pada setiap satu masa.*
*⊙ Sila ambil perhatian bahawa setiap SMS yang dihantar ke 2222 akan di caj RM0.20*
*Pelan Data - Top Up*
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
*top up RM60.00 sekaligus.*
 4GB data Internet.
 100 Minit call ( On Net ) dlm rangkaian.
 tempoh sah 30 hari.
 kredit rm60.00 dipotong.
(Tiada langganan secara manual diperlukan).
*top up RM120.00 sekaligus.*
 10GB data internet.
 200 Minit call ( All Net ) semua rangkaian. 
 tempoh sah 30 hari.
 kredit rm120.00 dipotong.
(Tiada langganan secara manual diperlukan).
*Pelan Panggilan* 
^^^^^^^^^^^^^^^^^
*Top Up RM55.00 sekaligus*
 1000 Minit call ( On Net ).
 100 Minit call ( All Net ).
 tempoh sah 30 hari.
 kredit RM55.00 dipotong.
(Tiada langganan secara manual diperlukan).

Sep 21, 2017

FAEDAH JADI PENGGUNA BIASA ATAU USAHAWAN TONEPLUS

Terpulang kepada anda sendiri samada nak jadi pengguna biasa atau menjadi usahawan setelah mendaftar sebagai ahli Tone Plus..
*Kelebihan Menjadi Pengguna Biasa Dan Usahawan Tone Plus*
Setelah daftar sebagai ahli anda dapat :
○ FREE sekeping simkad tone plus
○ FREE kekal no.lama
○ FREE kredit RM30
○ FREE data 1gb 
○ FREE membership system (TGMS)
○ FREE website promosi
○ FREE selfcare web
○ FREE group whatsaap
   support
Ia terbahagi kepada 2 pilihan iaitu :
✅ Anda pengguna tapi tak menjual (guna sendiri)
○ setiap kali topup dpt cash back 1% - 7.5%
○ setiap kali topup dpt reward (Airasia)  points
○ Komisen Bulanan
○ dpt Etiqa Insurance 50k
○ dpt diskaun tune hotel
○ dpt cabutan bertuah
✅ Anda pengguna dan mahu menjual (usahawan)
○ setiap kali topup dpt cash back 1% - 7.5%
○ setiap kali topup dpt reward (Airasia)points
○ Komisen bulanan
○ dpt Insuran Etiqa  50K
○ dpt diskaun tune hotel
○ dpt cabutan bertuah
● dpt komisyen(Bonos
    fast track) jual simkad
● dpt komisyen topup sehingga 13% INFINITY 32%
● dpt bonus tahunan
● dpt pakej umrah
● dpt percutian tahunan
● dpt join lucky draw
   1juta
● Pinjaman Perubatan
● Pinjaman Pelajaran
>>0134704110>>
Aree aka Zul Karnai
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/penerangan
TONEPLUS WOW!!!

FAEDAH SEBAGAI PENGGUNA BIASA TONE PLUS

Mungkin dalam kotak fikiran anda jika aku daftar sebagai pengguna Tone Plus Sah aku kena menjual..Sila Nyahkan Pemikiran Begitu..

*Perkongsian Tip Menjadi Usahawan Tone Plus*

Untuk menjadi seorang usahawan semestinya kita perlu mahir dengan produk yang bakal kita jual kepada orang ramai. Dalam ertikata lain anda kena hadam apa kelebihan dan kebaikan untuk anda kongsikan kepada mereka.

Saya akan kongsi disini kepada anda bagaimana bermula dari A to Z dan bagaimana permulaan untuk memperkenalkan kepada orang baru ..

*APA ITU TONE PLUS ?*

“Inilah simkad pertama di Malaysia dan di dunia yg menjalankan Program Affiliate (Referral) di mana penggunanya dapat menjana pendapatan sampingan!”

APA NAMA SIMKAD NI?
– Program Tone Plus dengan dikuasakan oleh TuneTalk.

PAKAI LINE APA?
– Line Celcom. Di mana ada Celcom, di situ ada Tone Plus..Tone Group memiliki 35% didalam Celcom.

BAGAIMANA NAK RELOAD?
– Beli kad/kupon reload TuneTalk di kedai jual topup mcm biasa, boleh juga melalui online, epay & mesin ATM.
- Topup menggunakan Tone App dan Komisen anda lebih banyak lagi.
- Guna App Tone Group:
  $ Topup sendiri 7.5%
  $ Topup untuk kawan 
      anda terima 4.5%
- Topup Kedai biasa 1%.

BERAPA HARGA?
– RM98 (Simkad 4G) dan anda dapat semua ini tersedia dlm simkad baru anda.
*RM30 kredit tersedia
*1GB data tersedia untuk 1 bulan
* Cash back 3% iaitu Rm0.90

DI MANA NAK BELI?
– Tidak dijual di pasaran umum. Hanya dapatkan dari HQ/agen penjual simkad yg sah/ahli yg memperkenalkan simkad ini kpd anda.

