nuffnang1

.:)

May 10, 2017

Hebatnya TonePlus Program Jana Duit Dgn Telefon

Bila Saya diperkenalkan dengan Toneplus, saya tidak toleh kebelakang lagi...anda nak daftar boleh hubungi saya..0134704110 Aree

PROGRAM RUJUKAN KOMUNITI WOW TONE PLUS

 

 

Tone Group: Tone Plus di TV3

 

Tone Group: Tone Plus di TV8

 

SYARIKAT ESTABLISHED

 

1. Tone Group mempunyai 2 anak syarikat yang bernaung dibawah kendaliannya, Tone Excel Sdn. Bhd (Program Tone Excel) dan Tone Plus Sdn. Bhd (Program Tone Plus). Program terbaru Tone Group, Program Tone Plus ditubuhkan pada tahun 2012. Sehingga hari ini (Mac 2016), jumlah keahlian Tone Plus hampir mencecah 150,000 orang di seluruh Malaysia.

 

Fakta penting tentang Tone Group:

 

 

 

Tone Group Sdn. Bhd.

 

2. Misi Tone Plus adalah untuk membantu setiap individu mencapai kebebasan kewangan melalui konsep pemasaran networking yang inovatif di dalam industri telekomunikasi Malaysia.

3. Tune Talk Sdn. Bhd adalah rakan kerjasama dengan Tone Plus Sdn. Bhd.  Sebagai penyedia talian perkhidmatan untuk Program Tone Plus. Tune Talk beroperasi selaku Mobile Virtual Network Operator (MVNO) menggunakan rangkaian prasarana luas yang dimiliki oleh Celcom (Malaysia) Berhad.

 

4. Celcom adalah pemegang saham terbesar dalam Tune Talk dengan pegangan 38% saham sementara 35.7% lagi dipegang oleh Tune Ventures Sdn Bhd, dimana Datuk Tony Fernandes dan Dato' Kamarudin Meranun adalah pemegang 70% sahamnya.

 

5. Sebagai anak syarikat Tune Group, Tune Talk akan memberikan kombinasi unik dalam kehidupan masyarakat bersama-sama syarikat lainnya seperti Tune Air, Tune Money, Tune Insurans  dan Tune Hotels. 

 

 

TONE PLUS SDN. BHD.

B-G-1, Jalan 3/149E, Taman Sri Indah,
Bangunan Endah Promenade, Bandar Baru Sri Petaling,
57000 Sri Petaling, Kuala Lumpur.

Tel: 010 - 5000969 / Faks: +603-90540278

Email : hq.care@tonegroup.net

Website : www.toneplus.my

 

 Pejabat Urusan Tone Group (Tone Plus), HQ KL

 

Pihak syarikat Tone Plus juga telah menandatangani MOU sebagai program kerjasama dengan Lembaga Pelindung dan Kebajikan Pengguna Malaysia (LPKPM) pada 27 Julai 2013.

 

 Watikah Perlantikan oleh LPKPM

 

Pelancaran Program Tone Plus

 

KELEBIHAN SEBAGAI AHLI PROGRAM TONE PLUS

 

 

Sebagai ahli program dan pengguna simkad Tone Plus, anda akan mendapat semua 21 kelebihan seperti di atas..

 

 

1. CALL/SMS/DATA/ROAMING/IDD

 

Simkad Tone Plus juga sama fungsi asasnya seperti simkad yang anda gunakan sekarang. Boleh buat panggilan, sms, layari internet, panggilan roaming dan juga panggilan IDD. Simkad Tone Plus sekarang juga boleh didapati dalam bentuk 4G. Anda juga boleh nikmati lebih penjimatan panggilan dan data dengan langganan plan Mix & Match Tone Plus.

Cara Langganan Plan Mix & Match, KLIK DI SINI

 

 

Lokasi topup boleh didapati di mana-mana kedai berhampiran anda. Hanya minta topup Tune Talk sahaja daripada jurujual. 

 

 

 

2. KEKAL NO LAMA

Anda juga boleh kekalkan nombor lama kesayangan anda.  Anda juga layak untuk sertai cabutan bertuah tahunan bersempena dengan Kempen Kekal Nombor Lama, berupa sebuah kereta BMW 316i, motosikal Kawasaki Vulcan S 650 dan hadiah2 lain yang jumlah keseluruhannya lebih RM400,000.

"Mungkin kali ini rezeki anda untuk bawa pulang BMW 316i.. Siapa tahu.."

 

3. AKAUN SELFCARE

Anda akan diberikan satu akaun Self-Care (Tune Talk) bagi menguruskan sendiri akaun anda. Antara kemudahan yang anda boleh lakukan di Self-Care adalah penukaran nombor, semakan butiran penggunaan, pindah kredit, auto topup dan pelbagai lagi.

"Maklumat yang ada kat sini lagi detail daripada bil telco anda.."

Website akaun Self-Care anda boleh KLIK DI SINI

 

4. PULANGAN TUNAI TOPUP

Setiap kali anda topup, anda akan menerima kembali pulangan tunai 3% (manual topup) atau 7% (auto-topup) daripada jumlah nilai topup anda. Pulangan tunai ini akan di bank-in ke akaun bank anda pada bulan berikutnya.

"Dengan RDC, anda akan diberikan akaun agen topup percuma, mudah untuk anda topup, tak perlu keluar pergi kedai.. hanya topup melalui sms.. komisyen untuk topup Tune Talk = 7%, jadi total anda dapat 3% + 7% = 10% setiap kali anda topup sendiri.. melalui akaun ini juga anda boleh jual pelbagai jenis topup.."

  

5. PERCUMA P.A. INSURANS

Dengan topup minimum RM50 sebulan, secara automatik anda akan diberikan perlindungan insurans peribadi bernilai RM100,000 (Tune Insurans) secara PERCUMA pada bulan berikutnya.

 

 

Semak Status Insurans Anda, KLIK DI SINI

 

6. MATA GANJARAN (BIGPOINT)

Setiap kali anda topup, anda akan diberikan mata ganjaran (TT Big Point), dan boleh ditebus dengan pelbagai hadiah menarik secara percuma seperti Tiket Penerbangan Air Asia, Smartphone, Kredit, Merchandise Tune Talk, Tiket Wayang, Voucher dan banyak lagi. 

 

 

Tebus Mata Ganjaran Anda, KLIK DI SINI

 

 

7. DISKAUN TUNE HOTEL

Nikmati diskaun sehingga 30% (kadar korporat) apabila anda menginap di mana-mana cawangan Tune Hotel yang terpilih.

 

 

 

8. MODAL RENDAH

Yuran keahlian untuk sertai Program Tone Plus hanya RM98.60 sahaja. Bayaran hanya sekali seumur hidup. Dan anda akan mendapat..

     1. PERCUMA Sekeping Simkad Tone Plus.

     2. PERCUMA Proses Kekal Nombor Lama.

     3. PERCUMA Air-Time (kredit) RM30.

     4. PERCUMA Data 1GB

     5. PERCUMA 70 mata Big Point.

     6. PERCUMA Akaun Self-Care (Tune Talk).

 

"Bisnes dengan modal RM100 ni sangat2 murah.. mana nak cari.. anda nak bisnes burger tepi jalan pun atleast kena keluar modal RM5,000.. RM100 ni kalau burn sekalipun anda takkan jatuh muflis.. so jangan takut.." 

 

9. UNTUNG RUNCIT RM20-RM30

Setiap kali anda daftarkan ahli baru Tone Plus, anda akan memperoleh untung runcit jualan simkad RM20 sehingga RM30 secarai tunai.

Contohnya seperti rajah dibawah, untung runcit anda RM80 apabila anda daftarkan A, B, C dan D sebagai ahli Tone Plus. 

 

"Untung runcit ni kita akan bank in setiap 5hb bulan berikutnya.. bukan daripada HQ Tone Plus.. tapi daripada robotduit.com.." 

 

 

10. REVERSE 2-UP

Program Tone Plus menggunakan Sistem Reverse 2-Up di dalam pembayaran plan pemasarannya. Konsep sistem “Reverse 2-Up” adalah memerlukan anda menaja 4 orang ahli baru, dan 2 orang daripada pengguna baru tersebut akan dikongsi dengan penaja (upline) anda.

Contohnya dalam gambarajah di bawah..

