nuffnang1

.:)

Jul 16, 2017

RAMAI KATA TONEPLUS TAPI BETUL KER

Tak paham kena bertanya, penipu mungkin anda sendiri tidak oleh pihak Syarikat
Kenapa Ramai Agen Tone Plus Gagal? Prepaid WOW Penipu?
Hurmm..
Saya yakin mungkin ramai ahli/pengguna baru tone plus atau tone excel yang  sedang baca artikel ni… sebab mula goyah dek cerita negative kawan sekeliling.. hehe
Ini adalah pandangan peribadi aku sendiri sebagai pengguna tone plus.. Jangan kecam tanpa habis membaca artikel nih..
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/
Okeh
“Salah Mind setting”
Mulanya…
Ramai yang fikir bila dah beli simkad toneplus dikuasakan Tunetalk dan daftar sebagai ahli dengan bayaran RM90, RM98.60/- , RM100, RM120/- ni korang boleh :
Duduk goyang kaki..terus dapat income ribu riban dalam tempoh sebulanDuit masuk macam air tanpa henti hanya dengan guna handphone nokia 3310Bebas kewangan dalam tempoh singkat 2,3 tahunAda simpanan ASB 200K dengan cepatDapat tawaran pergi Umrah, melancong, buat hajiDapat tiket kapal terbang Air Asia percumaTak payah bayar bil handphone lagi setiap bulanTersengih sengih depan Menara Eiffel Paris, Burj Dubai sebab ditaja melancong ke luar negaraDan lain lain lagi..
Ya...betul tak?
Saya tak pernah pun fikir tahap macam tu.. berangan mat jenin tak sudah depan tv sambil layan astro…
Sambil belek smartphone murah jenama acer… Dalam kepala hotak duk fikir bila lah smartphone ni nak jadi iphone 7 plus…
haha
Last sekali, bila dah dua tiga bulan berlalu… hingga bertahun tahun… duit mula habis asyik topup RM30 tiap tiap bulan
Hati mula panas… bila tengok income ciput ciput je dalam akaun…
Bermula lah spekulasi terejakulasi dalam benak fikiran dan rasa nak post aje kat fb…
Sebabnya apa yang diimpikan tak menjadi reality dalam hidup anda..
TONE PLUS PENIPU!!
Mula lah nak katakana yang syarikat menipu anda.. dan memberikan janji kosong aje!!
Ditambah pula kawan kawan sekeliling mula memasang kipas dan aircond..
Dek kerana anda tak puas hati dan mula menekan keyboard fitnah.. hingga ada yang mula nak percaya.. “ Jangan Join Tone plus, excel XOX.. nanti anda ditipu”..
Hakikatnya…
Semua itu adalah andaian dan tanggapan dari persepsi negative dalam diri sahaja…
Sebenarnya kita sedang menipu diri kita sendiri… saat mula-mula membeli simkad toneplus dahulu..
Bukannya syarikat yang menipu tetapi diri kita yang menipu diri sendiri… kerana malas nak berusaha
Buktinya.. ramai pengguna dan ahli yang sudahpun berjaya mengubah nasib hidup…
Daripada tiada apa apa hutang keliling pinggang.. kepada berduit dan berpendapatan 5 Angka..
Daripada kuli menjadi majikan..
Syarikat tetap beroperasi seperti biasa.. Mengaut keuntungan berjuta juta dan berkongsi keuntungan dengan ahli yang layak…
Kalau Toneplus Bukan Penipu Kenapa saya GAGAL?
Sekali lagi… persoalannya “Mengapa saya gagal”
Istilah “gagal” itu sebenarnya terlalu luas…
Mungkin anda hanya mendapat pendapatan 3 angka dan gagal mendapat pendapatan 5 Angka sebulan.. itu pun kira gagal juga..
jadi.. nasihat saya..
Kaji semula
Tentang “mind setting dan niat 
Serta belajar daripada kesilapan diri sendiri
Kesemua kelebihan dan keistimewaan yang syarikat janjikan adalah hasilnya.. Salah kita kerana tidak meletakkan niat pada matlamat asal.
Jika matlamat anda untuk berjimat dan menikmati kemudahan sebagai pengguna memang sewajarnya anda perolehi apa yang anda gunakan..
Kumpul point big melalui topup dan terima cash back setiap kali membuat topup reload handphone
Untuk dapat hasil yang baik.. perlu dimulakan dengan perancangan dan persediaan yang rapi untuk capai matlamatnya..
Bagaimana nak jadi kaya dengan jual simkad toneplus?
Pokok sistem Toneplus  adalah perniagaan iaitu "bisnes" dan bukannya pelaburan labu peram, skim cepat kaya dll..
Perniagaan apa?
Ayat mudah nak faham
"Business Get Busines" 
Yup…
Sebuah Perniagaan yang menjual perniagaan. Iaitu perniagaan yang menjual sistem kepada pengguna lain untuk turut berniaga untuk mengecilkan kos pengiklanan. Sebagai pengguna kita lah juga pengiklannya…