KALAU PAKAI SIMKAD NI, KENA GUNA NO BARU? NO LAMA BOLEH KEKAL TAK?
– Boleh kekalkan no lama dari mana-mana telco ke dlm simkad ni. Nak no baru pun boleh. Syarat kekal no lama adalah no yang digunakan didaftarkan dengan IC pengguna tersebut.
- Complimentary line tak boleh.
- Nama orang lain tak boleh.
- Ketika Port In wajib kredit ada RM3 pada kad lama untuk proses.

BAGAIMANA SIMKAD NI BOLEH BUAT DUIT?
– Anda jadi pengguna simkad ni sambil promote kelebihannya kpd sesiapa saja. Anda dapat Fast Track Bonus RM20 tiap kali anda daftar rakan baru. Anda juga dapat komisyen 3%-13% tiap kali rakan dalam rangkaian anda topup tak kira di mana & sampai bila-bila (Recurring Passive Income). Anda sendiri topup pun dapat 1% - 7.5% komisyen.

APA LAGI FAEDAH YG SAYA BOLEH DAPAT?
– PERCUMA Perlindungan Insuran TAKAFUL RM50K (T&C apply)
*Minima Topup Bulanan Wajib RM50.
– PERCUMA Tiket AirAsia, Handphone dan banyak lagi! (kumpul point)
– Bonus Tahun Baru dengan pendaftaran 3 ahli baru dalam masa 1 bulan.
– Insentif Pelancongan/Pilgrimage Trip
– Highest Direct Sponsor Contest
– 2ND Reload Contest
– Lucky Draw Contest
– Diskaun 30% Menginap Di Tune Hotels
- Umrah Percuma
- Melancong Percuma
- Pinjaman Perubatan
- Pinjaman Pelajaran
- Cabutan Bertuah Hadiah Wang Tunai RM1,000,000 dgn syarat daftar 2 ahli baru guna TGMS dan 1 Ahli baru guna TG APP.

Apa tunggu lagi? Saya boleh bantu anda utk daftarkan anda sebagai pengguna.

Aree aka Zul Karnai
013 4704110
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/penerangan

TONE PLUS..PENIAGA PASAR MALAM RUGI KETIKA MUSIM HUJAN SEDIHHHH TAK

Kenapa perlu sedih..saya ada alternatif untuk anda sahabat rakan peniaga pasar malam..
Ketika musim hujan pasti ramai peniaga Pasar Malam dan Uptown terasa sangat kejatuhan dalam perniagaan. Abang pun niaga pasar malam jugak dik..19 tahun dah usia perniagaan abg so abg faham sangat. Ada yang langsung tak boleh duit berbulan lamanya, ada yang kecewa dan balik ke asal makan gaji.
Tapi kenapa perlu kecewa..kan ada alternatif lain untuk tampung pendapatan bulanan. Jom abg nak kongsikan bagaimana abg tampung kewangan bulanan dengan Simkad Tone Plus. Pengguna Simkad Tone Plus dibayar setiap bulan. Kita topup dibayar dan kawan topup juga kita di bayar..jadi boleh la abg bayar bil letrik, air, loan rumah, loan kereta, PTPTN, Amanah Ikhtiar Malaysia, TEKUN Nasional, sekolah anak dan macam-macam lagi yang tertunggak ketika musim hujan.
Caranya mudah kalau adik, abg, kakak nak dibantu..hanya daftar sebagai pengguna Simkad Tone Plus dan nikmati komisen bulanan tanpa henti..tak susah pun. Kita tak minta musibah melanda tapi ketika musim hujan ker, banjir ker duit tetap masuk tanpa henti-henti kenapa erk?..Sebab musim hujan orang tak keluar rumah jadinya mereka bergejet ja la 24 jam betul ker...betul la tu. Anda pun sama gak kan..

Sep 20, 2017

KISAH TONE PLUS ASKAR PENCEN KE2

Bagaimana sebenarnya kisah saya seorang pesara tentera terjebak kancah penjualan simkad Tone Plus. Simkad yang bagi duit secara PASIF setiap bulan tanpa perlu bersusah payah membanting tulang 4 kerat macam dalam askar dulu. Dalam askar 22 tahun saya terpaksa tunggu untuk layak dapat pencen bulanan akan tetapi dengan simkad toneplus hanya satu bulan saya dah dapat pencen..
*2015 Segalanya Bermula Dgn Tone Plus*
Abg diperkenalkan dgn simkad Tone Plus Jan 2015. Depa kata simkad ni boleh dapat duit tapi haram abg memang tak caya *Dalam hati auta ja lebih* ada ka guna tipon dapat duit..hahahaha porahhhh.
Tapi abg guna juga sebab abg nak Insuran. Maka bermulalah kisah abg dengan simkad Tone Plus awal Jan 2015. Tapi abg guna abg kaji dan kaji....akhirnya ayat *PORAHHH* mai balik kat muka abg..bila Sept 2016 ada duit masuk dalam akaun Maybank abg...akaun Maybank adalah duit saving bukan Pencen bulanan askar so memang senang abg detect...
*La Komisen Tone Plus rupanya* abg terkejut bewak sebab abg tak juai pun simkad ni, guna sendiri jah..Lepas tu baru abg mula percaya..so bermulalah kisah abg dan cikgu Siti sebagai Usahawan simkad Tone Plus awal Januari 2017 dengan pendapatan bulanan la ni RM???? Konsisten..Tu yang best n power....
Motivasinya disini adalah cuba dahulu baru kita tahu kelebihan dan faedahnya, selagi dok kaji dan kaji sampai bila pun tak tau apa....Jom abg bantu..
>>0134704110>>
Aree aka Zul Karnai
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/