 

 

Pada peringkat permulaan, anda menaja A, B dan C, dan mendapat 3% komisyen topup mereka. Bila anda taja sahaja ahli yang ke 4 (D), secara automatik komisyen topup anda akan berubah ke 13% untuk semua A, B, C dan D.

Apabila akaun matang (cukup 4 orang), Reverse 2-Up akan berlaku. Contohnya, A & B dipilih oleh sistem, untuk di passup kan kepada penaja anda. Kini pendapatan pasif anda akan dibentuk oleh C & D.

C kongsikan E & G, D kongsikan K & L. E yang anda terima juga akan berkongsi M & N dengan anda. G yang anda terima juga berkongsi S & T dengan anda. Begitulah seterusnya proses duplikasi ini berganda tanpa henti secara INFINITI.

 

11. KOMISYEN TOPUP 13% - 17%

Semua komisyen topup dari C sehingga 5, setiap kali mereka topup anda akan mendapat 13% daripada nilai topup mereka setiap bulan.

 

"So far Tone Plus yang tawarkan komisyen topup yang paling tinggi.. kedai 7E pun setakat 7% je diorang dapat.. program ni sangat unik.. anda seolah2 mempunyai kedai topup 24jam.. tapi tak perlu buka kedai.. kat mana sekalipun downline anda topup.. anda akan tetap dapat komisyen 13% tu.. walaupun masa downline anda topup tu anda sedang tidur nyenyak kat rumah.. best kan..?"

 

Potensi Pendapatan Anda..

 

 

Kiraan peratusan komisyen topup ke atas ahli tajaan, berbeza bagi setiap taraf status akaun ahli.

     1. Normal Member = 13%

     2. Service Centre  dan Prem. Service Centre = 15%

     3. Branch dan Prem. Branch = 17%

 

Lihat testimoni pendapatan ni..

 

 

 

12. ROYALTI SIMKAD 1%-6%

Bagi anda yang berminat menjalankan Program Tone Plus dengan lebih serius, anda berpeluang untuk menjana pendapatan dengan lebih lumayan.

Anda boleh UPGRADE kan taraf akaun anda ke taraf..

     1. Service Centre = 1% royalti simkad

     2. Prem. Service Centre = 3.5% royalti simkad

     3. Branch = 4.5% royalti simkad

     4. Prem. Branch = 6% royalti simkad.

 

13. BONUS TAHUNAN 5%-20%

Bonus tahunan akan dibayar mengikut jumlah tajaan bulanan anda setiap bulan.

Kiraan bonus tahunan adalah seperti berikut..

     1 orang ahli baru = 5%

     2 – 4 orang ahli baru = 10%

     5 – 9 orang ahli baru = 15%

     10 orang ahli dan ke atas = 20%

Pembayaran akan dibuat secara terkumpul pada 25hb Januari tahun berikutnya.

 

14. PENCEN PENUH

Anda hanya perlu konsisten aktif penajaan dalam tempoh 2 tahun sahaja. Dan anda akan nikmati komisyen tetap hasil dari perkembangan rangkaian anda.

Komisyen topup sedia ada juga, anda boleh diwariskan kepada waris yang terdekat sekiranya terjadi apa-apa kepada anda.

 

"Kalau anda kerja gomen, pencen anda dapat separuh je, pastu kena tunggu umur 60 baru boleh dapat.. tapi yang ni anda dapat full.. selagi mana simkad anda tu aktif, selagi tu lah anda atau waris anda dapat komisyen tu.."

 

 

15. INSENTIF UMRAH

Apabila jumlah komisyen topup bulanan anda mencecah RM1,300, anda layak untuk menerima Voucher Umrah bernilai RM5,000 secara PERCUMA. Voucher tersebut juga, boleh ditukar ganti dengan wang tunai RM4,000.

 

16. INSENTIF PELANCONGAN

Anda layak untuk mengikuti pakej percutian 2016 bersama pihak syarikat dan rakan niaga Tone Plus ke Istanbul (Turki) atau Ho Chi Minh (Vietnam), apabila belian simkad terkumpul anda berjumlah 2,300 keping  atau 1,900 keping. Penginapan hotel dan duit poket sepanjang percutian akan ditanggung oleh pihak syarikat Tone Plus.    

Tahun 2015 trip ke Beijing (China) dan Bandung (Indonesia).

Tahun 2014 trip ke Perth (Australia) Bali (Indonesia).

 

"Pelancongan ni sangat2 ekslusif, menginap di hotel 5 bintang, dapat lagi duit poket sehingga RM2,000 seorang, program pun semuanya best.."

 

17. INSENTIF PENAJAAN BULANAN

Pertandingan penajaan tertinggi bulanan bermula daripada 15 September 2014 sehingga 31 Oktober 2015. Jika anda berjaya menaja minimun 11 orang ahli baru, anda layak untuk menyertai cabutan bertuah bulanan ini.

Syarat Kelayakan :

     11 orang ahli tajaan = 1 tiket cabutan

     12 – 15 orang ahli tajaan = 2 tiket cabutan

     16 – 20 orang ahli tajaan = 4 tiket cabutan

     21 – 25 orang ahli tajaan = 8 tiket cabutan

     26 – 30 orang ahli tajaan = 12 tiket cabutan

     31 orang dan ke atas ahli tajaan = 15 tiket cabutan

 

Cabutan akan dilakukan pada setiap 16 haribulan bulan berikutnya.

Hadiah Penajaan Bulanan :

     1.Hadiah Pertama = RM5,000

     2.Hadiah Kedua = RM3,000

     3.Hadiah Ketiga = RM2,000

 

18. INSENTIF PENAJAAN TAHUNAN

Tiket cabutan bertuah bulanan, akan dibawa pula ke cabutan bertuah tahunan.

Hadiah penajaan tertinggi tahunan adalah seperti berikut:

     1.Hadiah Pertama = RM120,000

     2.Hadiah Kedua = RM70,000

     3.Hadiah Ketiga = RM50,000

 

19. PERCUMA KREDIT

Rujuk jadual dibawah..

 

20. PERCUMA DATA

Rujuk jadual dibawah..

 

 

21. PELBAGAI INSENTIF SEMASA

Kempen Bonus Meredeka, tambahan  bonus 10% daripada nilai komisyen topup bulanan semasa, berdasarkan bulan pilihan syarikat. Kempen bermula daripada Mac 2015 sehinggan Julai 2015. Bonus akan dibayar pada minggu pertama bulan Ogos, 2015. 

 

SAMBUTAN HEBAT DI SELURUH NEGARA

Keahlian Tone Plus kini menghampiri 200,000 keahlian di seluruh Malaysia.

 

 

 

BANDINGKAN DENGAN SIMKAD ANDA SEKARANG

ANDA FIKIR-FIKIRKAN..

 

Peluang yang besar ini datang secara tiba-tiba, datang tidak menentu masa, datang disaat kita kesempitan atau kesusahan.

Nilailah peluang ini secara bijaksana. Rebutlah peluang yang besar ini, kerana peluang yang besar ini boleh berlalu dengan tiba-tiba.

Jangan jadikan seribu alasan untuk tidak merebut peluang keemasan ini.

 

 

YA, SAYA INGIN SERTAI

TONE PLUS SEKARANG

 0134704110 Whatsapp Sekarang dan Daftar

0134704110 Daftar sekarang...mudah dan cepat...simkad akan sampai ke rumah anda, free postage...hanya RM98 sahaja..dalam kadsim ada Kredit RM30 dan Data 1GB. Tak mahal sebab simkad TonePlus beri duit.


#sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BAse

0134704110 Whatsapp sekarang...

May 9, 2017

Bekas Tentera Tak Berpencen Dapat Pencen 30%

Bagaimana Seorang Anggota Tentera Tidak Berpencen Mampu Jana Pendapatan 30% Nikmati Faedah Bulanan Dengan TonePlus TuneTalk..

Tips Tone Plus

Perkongsian tips-tips bagi membantu anda lebih berjaya dalam Tone Plus.

Sunday, 27 December 2015

6 Rahsia Memikat Prospek

Assalamualaikum sahabat-sahabat sekalian. Apa khabar? Harap semuanya enjoy menikmati cuti akhir tahun bersama keluarga tersayang. Tahun 2015 bakal melabuhkan tirai beberapa hari lagi. Dah set azam tahun 2016?