Apabila anda berdaftar sebagai pengguna secara automatiknya anda adalah seorang usahawan dalam bidang telekomunikasi..
Tetapkan nawaitu dalam jiwa untuk berniaga dan membantu orang lain yang sedang bergelut dengan masalah kewangan mempunyai perniagaan dan dapat keluar dari kelompok kemiskinan kerana Allah SWT.
Apa kelebihan Bisnes Toneplus ni?
Rasanya ada baik anda rujuk pada artikel di sebelum ini rujuk kepada link di bawah
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/
Jika kita terus menerus memandang dari sudut negative dan kekurangannya hingga bila bila pun kita tidak akan dapat dibukakan hijab kebaikan yang ada..
Perniagaan ini adalah mampu milik kerana modalnya sangat minima atas sekeping simkad beharga RM98.60/-
Dalam perniagaan kita tidak lagi daripada berurusan dengan pembeli…
Hurmm. Nak cari orang ke?
Saya tak tahu lah kenapa masyarakat melayu terlalu septikal dengan perkataan “kena cari orang”
Sedangkan hari ini bermacam macam cara boleh kita lakukan untuk membuat pengiklanan atau Bahasa mudah promosi..
Betapa ramainya pengguna telefon bimbit di Malaysia ini dan saban hari tak pernah berkurang.. Potensi yang ada amatlah tinggi..
Peluang ini kita gunakan untuk menjalankan promosi..
Ya….
Promosi > Promosi > Promosi > dan Promosi lagi.
Buat aje sampai muntah pun…haha..
Bila berniaga wajib lah kena ada promosi
Kalau tak mana orang nak tahu bisnes apa kita sedang buat
Kongsikan kelebihan dan kebaikan produk…
Beri servis terbaik..
Jika anda tak tahu nak promosi boleh hubungi saya… dan insha Allah saya akan bantu untuk membantu anda dari A sampai Z asalkan anda ada semangat kental untuk berusaha… Saya memang perlukan rakan niaga yang berkualiti dan mempunyai percambahan idea.. Orang kata, tak syok buat bisnes sorang sorang..
Bukannya dengan duduk goyan kaki.. tunggu orang bertanya dan datang pada kita macam jual kuih tepi jalan… Lain lah kalau anda kedai telefon.. boleh lah nak buat perkara yang sama..
Promosi pun kena ada caranya…
Bukan main hentam aje.. Buat spam sana sini.. Paksa orang masuk Tone plus di group Fb, Instagram…
Kemon lah kawan.. jangan letakkan bisnes anda macam bisnes murahan…
Itu akan membuatkan orang ramai meluat dan muak dengan anda…
Produk cap ayam pun.. kalau buat promosi dengan baik.. akan terbina jariangan perniagaan yang luas.. Jaringan inilah yang akan hasilkan income luar biasa..
Bila dah ada jaringan perniagaan sendiri kena lah pula belajar cara nak uruskannya… Anda pengurus dan anda pekerja perlulah pandai menyelia dan memantau rakan sekerja anda..
Tambah dengan sistem yang menjadi pemudah cara akan memudahkan lagi urusan niaga anda…
Eh.. Anda jangan terkejut beruk pula kalau dengar ada ahli toneplus sendiri tak tahu kewujudan sistem yang digunakan syarikat.. Pastikan anda memberi penerangan jelas bagaimana nak kendalikan sistem untuk memudahkan pengguna lain menikmati pendapatan luar biasa juga..
Jika anda tidak mempunyai laman web atau tak reti nak buat blog untuk buat promosi toneplus.. maklum sahaja lah malu nak cerita… carilah agen yang mencipta web referral..
Ringkas.
Dengan sistem referral ini kiranya anda sudah mempunyai web sendiri dengan menggunakan id anda sendiri…
Anda Cuma promosikan link id anda sahaja untuk boleh nikmati komisen lumayan…
Sistem akan membaca id anda apabila ada pengguna baru yang mendaftar pada link anda…
Jika tak faham boleh whatsapp saya pada no talian kat tepi blog ni…
Untuk dapatkan sistem web anda sendiri.. pertama sekali anda perlu daftar sebagai ahli percuma di link di bawah

Selepas itu buat bayaran ikut pada arahan tujuannya untuk membolehkan anda menjadi ahli dan pengguna toneplus..
Selebihnya saya akan pandu anda satu persatu bagaimana nak jalankan bisnes ini melalui internet..
http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/
Okeh…sambung lagi pada entri akan datang..
Post a Comment