SIMKAD TONE PLUS BAGI DUIT, BAGI DUIT

Anda masih belum yakin ker simkad Tone Plus bagi duit..kenapa? Jom cuba dulu baru tau..

Komisen topup sebanyak 13% secara infiniti! Dari setiap nilai Top Up rakan anda pengguna anda..
Tone Plus adalah Penjana Pendapatan Terhebat Yang Anda Perlu Untuk Menjadi Gila-Gila Kaya..

Produk hebat yang digunakan seharian, tiada prepaid yang menawarkan Insuran Kemalangan Peribadi Etiqa Takaful RM50,000 Percuma. Mata ganjaran Top Up tukar tiket Air Asia..Tunai serta merta RM20, Komisyen Bulanan 13%, Bonos Tahun Baru 5%-20%, Rebat 3% setiap topup dan pendapatan berganda tanpa had..
Anda ingin saya bantu. Whatsapp 👉<<0134704110>>
Aree aka Zul Karnai
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/

Sep 18, 2017

ALLAH TAKDIRKAN SEGALANYA TAPI KAU YANG PUNYA PILIHAN NAK BERJAYA ATAU TIDAK DENGAN TONEPLUS

Memilih untuk tidak bertindak juga merupakan satu pilihan tapi manusia diberi akal dan fikiran...kau pilih yang mana..

Sebelum mata ini terlelap saya nak kongsikan sedikit perkara mengenai kejayaan kadang-kadang kita ni nak sangat kejayaan itu menjadi milik kita tetapi kita lupa untuk mencapai kejayaan itu bukanlah satu tugas yang mudah.
.
.
Bagi saya saya pegang pada satu prinsip hidup yang sangat kuat, kejayaan itu adalah satu proses anda melihat saya mungkin ada yang mengenali saya dan mungkin ada yang benar-benar mengenali saya mereka tahu saya bermula dari mana saya bermula dari tiada apa-apa kosong,
.
.
Sehingga saya mempelajari ilmu psikologi bukan kerana saya nak cari kerja tetapi saya mahu mengenali manusia mungkin ada pengalaman lepas saya yang saya rasa perlu saya belajar tentang diri saya, bila saya mengenali diri saya rupanya kita manusia boleh memilih bagaimana untuk mencorakkan hidup kita.
.
.
Hidup adalah sebuah pilihan kita pilih sama ada mahu bertindak ataupun tidak memilih untuk membuat apa-apa tindakan dan sejujurnya memilih untuk tidak berbuat apa-apa juga adalah satu pilihan.
.
.
Memang benar takdir yang menentukan ketentuan yang telah ditetapkan, semua itu adalah benar, tetapi cuba kita fikirkan kembali adakah kita 100 peratus menyerahkan takdir tanpa melakukan usaha sehabis baik untuk hidup kita,
.
.
Saya tiada jawapan untuk anda, anda sahaja yang tahu berapa peratus usaha anda telah lakukan, berapa banyak sumber telah anda manfaatkan dan paling penting mendapat restu dan redha Allah.
.
.
Kejayaan itu bukanlah untuk dibangga-banggakan tetapi kejayaan itu adalah satu titik permulaan untuk kita kumpulkan untuk akhirat, kalau kau mengenali diri kau kau tidak akan mudah terkesan dengan kata-kata orang lain dan sekali lagi saya pegang pada prinsip ini yang mencorakkan hidup kita adalah diri kita.
.
.
Redha Allah dan kasih sayang orang sekeliling kita, membuatkan berdirinya siapa orang yang berjaya itu kerana adanya doa orang lain untuk kita.
.
.
Pesan saya kepada diri saya, kau tahu kau bermula dari mana kau tahu siapa yang ada bilamana kau perlukan, kau tidak akan mudah terkesan bagaimana orang nak menjatuhkan dirimu.
.
.
You know you're doing the best. Maka teruskan melangkah. Apa yang penting JALAN TERUS.
.
.
"Kita didunia bukan sesiapa. Bukan untuk bertanding tara, maka persiapkan diri untuk kita sentiasa sedar diri."

Salam Inspirasi
Nak daftar simkad Tone Plus jom saya bantu >>0134704110>>
Aree aka Zul Karnai
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/penerangan