Saya dah set azam Tahun 2016 saya! InsyaAllah kalau ada masa nanti saya akan share dalam post seterusnya. Salah satu azam saya ialah nak melahirkan lebih ramai proven leader dalam team saya. Anda semua la tu.. Aameen.. :)

Post kali ni saya nak share 6 rahsia memikat prospek. Anda kuasai 6 rahsia ni, maka mudahlah anda nak close-sale. InsyaAllah..

Baru-baru ni saya ada menonton satu video di YouTube, isi dan penyampaiannya sangat best! Dan kebetulan apa yang diulas dalam video tersebut adalah apa yang saya dah praktik sebelum ini. Memang sangat membantu. Tajuk video tu "The Science of Persuasion". Kat bawah post ni saya ada sertakan link video tersebut.

Yang sayang bandwith nak tonton video, saya ringkaskan dan terus kaitkan dengan Tone Plus kat bawah ni. Rahsianya ialah; 

1. RECIPROCITY

Mulakan memberi untuk menerima, yang ni sangat berkait rapat dengan Social Exchange Theory. Pernah dengar what u give u get back..? Lebih kurang la tu. Sentiasa buat baik dengan orang, nanti akan ada balasan kebaikan untuk kita. 

Jangan silap faham, selalu kita dengar orang cakap, kita kena buat baik dengan orang, nanti orang buat baik dengan kita. Yang silap fahamnya ialah bila A buat baik dengan B, A mengharapkan B juga buat baik dengan A. Balasan kebaikan itu boleh dari pelbagai sumber, bukan hanya daripada B, malah orang lain juga. Dan balasan kebaikan itu boleh dalam pelbagai bentuk. So please jaga hati, jika kita dah buat baik dengan orang, jangan ungkit-ungkit jika orang tu tak balas balik. Akan ada bahagian lain untuk kita.

Praktikalnya bagaimana? Sentiasa sediakan sesuatu untuk diberikan, buah tangan dari oversea ke. Alhamdulillah dengan Tone Plus saya sempat melancong trip ekslusif ke Bali, Beijing & Bandung. Kenapa saya kata ekslusif, bukan setakat hotel 5 bintang, malah layanan juga 5 bintang, siap dapat duit poket lagi untuk shopping. Jadi apa saya buat kat sana? 

Saya pergi ke kedai souvenier, saya beli banyak-banyak dan minta penjual tu tulis siap-siap, "Khas buat sahabat SmartGroup", balik je saya bagi sorang satu kepada network dan prospek saya. Ini cara saya bina hubungan, bukan harga yang jadi ukuran, tapi ingatan tu yang penting. 

Sila ingat formula ni, RELATIONSHIP + TRUST = RETURN (pulangan). Pulangan tu boleh berbentuk wang/ jualan, bantuan dan sebagainya.

Paling-paling tak pun sediakan gula-gula untuk diberikan kepada anak prospek. 

2. SCARCITY

Apa kelebihan Tone Plus berbanding simkad lain yang biasa? Anda kena tunjukkan nilai atau manfaat jika prospek upgrade ke Tone Plus. Bagaimana simkad ni boleh bantu selesaikan masalah prospek?

Ini antara contohnya secara umum, simkad Tone Plus ni boleh buat duit, boleh dapat banyak manfaat, boleh bantu prospek langsaikan hutang dan sebagainya. Untuk lebih power, study dulu tentang prospek anda, senang anda nak matching nanti, bila dah match, jangan terkejut kalau prospek terus borong simkad daripada anda tang-tang tu juga. Hahahaha.. Proses Prospect Inspection ni selalu saya share secara terperinci dalam sesi coaching dengan SahabatSmart (wakil kawasan). Lebih mudah faham bila face-to-face. Sesi coaching ni salah satu program berkala yang kita buat di SmartStation. Tak caj pape pun, percuma.. yang penting Sahabat dapat manfaat.

Selalunya bab scarcity ni ramai yang akan cerita pasal kelebihan Tone Plus. Terutamanya keunikan Reverse2up, sistem auto generate network. Semua yang buat Tone Plus pun ada benda ni, sebab program yang sama, so kenapa prospek tu kena upgrade dengan anda bukan orang lain?

Disinilah anda kena main peranan. Apa lebihnya upgrade dengan anda? Apa yang dia akan rugi kalau tak upgrade dengan anda? Dua-dua kena cerita! Key utama ialah SERVIS. Kalau dia bersama anda apa yang anda boleh offer..

Ayat mudah.. "Jom la bro.. kita buat sama2.. aku serius dengan Tone Plus ni.. papehal kita boleh diskas.. rumah pun dekat je.. mudah nak jumpa.."

Ataupun jika anda ada group.. "Upgrade simkad dengan aku la bro.. ada support group.. memang happening la bro, tanya apa je mesti diorang support.. ada website promosi lagi.. ada apps.. ada flyers.. buku manual.. segalanya lengkap bro.. pastu sebagai sahabat kita boleh dapat harga special.. nak naik pangkat nanti pun ada cara mudah.. diorang akan bantu.. berpuluh-puluh orang dah berjaya naik pangkat macam tu je.."

3. AUTHORITY

Jika anda masih baru, ajak senior upline anda sama-sama untuk jumpa prospek, kepercayaan tu penting, bukti.. paling penting masa nak perkenalkan.. "Ni upline aku, PSC NoraDanesh.. orang lama ni.. income pun dah 5 angka.. papehal ko tanya la dia.. bukan senang nak jumpa dia ni.."

"Bukan senang nak jumpa" tu keyword penting. Tunjukkan yang peluang untuk jumpa ni bukan senang.. limited..! So prospek akan lebih hargai sesi dan peluang yang anda sediakan.

Lagi satu, kan dah ramai artis-artis yang dah upgrade simkad mereka ke Tone Plus, gugel pic diorang dan simpan dalam handset, tunjuk kat prospek. Pemain-pemain team bola sepak The Red Warrior Kelantan pun dah upgrade ke Tone Plus.

4. CONSISTENCY

Jangan pernah berputus asa untuk sharing. Hidayah ni kita tak jangka.. kadang-kadang orang yang kita pernah share 2 tahun lepas hari ni datang balik jumpa kita nak upgrade simkad. 

Kadang-kadang bila kawan kepada kawan yang tanya, kawan tu perkenalkan kawan tu kat anda. Kan rezeki tu, dan jangan lupa offer la kawan yang perkenalkan tu untuk upgrade sama, dia pun prospek anda juga. "Bro, kawan ko nak upgrade simkad ni.. aku register bawah ko eh.. ko daftarla dulu satu.. nanti setiap kali kawan ko topup, ko akan dapat 13% bro.."

Tapi kalau orang tak tahu anda buat bisnes Tone Plus, macam mana orang nak datang cari anda nanti? So hiasilah wall facebook anda or whatsapp status or any other social platform anda dengan sesuatu yang orang tahu anda pengedar Tone Plus.

Logik mudah, dah ade kedai cantik-cantik tapi tak nak letak papan iklan, mana orang nak masuk.. Melainkan pusat urut or pusat judi, itu lainlah..

5. LIKING

Selalunya mudah untuk kita close-deal dengan orang yang ada sama value dengan kita. Senang cerita, jenis yang satu geng. Contoh value ialah minat atau hobi, negeri asal, bahasa, sekolah, jantina dan lain-lain. Katakan prospek anda minat bola, bila jumpa cuba untuk borak pasal bola, baru ngam! Nak lagi bagus, cuba korek info apa yang prospek tak minat, so setiap kali jumpa prospek tu, hati-hati dengan topik yang dia tak minat.

Lagi satu contoh kalau dah tahu prospek orang Kelantan sama dengan anda, jangan la cuba-cuba nak cakap KL. Cakap je loghat kelate, prospek lebih selesa.. Tapi kalau anda bukan orang kelate, jangan cuba-cuba, rosak bahasa tu nanti.

Lagi satu contoh, cuba puji tempat dia, katakan bila anda tanya prospek dari mana, dia cakap Sabah, so anda ke buat excited la sikit. "Ooo Sabah, saya pernah sampai dulu, cantik-cantik la tempat dia, orang kat sana pun peramah, memang best sangat-sangat, nanti kalau ada masa nak pergi lagi lah.."

Jangan tipu dah la, kena dia tanya lebih-lebih anda tak boleh jawab plak nanti. Jaga TRUST prospek anda, ingat formula yang saya share tadi.

6. CONSENSUS

Ikut-ikutan.. Fenomena.. Trend.. Apa lagi perkataan yang sesuai.. Musim.. Manusia memang akan terpengaruh dengan persekitaran sosial mereka (Social Identification Theory).

Contoh mudah, sabtu lepas final piala FA, so semua orang bercerita tentang bola, yang tak minat bola pun jadi tengok bola. Kenapa dia tengok walaupun tak minat, kemungkinan sebab kawan-kawan dan semua bercerita, penuh di wall facebook cerita bola, so seolah-olah kalau tak tengok bola tu sesuatu yang pelik.

Dan ayat yang paling best adalah selepas tu.. "Tengok bola semalam??" Anda yg tak tengok akan terpinga-pinga..

Cuba apply dengan Tone Plus. "Bro.. dah upgrade simkad? Ramai geng-geng kita dah upgrade.. keahlian dah lebih 100,000 orang dah bro.."

"Geng2" tu ada unsur2 AUTHORITY.. maksudnya kita highlightkan kawan-kawan yang dah sertai, prospek lebih percaya, sebab kawan-kawan semestinya orang yang punya persamaan dengan kita. LIKING..

Dapatkan Simkad TonePlus anda bersama kami sekarang. Anda di Pulau Pinang habag ja kat mana pasti kami hantar kepada anda.
Kalau anda diluar Pulau Pinang, kami pos laju sampai depan pintu rumah anda.

Whatsapp cara mudah klik ←← DISINI→→0134704110
#sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BAse

May 2, 2017

Tanda Tanda Simkad Tel Anda Kena Tukar Ke Toneplus

Dibawah adalah panduan kami berikan bila anda perlu tukar ke Toneplus..

Tanda-tanda anda PATUT tukar SimKad kepada TONE PLUS:
🅾 Setiap kali anda topup tak dapat duit
🅾 Tiada cabutan Bertuah
🅾 Tiada Takaful insurans RM50K
🅾 Tiada point untuk tebus tiket AIRASIA
🅾 Tiada point untuk tebus SMARTPHONE
🅾 Kredit selalu kena telan tiba-tiba
🅾 Tiada FREE DATA setiap kali topup
🅾 Tiada peluang menjana pendapatan pasif dll..

Yang selalu buat "SOS" topup tu,jalannya dah ada.
Apa lagi pm la 0134704110
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/

😃😂
Buatlah pilihan bijak wahai kawan!
"JOIN DAFTAR TONEPLUS DAN NIKMATI KELEBIHAN DI ATAS"
Yuran keahlian mahal ?
Jangan risau saya sedia membantu.
Kita runding sampai jadi !

Apr 22, 2017

Insuran Etiqa Takaful Percuma Dengan TonePlus

Ramai Masih Ragu Walaupun Segalanya Adalah Hakikat Bila Anda Topup Dengan Toneplus Anda Dilindungi Insuran Percuma Sebanyak RM50,000.00

TonePlus Tunetalk Beri Insuran Etiqa Takaful Percuma...

Tahukah anda kini dengan menggunakan simkad Toneplus Tunetalk anda bakal miliki perlindungan Insuran Etiqa Takaful sebanyak RM50,000 percuma apabila anda mengalami Kemalangan/Kematian/Cacat Kekal.Sedangkan talian telefon anda guna sekarang hanya memberi data percuma dan kena beli.

Dengan Simkad Toneplus anda tidak perlu membayar untuk dapatkan data dan Insuran kerana segalanya percuma sahaja. Simkad yg patuh Syariah dan sah disisi undang2 Malaysia.

Anda Topup RM 50:
- Kredit RM50 Kekal
- Data Percuma 2GB
- Point Airasia 120 Point boleh tukar tiket Kapal Terbang Airasia.
- Percuma Insuran Etiqa Takaful RM50,000

Simkad anda guna sekarang dapat ker ini semua????

Sila tanya soalan kepada yang pakar seperti saya jgn tanya kepada yg tidak tahu nanti anda tambah sesat. Whatsapp/Call 0134704110 Aree untuk maklumat atau daftar..

Aree aka Zul Karnai
sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BAse
0134704110

http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/

Apr 20, 2017

Bagaimana Nak Melangkah Dengan TonePlus

Ada orang yang tak tahu bagaimana nak mulakan langkah dengan TonePlus..
Jom saya ajar anda..

HARI INI SAYA AKAN KONGSIKAN TIP JIKA ANDA INGIN JADI USAHAWAN TONEPLUS📢📢📢🏆

Bagaimana untuk anda sukses dalam perniagaan simkad Toneplus yg cukup hebat sekarang ini...🥇

1. Untuk menjadi seorang Usahawan tidak sukar dan tidak mudah kerana ada orang cakap anda duduk diam boleh dapat duit. Adakah itu benar??? Kenapa anda terpaksa bangun pagi untuk bekerja, bukankah itu kena cari kerja dan bekerja baru dapat duit.

2. Sebenarnya ramai yang salah pengertiaan kena bekerja dan duduk saja tanpa bekerja. Maksud disini adalah kena kerja baru dapat duit atau gaji. Duduk saja dapat duit dan bekerja sekali ini dinamakan PENDAPATAN PASIF (Anda hanya perlu bekerja sekali sahaja kemudian baru duduk saja dapat duit - Inilah konsep perniagaan TonePlus).

Saya bagi contoh lagi yg sekarang ini saya duduk saja dapat duit iaitu duit pencen bulanan selepas saya berkhidmat 22 tahun dalam tentera dan ini juga dinamakan pendapatan PASIF kerana saya akan terima sampai mati dan boleh diwariskan.

HARAP ANDA FAHAM..

3. Untuk berjaya anda jangan terlalu kedekut...lokek tahi idung masin sampai langsung tak nak keluar modal. Kemudian mengharapkan tuah semata2 datang kepada anda. Mana boleh cam tu Dek Non. Kena ada alternatif sama dari pelbagai sudut.

4. Keluarkan sedikit modal. Dapatkan flyer flyer berkaitan Toneplus, buat namecard, buat banner atau streamer dan kalau nak mantap lagi gunakan iklan berbayar untuk hebahkan satu dunia hingga Planet Pluto yang anda sekarang ini adalah Penjual/Pengedar Simkad TonePlus Prabayar Yang Membayar...
Maka barulah semua orang tahu.

5. Kena rajin lagi bila jumpa ja kawan2 kat luar sana cuba selitkan cerita pasal toneplus tapi jangan la masuk semberono tak pasal pasal kena baling cawan plak heeehehe🤣🤣🤣

Cari ruang dan peluang ketika borak2 dengan kawan anda tadi. Anda boleh mencari ruang dalam pelbagai bentuk dan cara sebagai contohnya..nampak tiang talikom pun boleh buat modal.." Patut kawan aku dok bising tadi, rupanya tiang Naxim tu tumbang"..; Nasib baik aku guna Toneplus kleaaa tak dak masalah Line pun"😍😍😍

6. Hah part ini yang paling penting sekali, jangan kedekut sangat nak reply atau whatsapp orang yang bertanya soalan. Elakkan hantar link dan tulis " Anda boleh klik link dan baca".

Buang sedikit kredit anda tu , terus call prospek dan kalau dia tak mahu angkat baru copypaste penerangan kemudahan dan faedah yg ada pada TonePlus. Kalau orang tanya anda diam maka anda sebenarnya rugi besar.

7. Minda harus positif. Pengalaman saya setakat ini tiada prospek yang dengar saya cerita hari ini terus beli simkad hari ini. Paling cepat pun seminggu baru mereka beli dan adakalanya sebulan so jangan desperate sangat terkejar-kejar, ambil langkah cool jerk.📲📲📲

8. Jangan bezakan diri anda dengan orang lain kerana skill masing-masing tak sama. Masing-masing ada kelas kelas tersendiri dari segi promosi. Ada A+ , A , B+ dan sebagainya.
Jangan terkejar-kejar kelak anda yang terhenti. Ambil sikap rasional dengan terus jalan walaupun perlahan terus bergerak dan tidak terhenti.😎😎😎

ADUSSSS PENAT DAH..LEN KALI SAYA SAMBUNG NA😅😅😅

🎁http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/

Aree aka Zul Karnai
sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BAse
0134704110

Apr 11, 2017

Ingin Jadi Usahawan TonePlus Lagi Berbaloii

Perlukah Anda Berniaga Jika Sertai Menjadi Ahli TonePlus

PEMAKLUMAN PENTING INI.※※※※※※※

1. ADAKAH SAYA PERLU BERNIAGA DENGAN SIMKAD TONEPLUS KALAU NAK DAFTAR.

Jawapan:
Ramai yang beranggapan begitu. Bila aku daftar aku wajib berniaga, adusss malasnya aku, aku tak pandai pun berniaga.

Sebenarnya persepsi anda salah sama sekali disebabkan orang yang memperkenalkan kad sim toneplus gagal menjelaskan secara terperinci rahsia disebalik sekeping kad sim EMAS INI🤔🤔❤.

Sebenarnya anda tidak perlu berniaga pun kalau anda tidak mahu menjadi usahawan. Guna sendiri pun sudah cukup berbaloi. Dengan guna sendiri sahaja anda dapat faedah seperti berikut :

Topup RM30
- Cashback 1%-7.5%.
- Airasia Big Point 70.
- Data Free 1GB (30hari)

Top RM50
- Cash back 1%-7.5%.
- Airasia Big Point 120
- Free Data 2Gb (30 hari)
- Insuran Takaful Etiqa RM50K

Nah anda boleh lihat sendiri betapa untungnya anda dengan hanya menggunakan sendiri..Kredit RM30 dan RM50 kekal tanpa diusik barang 1 sen pun💖💖.

Aree aka Zul Karnai
sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BASE
0134704110

WAJIB BACA, SAYA SAMBUNG SIKIT LAGI🤓🤓

##KALAU ANDA NAK JADI USAHAWAN TONEPLUS😍😍

Faedah yang bakal anda perolehi lagi la amat berbaloi-baloi, kenapa saya kata begitu.

Kerana dengan memperkenalkan kepada 4 orang ahli keluarga atau kawan anda maka anda layak mendapat komisyen 13% dari nilai topup mereka.
Kalau setiap dari mereka topup RM100 x 13%= RM13.
RM13 x 4 = RM52 dan akan terus masuk akaun bank anda.
Best bukan, lumayan❤❤❤😍😍🤑🤑.

Semakin ramai anda perkenalkan semakin banyak komisen bakal anda dapat kerana industri telekomunikasi berkembang pesat. Setiap orang ada telefon sendiri dan setiap orang pasti akan topup.

Dengan menjadi usahawan Toneplus anda akan perolehi pendapatan lumayan dari 1%-32% infinity dan unlimited income. Anda buat anda dapat, anda kaya bukan saya kaya.

Dalam Toneplus tiada Level Piramid ianya hanyah reverse 2up yang sama2 kongsi hasil. Semakin anda rajin semakin anda untung.

Jadi KONKLUSINYA 🏓🏓🏓🏓
1. Anda Nak Guna Sendiri Pun Berbaloi.

2. Nak Jadi Usahawan Pun Lagi Berbaloi-baloi.

TEPUK DADA TANYA SELERA. SIMKAD LAIN APA PUN TARAKKKK😁😁😛😛🤓

Aree aka Zul Karnai
sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BASE
0134704110

Daftar segera disini atau boleh bertanya soalan disini dgn Whatsapp tanpa perlu save no saya..

Apr 6, 2017

Bukti Kukuh TonePlus Bukan Skim Cepat Kaya

Kalau sebelum ini ramai yang was-was tapi kini dgn bukti Kena Cukai Adakah Anda Masih Was-Was..

Salam buat anda semua yang masih tercari-cari faedah untuk anda nikmati pendapatan tambahan secara Pasif dan mungkin juga akan menjadi punca pendapatan tetap yang anda impikan selama ini.

Tak dinafikan setiap dari kita pelbagai kaum dan anutan agama kita wajib percaya rezeki datang dari Allah tetapi kita dianjurkan berusaha mencari rezeki tersebut dan bukanya duduk diam diri sekadar berdoa siang malam untuk rezeki jatuh dari langit.

Tanpa usaha apa pun tak akan datang. Yang pipih tak akan melayang, yang bulat tak akan bergolek datang begitu sahaja. Segalanya bermula dari usaha kita sendiri. Usaha sebaik mungkin dan tawakkal selepas itu. Inilah anjuran setiap agama dan lebih-lebih lagi yang beragama Islam.

Baiklah saya ingin berkongsi dengan anda bagaimana selama ini ramai yang beranggapan TonePlus Tunetalk adalah Skim Cepat Kaya. Sebenarnya mereka yang beranggapan begitu dari sudut pandangan saya adalah mereka kurang menerima penjelasan dan maklumat berkaitan simkad Toneplus. Dan diri mereka sendiri yang beranggapan begitu dek kemalasan mereka untuk berusaha dan mereka hanya ingin duduk saja dan dapat duit. Persepsi mentaliti yang down ataupun " Mental Block".

Semalam pihak HQ Tonegroup telah meletakkan dalam setiap akaun ahli berkaitan Borang CP58 yakni borang cukai pendapatan pada setiap ahli yang memperolehi pendapatan insentif/komisen RM5000 wajib mengisi borang ini. Jadinya adakah ianya masih Skim Cepat Kaya sedangkan TonePlus kini merupakan salah satu sumber pendapatan negara apabila ahli-ahli yang melepasi amaun diatas dikenakan cukai pendapatan.

Cukup banyak faedah bakal anda miliki dengan menjadi ahli dan menggunakan simkad toneplus tunetalk pra bayar yang membayar...

FAEDAH BAKAL ANDA NIKMATI:

1. Rebet tunai setiap kali anda topup sendiri 1% - 7.5%.

2. Data Internet percuma 1GB dan GB.

3. Simkad 4G.

4. Point Airasia yang boleh ditukar dengan :
- Tiket kapal terbang.
- Tiket wayang.
- Tel Android.

5. Diskaun 30% menginap di Tune Hotel.

6. Insuran Etiqa Takaful Perlindungan RM50,000 Kematian/Kemalangan/Cacat Kekal.

7. Kredit Percakapan Percuma hingga 1000 minit on net/off net.

8. Akaun TonePlus TGMMS.

9. Akaun Selfcare .

10. Pakej Percutian Luar Negara.

11. Pakej mengerjakan Umrah.

12. Pinjaman Perubatan.

13. Pinjaman Pelajaran.

14. Pendapatan Pasif setiap kali pendaftaran ahli dibawah anda topup anda terima 13% dan terus masuk dalam akaun bank anda.

15. Group Support Whatsapp.

Banyakkan faedah yang bakal anda perolehi dengan menggunakan simkad Toneplus, boleh kekalkan no lama kesayangan anda. Proses kekalkan no anda hanya mengambil masa 24 jam.

Daftar bersama saya sekarang..

http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/

Aree aka Zul Karnai
#sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BAse

Apr 4, 2017

Dulu Kena GST Tapi Sekarang Dibayar Toneplus

Apa lagi jom daftar

Suatu ketika dahulu GST baru diperkenalkan. Kita Topup RM10 dapat RM9.60 ja sbb kena GST, ramai merungut tak puas hati.
Tapi sekarang ini ada Telco yg beri cashback kepada kita dgn topup sendiri ja 7.5% yakni TonePlus tapi kenapa kita reject. Kena potong duit kita marah, bagi duit plak kita tak nak..bijak kah kita..
Whasapp cara mudah utk daftar dan maklumat http://www.wasap.my/60134704110

Apr 1, 2017

Kenapa TonePlus Mampu Bayar Komisen

Kos Pengiklanan Yang Dibuat Sebenarnya Mencecah Jutaan Ringgit...Tapi TonePlus Rangkaian Telco Yang Bijak...Kenapa???

*UNTUK MAKLUMAN SEMUA*

*APA YG DIMAKSUDKAN,POTONG KOS IKLAN KERANA...*

*Ramai orang tanya pada saya...*

" *Bagaimana Tone Plus* mempunyai banyak keuntungan sehingga boleh *bagi incentive dan banyak kelebihan Freeee* kepada semua penggunanya?"

*Jawapannya....*

*Modal untuk iklankan di television, news, magazine dl*l setiap jam setiap hari paling murah adalah *RM 5 JUTA.*

*Tone Plus tak buat macam tu, tapi dia bagi...*

*PENGGUNA* guna sendiri, dapat duit dan perkenalkan simkad pd org lain pun dpt duit, Daftarkan sendiri simkad tersebut kepada Ahli lain juga dapat duit lagi

*DAN.....*

*Modal Pengiklanan* itu pula diberikan kepada *SEMUA Pengguna Tone Plus semula.*

Sebab tulah Tone Plus *TAK JUAL di kedai2,* hanya boleh didapati *dari agen2nya sahaja*

Sebab tu.. *Tone Plus JARANG keluar TV,*

Sebabnya *duit kos iklan* itu dia bagi kepada *pengguna macam kami...*

Ini *info april 2015* yg lalu....terkini, sudah melebihi 12 juta *Tone Plus* membayar komisen pada penggunanya dan *78% keuntungan tone group* di berikan semula *kepada penggunanya....*

Dan difahamkan tahun2 lepas *tone group membuat keuntungan setahun rm500 juta...* berbanding telco lain keuntungan billion ringgit setahun yang keseluruhan dinikmati oleh mereka2 sahaja...

Anda skrg betul2 berada  di *syarikat yang sangat kukuh kewangan* dan *lebih 5 tahun berdiri membantu penggunanya keluar dari masalah kewangan..*

Jangan sangsi lagi teruskan *berkongsi kebaikan* dan *peluang ini..* niat anda untuk *membantu orang lain bebas kewangan* pastinya anda akan turut *bebas kewangan...*

Hubungi saya dan bertanya bagaimana nak capai "kebebasan kewangan anda"

P/s : *Anda tanya, saya jawab beserta bukti...bukan sekadar JANJI tapi PASTI...👍👍*

Daftar sekarang dengan saya..

0134704110
Aree aka Zul Karnai
sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BAse

Positif Minda Positif Hati

Semakin Dalam Mengkaji Semakin Terserlah Segalanya..Tone Plus Memang Terbaikkk...

Apabila saya belajar tentang ilmu kemanusian. Allahu, semakin banyak lagi nak belajar dan semakin banyak pula tak tahu.

Terutama bahagian mental blok. 7 billion penduduk bumi ini mempunyai jenis pemikiran berbeza beza namun masih boleh dibahagikan ke dalam beberapa kategori tersendiri (nak terangkan panjang sangat).

Setiap pemikiran yang tidak rasional tu pun bukan saja saja dikurniakan oleh Allah dan ada fungsinya dan setiap pemikiran terlalu rasional juga ada yang akan mengundang kemudaratan pada diri sendiri apabila TERLALU.  

Sebab itulah Islam menggalakan apa pun kita lakukan biarlah BERSERDAHANA. Tidak terlebih dan tidak terkurang. Harus neutral. Tidak terlalu negatif dan tidak terlalu positif. BERSEDERHANA. Sungguh dapat melihat betapa besarnya  keagungan dalam setiap ciptaan MILIKNYA. SUBAHANALLAH

Daftar Simkad Toneplus anda sekarang..
0134704110
Aree aka Zul Karnai
sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BAse

Mar 29, 2017

Tone Plus Adalah Sekeping Kad Emas

Kad Sim TonePlus Adalah Sebuah Perniagaan Yg Hanya Bermodal RM98 Sahaja...Tak Sampai Pun RM100

◆Tone Plus◆ adalah peluang👍 perniagaan. Selagi awak nampak ianya hanya sekeping 😆 simkad, awak xkan berjaya kwn2.

Cuba ✌😊 awak luaskan✨ pandangan awak, fikir jauh sikit dan lebih 😉 mendalam. Semua org guna henfon. Dalam henfon ada simkad.

Ini produk keperluan, orang akan tetap 💵 topup setiap bulan. Bila orang 💵 topup awak dpt 😍 duit.   Yes. Simkad ◆tone plus◆ ni boleh buat duit💰. Awak faham tak ni?

Whatsapp
0134704110
Aree
#sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BAse

Mar 28, 2017

Kenapa Saya Tak Layak Dapat Insuran Tone Plus

Topup RM50 Setiap Bulan Tapi Insuran Tak Cover...Kenapa, Pasal Apa..

Baca Penjelasan saya di bawah;

Saya beri sedikit lagi pencerahan utk pemahaman semua disini.

Contoh tarikh kita daftar sebagai ahli TP pada 10 Jan 2017. Kita masih belum layak terima perlindungan insuran sehinggalah kita topup RM50.

Pada 19hb kita topup RM50 maka dari situ kita akan diletakan dalam cooling period (tempoh bertenang) selama 61 hari. Kita wajib topup setiap bulan pada 19hb atau sebelum mencukupkan tempoh sebulan yg telah ditetapkan oleh HQ.

Bila kita topup semula RM50 pada 28hb Feb bererti kita sudah melepasi tarikh kiraan sebulan dan cooling period akan bermula balik macm awal tadi.

Kemudian kita topup semula pada 25 Mac jadinya cooling period terus berjalan utk melepasi 61 sebelum anda di beri perlindungan Insuran.
Bulan depan anda kena kekalkan topup RM50 SAMADA PADA ATAU SEBELUM 25HB APRIL.

Mungkin disini ada sedikit salah faham kepada anda semua.
Maksud sebulan utk layak dapat komisen dan insuran cover adalah berbeza.

Untuk layak dapat komisen adalah tak kira anda topup berapa pun dalam bulan yg sama mencukupi RM30 anda akan terima komisen ..

TETAPI UNTUK LAYAK INSURAN TARIKH HARUS KEKAL GENAP SEBULAN...JIKA TOPUP RM50 PADA 19HB MAKA BULAN BERIKUTNYA MESTI PADA ATAU SEBELUM 19HB utk menggenapkan pengiraan hari mengikut Kalendar....

Diharap penjelasan ini dapat membantu anda...

Terima Kasih

Aree aka Zul Karnai
sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BAse
0134704110
0134704110

Tone Plus Bantu Anda Jana Pendapatan

Toneplus bukan bantu anda jimat tapi bantu anda jana pendapatan untuk perbelanjaan harian anda..

Betul ke Tone Plus menipu? Jika menipu, saya sendiri takkan jadi salah seorang yg sanggup tipu sedara mara dan anda semua. Mustahil saya nak buat Tone Plus dah masuk 3 tahun skrg ni.

Cuba lihat income pengguna biasa simkad Tone Plus ni. Bulan Januari dia dapat RM115.70, bulan Februari pulak dia dapat RM91 saja (tu pun sebab Feb tahun ni ada 28 hari saja) dan SETAKAT 25 Mac 2017, komisyen dia dah RM109.60. AGAK anda berapa komisyen penuh yg dia akan perolehi pada bulan Mac ni?

Jadi JANGAN dengar cakap org yg tak faham tentang Tone Plus! Sesat anda nanti. Simkad Tone Plus nak bantu anda Jana pendapatan BUKANNYA nak bantu anda berjimat SEBAB tiap hari anda perlu belanja utk hidup BUKANNYA anda perlu jimat utk hidup.

Renung2kan dan jom pm saya utk anda mula guna simkad ni. Mau?
0134704110
0134704110

Aree aka Zul Karnai
sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BAse

Kenapa TonePlus Terbaik

Tone Plus Adalah Telco No 1 di Malaysia

Tip Hebatnya TonePlus

Perkongsian tips-tips bagi membantu anda lebih berjaya dalam Tone Plus.

3 Sebab Tone Plus Kantoiii.....



Ramai yang tanya pasal Tone Plus. Apa hebatnya Tone Plus? Jawapan saya mudah, kalau simkad anda boleh lawan Tone Plus dalam 3 kategori ni, Tone Plus tewas!

Ini yang Tone Plus ada:

KELEBIHAN TONE PLUS 1: LEBIH JIMAT

DATA PERCUMA

Anda topup RM30, anda dapat free data 1GB, validity sebulan. Ini betul-betul free ye, kredit anda tak tolak pun, tetap RM30. Kalau topup RM100 dapat free data 2GB.

KREDIT PERCUMA

Anda topup RM60, Kredit panggilan percuma sehingga 1000 Minit.

PULANGAN TUNAI

Anda topup bulan ni, nanti bulan depan anda dapat balik 1%-7.5%, contoh anda topup RM100, bulan depan dapat balik RM7.50, otomatik masuk akaun. Kalau buat auto topup dgn HQ boleh dapat 7%! Sebelum ni anda topup ade ke kedai tu bagi balik duit anda?

DISKAUN TUNE HOTEL

Kalau anda nak gi jalan mana2 boleh menginap di Tune Hotel dengan diskaun 30%, cuma yang ni kena book melalui HQ, banyak dah jimat tu..

KELEBIHAN TONE PLUS 2: LEBIH MANFAAT

MATA GANJARAN

Setiap kali anda topup, anda akan dapat mata ganjaran, nanti mata ganjaran boleh tukar tiket kapal terbang, tiket wayang, smartphone & macam2 lagi. Contoh kalau topup RM100 dapat 120 mata, kalau time promosi boleh dah tukar tiket KL-Jakarta tu percuma. Lagipun mata ganjaran ni senang nak kumpul, beli barang dapur pun dapat kumpul point. 

AKAUN SELFCARE

Akaun selfcare ni setiap orang akan dapat, anda boleh tengok bil terperinci kat sini, boleh topup, dan yang paling best boleh tukar no phone anda, boleh pilih 4 no terakhir, so kalau nak no sama semua satu famili pun boleh. Baru kelass!

KEKAL NO LAMA

Mesti anda pakai no sekarang tu dah lama kan? Dah ramai orang tahu, tak perlu risau, dengan simkad baru ni no lama still boleh dikekalkan. Jika anda kekalkan no lama anda berpeluang menang BMW dan tunai sehingga RM100,000. Saya doakan anda orang yang bertuah itu. Aamiin.. Tapi kena upgrade simkad lama anda ke Tone Plus dulu lah, baru boleh kekal no lama.

PA INSURANS PERCUMA

Pengguna Tone Plus juga akan dapat perlindungan insurans kemalangan peribadi bernilai RM100k, malang tak berbau. Kita tak minta ditimpa musibah, tapi kalau jadi juga at least anda dah ada backup, betul tak? Besar manfaatnya tu.

KELEBIHAN TONE PLUS 3: LEBIH HEBAT 

PELUANG BISNES

Ini yang paling best! Simkad ni boleh buat duit. Ia adalah satu biznes. Dengan modal yang ciput anda dah boleh ada biznes yang boleh jana pendapatan pasif yang lumayan. Pasif tu maknanya buat keje sekali untung berkali2 ye.. Contoh anda jual simkad kat Nilopar sekali je, tapi setiap kali Nilopar topup, anda akan dapat komisyennya.. Sampai bila-bila..

Apa ceritanya yang kata buat duit tu? Ni dia..

UNTUNG RUNCIT

Setiap kali jual simkad anda boleh untung runcit RM20.

KOMISYEN TOPUP

Setiap kali simkad yang anda jual tadi topup, anda akan dapat komsyen 13-17%, bergantung kepada pangkat, tapi paling ciput pun 13% la sebagai ahli biasa.


ROYALTI SIMKAD

Bila dah upgrade pangkat, dapat lagi extra 1-6% royalti atas setiap simkad, ni tak kira daftar bawah sape, semua anda dapat.. 

TABUNG PENCEN

Apa maksudnya ni? Duit gaji yang Tone Plus duk bayar bulan2 tu boleh diwariskan kepada ahli keluarga, katalah kalau anda dah meninggal dunia nanti ahli keluarga anda akan tetap terima duit tersebut. FULL ye.. bukan macam pencen gomen, dapat separuh je..

MACAM-MACAM INSENTIF & BONUS

Rasanya cukup dulu, yang ni nak cerita panjang sangat, kita buat post baru..

So far macam mana? Simkad yang anda pakai sekarang tu ada ke ni semua?

Daftar sekarang 0134704110
Aree aka Zul Karnai
sQuadTPaSkarPencenKe2
Northern Region
Penang BAse

Perbezaan TonePlus Vs Tonexcel

Apakah Perbezaan Antara TonePlus Dan Tonexcel Yang Anda Tidak Ketahui..

Tip Kejayaan Toneplus.

Perkongsian tips-tips bagi membantu anda lebih berjaya dalam Tone Plus.



Oleh kerana ramai yang tanya apa beza Tone Plus dengan Tone Excel, saya akan cuba perincikan supaya anda faham. Sebelum anda baca dengan lebih lanjut, anda kena set dalam minda anda.. Kedua-dua program samada Tone Plus atau Tone Excel MEMPUNYAI KELEBIHAN MASING-MASING..

Nak pilih yang mana tu terpulang kepada citarasa masing-masing.. Tepuk dada tanya selera.. Masing2 punya strategi yang tersendiri..

Orait.. Kita terus kepada topik kita.. Saya akan senaraikan perbezaan dan kelebihan Tone Plus dan Tone Excel mengikut pandangan saya.. Jika ada yang anda tidak setuju, saya raikan.. Sebab masing-masing punya hak untuk berikan pandangan.. Tapi kalau ada silap fakta, mohon betulkan saya..

Manfaat asas semua sama, tiada beza antara Tone Plus dan Tone Excel..

Jika Tone Plus dapat data percuma, Tone Excel pun sama..

Jika Tone Plus ada cabutan hadiah BMW, Tone Excel pun sama..

So Apa Beza Tone Plus dan Tone Excel?

1. Umur Syarikat

Anda harus tahu yang Tone Plus dan Tone Excel adalah adik beradik, kedua-duanya dibawah Tone Group. Ahli lembaga pengarah Tone Plus dan Tone Excel adalah orang yang sama.

Tone Excel dilancarkan pada 10 Februari 2010.

Tone Plus dilancarkan pada 19 Oktober 2012.

Walaupun Tone Plus dilancarkan pada 2012, program ini mula mendapat sambutan pada penghujung 2013 selepas penambahbaikan demi penambahbaikan telah dilakukan oleh pihak syarikat. Well done Tone Group!

Kelebihan Tone Excel

Mudah nak closing sebab ahli dah ramai, dah sejuta lebih ahli. Semua orang pun dah kenal Tone Excel. Testimoni pun banyak. Prospek lebih yakin.

Kelebihan Tone Plus

Ahli terkini (awal Mei 2016) melebihi 150,000. Purata 400 pendaftaran ahli baru setiap hari. Maksudnya market masih luas, peluang masih banyak untuk diterokai.


2. Yuran Keahlian

Yuran keahlian untuk menyertai program Tone Plus dan Tone Excel adalah sama iaitu RM98.60 (harga termasuk GST). Yang berbeza ialah belian simkad kedua dan seterusnya selepas menjadi ahli.

Tone Excel beli RM98.60

Tone Plus beli RM78.60

*Ini harga untuk normal member, harga berbeza mengikut pangkat. Rujuk jadual dibawah.



Kelebihan Tone Excel

Tiada isu harga.

Kelebihan Tone Plus

Ahli boleh restok dengan modal yang rendah. Contohnya dengan modal RM786 sahaja ahli dah boleh dapat 10 simkad. Manakala untuk menjadi Service Center hanya bermodalkan RM8,952 sahaja.

3. Untung Runcit

Untung runcit Tone Plus dan Tone Excel sama, iaitu RM20 bagi setiap simkad. Bezanya..

Tone Excel masuk bank.

Tone Plus dapat tunai.

Kelebihan Tone Excel

Ada rekod transaksi kemasukan untung runcit ke dalam bank. Boleh dijadikan testimoni kepada prospek. Prospek lebih yakin Tone Excel boleh buat duit. Contohnya boleh promo kerja dengan gaji 3x sebulan.

Kelebihan Tone Plus

Tak perlu tunggu masuk bank, boleh dapat terus kat tangan apabila prospek bayar. Duit ini boleh digunakan untuk belanja prospek time closing. RM20 dapat full tanpa perlu tolak RM3 caj transaksi bank.

4. Minimum Topup

Setiap ahli Tone Plus dan Tone Excel perlu topup minimum setiap bulan untuk layak dapat komisyen topup.

Tone Excel topup min. RM20 dan RM60

Tone Plus topup min. RM30

*Ini topup min. untuk normal member, ia berbeza mengikut pangkat. JC, SC dan PSC topup min RM80, BR dan PBR topup min. RM100.

Kelebihan Tone Excel

Ahli ada pilihan untuk pilih jumlah topup min. mengikut kemampuan. Jumlah komisyen berbeza mengikut jumlah topup min. Rujuk gambar di bawah.



Kelebihan Tone Plus

Hanya satu kadar topup min. yang rendah iaitu RM30, terus layak untuk dapat komisyen 13% tanpa mengira level.


5. Pelan Pemasaran

Yang no. 5 ni antara beza Tone Plus dan Tone Excel yang paling ketara. Anda baca dan faham betul-betul. Untuk pelan pemasaran:

Tone Excel guna Unilevel.

Tone Plus guna Reverse 2up.

Kelebihan Tone Excel

Walaupun komisyen hanya boleh dimakan sehingga level 3, banyak strategi boleh digunapakai seperti strategi 'sate'. Lihat gambarajah dibawah:


Strategi ni anda kena buka 3 akaun, tak kisah atas nama siapa. Semua atas nama anda sendiri pun boleh. Kalau sayang bini, letak la nama bini satu. Contoh A1, A2, A3.. Dah siap cucuk sate, anda boleh mula rekrut ahli baru (D1 - D7) dan susun semuanya dibawah akaun ketiga anda (A3).

Apabila D1 - D7 topup, ketiga-tiga akaun anda akan dapat komisyen. A1 dapat 13% (sebab D1 - D7 adalah level-3 A1), A2 dapat 3% (sebab D1 - D7 adalah level-2 A2) dan A3 dapat 10% (sebab D1 - D7 adalah level-1 A3). Contoh diatas dengan andaian anda dan semua orang topup min. RM60 setiap bulan. So berapa yang anda dapat. Jom kita kira satu-satu:

Komisyen A1:

Level 1 = [RM60 x 1 (A2) = RM60 x 10%] = RM6.00

Level 2 = [RM60 x 1 (A3) = RM60 x 3%] = RM1.80

Level 3 = [RM60 x 7 (D1 - D7) = RM420 x 13%] = RM54.60

Total = RM62.40

Komisyen A2:

Level 1 = [RM60 x 1 (A3) = RM60 x 10%] = RM6.00

Level 2 = [RM60 x 7 (D1 - D7) = RM420 x 3%] = RM12.60

Total = RM18.60

Komisyen A3:

Level 1 = [RM60 x 7 (D1 - D7) = RM420 x 10%] = RM42

Total = RM42.00

Total Komisyen A1 + A2 + A3 = RM123*

*Perlu ambil kira kos untuk min. topup 3 akaun x RM60 = RM180

Kelebihan Tone Plus

Di Tone Plus, hanya dengan 1 akaun sahaja, tapi strategi fokus direct sponsor. Ambil contoh dengan jumlah network yang sama seperti dalam contoh Tone Excel diatas = 10 orang.

Katakan anda A1, dan anda ada 9 direct sponsor.

Komisyen A1:

9 x RM60 = RM540 x 13% = RM70.20*

*Perlu ambil kira kos untuk min. topup 1 akaun x RM30 = RM30

Ini adalah komisyen pada bulan pertama, sistem Reverse 2up akan bantu kembangkan network anda pada bulan-bulan seterusnya secara INFINITI TANPA HAD LEVEL. Network akan berganda dengan nisbah 1:3 secara automatik. Dengan hanya duplikasi 4 ahli, terus layak komisyen 13% secara infiniti.

Rujuk video ini untuk lebih faham:



6. Pangkat

Tone Excel dan Tone Plus menawarkan laluan kerjaya yang sangat bagus kepada ahli. Ramai yang telah berjaya perolehi pendapatan yang lumayan melalui program ini. 

Tone Excel mempunyai 3 pangkat:

1. Junior Center - belian 120 simkad x RM95.60 = RM11,472

2. Service Center - belian 250 simkad x RM94.60 = RM23,650

3. Branch - belian 1,500 simkad x RM89.60 = RM134,400

Tone Plus mempunyai 4 pangkat:

1. Service Center - belian 120 simkad x RM74.60 = RM8,952

2. Premium Service Center - belian 250 simkad x RM73.60 = RM18,400

3. Branch - belian 1,500 simkad x RM70.60 = RM105,900

4. Premium Branch - lantikan syarikat (tidak ternilai!)

Kelebihan Tone Excel dan Tone Plus

Tone Group ternyata menyediakan platform dan laluan kerjaya/ bisnes yang terbaik kepada ahli. Beza disini hanyalah pada Premium Branch di Tone Plus. Ianya adalah lantikan syarikat berdasarkan prestasi setiap leader (tak boleh naik melalui belian simkad).


7. Insentif Kepimpinan

Disamping komisyen topup, apabila ahli dah naik ke pangkat-pangkat tertentu, Tone Plus dan Tone Excel akan memberikan insentif kepada mereka sebagai penghargaan kerana membantu memajukan bisnes ini.

Tone Excel membayar overriding kepada leader.

Tone Plus membayar royalti kepada leader.

Kelebihan Tone Excel

Overriding adalah komisyen yang leader (JC, SC, BR) dapat ke atas network masing-masing. Semakin besar network, semakin banyak komisyen. Kadar berbeza-beza mengikut struktur pangkat yang ada dalam network tersebut. Lihat jadual dibawah (Sumber = Borang HQ):



*Branch overriding terkini 5.5%. Boleh override Branch di level 1 = 2% dan di Branch di level 2 = 1%.

Katakan anda Branch, anda layak menerima overriding 5.5% ke atas network anda. Jom kita kira berapa potensi overriding anda. Katakan network anda ada 10,000 ahli. Masing-masing topup RM60. 

Kita andaikan dalam network anda, hanya anda seorang yang Branch, tiada Branch lain mahupun Service Center. Ini untuk memudahkan kiraan kerana overriding anda akan berbeza pengiraannya jika ada Branch atau Service Center dalam network anda. 

Contohnya gambarajah network dibawah, apabila ada lain-lain pangkat dalam network anda, overriding anda akan diagih-agihkan. Jadi struktur tersebut terlalu subjektif untuk dijadikan contoh.



So potensi overriding anda sebagai Branch solo ialah:

10,000 ahli x RM60 x 5.5% = RM33,000

Kelebihan Tone Plus

Royalti adalah komisyen yang leader (SC, PSC, BR, PBR) dapat ke atas setiap simkad yang diedar tanpa mengira network. Royalti ini tidak akan berkurang sekiranya downline naik pangkat samada sama level atau lebih tinggi daripada anda.

Katakan anda Premium Branch, anda layak menerima royalti 6% ke atas setiap simkad yang diedar (termasuk bukan daripada network anda). Jom kita kira berapa potensi royalti anda. Katakan network anda ada 10,000 ahli. Masing-masing topup RM60. 

Potensi royalti anda sebagai Premium Branch:

10,000 ahli x RM60 x 6% = RM36,000

Selain royalti tidak berkurang apabila downline naik pangkat, leader di Tone Plus juga akan menikmati tambahan komisyen topup apabila mereka naik pangkat. Lihat jadual dibawah:


Katakan anda Premium Branch dan anda menaja direct, anda akan dapat total komisyen 17% + 6% = 23%.

Nak lagi best anda boleh main strategi sate kat sini. Katakan anda ada akaun Premium Branch, Branch, Premium Service Center dan Service Center.. 

Anda taja direct anda dapat komisyen topup 17% + royalti 6% + 4.5% + 3.5% + 1% = 32%!!!

Malah jika fokus kepada royalti sahaja pun anda dah ada 15% ke atas setiap simkad.

Lagi satu kelebihan sistem royalti ialah, ahli boleh fokus untuk mengedar simkad walaupun tanpa network. Lihat contoh akaun PSC dibawah, total network yang berdaftar bawah PSC tersebut hanya 4 orang, dan jika dilihat daripada bulan Januari sehingga April 2016, tiada penajaan pun dibuat. Namun pendapatan pasif daripada akaun tersebut tetap berjalan hasil daripada royalti simkad.


Kesimpulan

Orait, cukup dulu saya share 7 beza Tone Plus dan Tone Excel serta apa kelebihan masing-masing. Ada lagi beberapa sudut yang saya tak sempat nak sentuh. InsyaAllah ada masa nanti saya update.

So sebagai kesimpulannya saya boleh rumuskan yang kedua-dua program ini memang sangat hebat! Anda pilih yang mana paling sesuai dengan anda dan fokus betul-betul. Kejayaan pasti milik anda. Sehebat manapun sesuatu program tu, kalau kita tak bersungguh-sungguh. Tak kemana juga.. Betul tak?

Whatsapp 0134704110 Aree aka Zul Karnai