nuffnang1

.:)

Feb 6, 2012

Simpanan Persaraan 4 Juta Tidak Cukup????

RUANGAN INI DI AMBIL DARI YAHOO SURVEY DAN DI TERJEMAHKAN MENGGUNAKAN GOOGLE TRANSLATE BAGI MEMUDAHKAN PEMAHAMAN PEMBACA DAN DI HARAP ANDA DAPAT MENGAMBIL IKTIBAR
Simpanan Persaraan: $ 4 Juta Tidak Cukup?

Oleh Walter Updegrave | Wang - Jumaat, Feb 3, 2012 15:52 EST

Saya berharap mempunyai $ 4 juta yang disimpan oleh masa saya bersara dalam tempoh 30 tahun. Yang berbunyi seperti banyak wang, tetapi berapa banyak yang akan berada dalam dolar hari ini? - Brian

Ia akan kelihatan seolah-olah $ 4 juta yang mencukupi untuk membiayai persaraan yang selesa 30 tahun dari sekarang. Tetapi anda berhak untuk tidak mengambil alih ia akan mencukupi.

Salah satu isu utama adalah kuasa beli dolar akan datang berbanding dolar hari ini. Kebanyakan orang tidak biasa dengan memikirkan wang dari segi, sebenar, atau terlaras inflasi. Mereka menggunakan kalkulator, plag dalam jumlah yang mereka merancang untuk melabur untuk 10 tahun akan datang, 20 atau 30 tahun, baling kadar pulangan (biasanya terlalu tinggi) dan datang dengan besar enam atau tujuh angka sarang telur yang diunjurkan bahawa mereka berfikir menunjukkan mereka akan ia dibuat di bawah naungan dalam persaraan.

Tetapi psikologi dan ekonomi tingkah laku biasa dengan kecenderungan untuk harga yg terlalu tinggi nilai ringgit pada masa hadapan. Mereka pun mempunyai nama untuk fenomena ini: wang ilusi.

Empat juta dolar tidak bunyi seperti banyak wang - dan ia masih akan menjadi lebih 30 tahun dari sekarang. Tetapi ia tidak akan bernilai apa-apa hari ini hampir $ 4 juta.

Melainkan kita pergi melalui tempoh deflasi yang mapan, inflasi akan menghakis kuasa beli wang itu pada masa hadapan sehingga, untuk memetik bahawa pemikir besar ekonomi Yogi Berra, "nikel tidak bernilai ada yang lagi."

Walaupun jika inflasi yang agak sederhana 2% setahun, $ 4 juta dalam tempoh 30 tahun akan mempunyai kuasa beli kira-kira AS $ 2.2 juta hari ini. Dan jika inflasi panas sehingga kadar tahunan 4%, $ 4 juta dalam tempoh 30 tahun akan bersamaan dengan kira-kira AS $ 1.2 juta hari ini. Jarang makanan ayam, tetapi cara lama daripada $ 4 juta.

Jika anda ingin melihat apa yang apa-apa jumlah wang yang pada masa akan datang adalah bernilai hari ini pada kadar inflasi yang berbeza, periksa ini kalkulator nilai sekarang.

[Lihat juga: saya Hilang 40% Kumpulan Wang Persaraan Saya. Sekarang?]

Satu lagi isu utama ialah kecenderungan kita untuk melihat matlamat perancangan persaraan sebagai terkumpul sejumlah besar tunggal. Contoh terbaik cara ini melihat persaraan adalah ungkapan yang terlalu-sering mendengar, "Apa Bilangan anda?"

Ia adalah lebih baik untuk menumpukan perhatian kepada pendapatan tahunan anda perlu persaraan berbanding beberapa sekali gus besar. Ya, kedua-duanya adalah anggaran, tetapi pendapatan adalah sesuatu itu lebih mudah diterjemahkan dengan gaya hidup. Selain itu, satu jumlah yang besar boleh memberi anda gambaran palsu bagaimana selesa anda, kerana ia tidak boleh menjana pendapatan yang hampir sama banyak tahunan sepanjang persaraan anda berfikir.

Sebagai contoh, menggunakan kaedah 4%, metrik biasa untuk menjadikan aset ke dalam pendapatan dengan kebarangkalian yang tinggi yang berpanjangan sekurang-kurangnya 30 tahun, $ 4 juta sarang telur akan menjana kira-kira AS $ 160.000 dalam pendapatan persaraan tahunan.

Itulah di 2042 dolar, bagaimanapun. Dari segi kuasa beli, $ 160.000 akan bersamaan dengan kira-kira $ 88,000 hari ini, menganggap inflasi 2% dalam tempoh 30 tahun akan datang, atau kira-kira $ 49.000, pada inflasi 4%. Jumlah wang yang masih bermakna, tetapi mereka tidak Menyulap bahawa perasaan telah melanda jackpot bahawa $ 4 juta tidak.

Satu lagi isu yang pergi ke tengah-tengah perancangan persaraan - bagaimana anda tahu sama ada anda menyimpan cukup untuk memberi diri anda tembakan realistik pada persaraan yang selamat?

Anda berharap untuk mempunyai $ 4 juta yang socked oleh masa anda bersara dalam tempoh 30 tahun. Tetapi apakah angka itu mewakili? Adakah jumlah yang anda projek Yang telah berdasarkan berapa banyak anda menyimpan dan apa yang anda harapkan pelaburan anda untuk mendapatkan? Adakah jumlah yang anda fikir anda perlu untuk mengekalkan gaya hidup yang pra-persaraan anda?

Adalah sukar untuk mendapatkan tetap tepat mengenai berapa banyak anda perlu menabung bagi persaraan yang tidak akan bermula untuk beberapa dekad. Terdapat banyak yang tidak diketahui berapa banyak yang anda akan perolehi di masa hadapan, apakah gaya hidup yang anda akan menyebabkan lebih 30 tahun akan datang, berapa lama anda akan hidup.

Anda mungkin tidak mampu untuk menyelamatkan seberapa banyak yang anda membayangkan akibat pemberhentian atau perbelanjaan sara hidup yang lebih tinggi daripada jangkaan. Pelaburan anda mungkin tidak mendapat apa yang anda harapkan. Anda boleh dipaksa menjadi bersara lebih awal daripada anda ingin oleh masalah kesihatan atau "rightsizing" di tempat kerja. Tiada siapa boleh menjangka bagaimana perkara akan goncang dalam tempoh 10 tahun akan datang, apatah lagi 30 tahun akan datang. Dengan pergi kepada alat seperti Perancang Persaraan kami atau Kalkulator Pendapatan Persaraan Harga T. Rowe, anda boleh membuat beberapa andaian yang munasabah tentang berapa banyak yang anda perlukan untuk persaraan, berapa banyak yang anda perlu menyimpan dan bagaimana anda perlu melabur. Dari itu, anda boleh mendapatkan rasa peluang anda untuk mencapai persaraan yang terjamin.

Andaian-andaian anda tidak akan menjadi tempat di. Kehidupan dan pasaran kewangan adalah terlalu sukar diramal. Tetapi mengemas kini maklumat dan andaian anda berdasarkan pengalaman sebenar dan semula melakukan senaman ini setiap beberapa tahun akan membantu memantau kemajuan anda. Anda boleh membuat pelarasan dalam jumlah yang anda simpan, bagaimana anda melabur atau tarikh persaraan dirancang anda. Dengan membuat beberapa pembetulan kursus kecil selama bertahun-tahun, anda akan mengurangkan peluang untuk membuat perubahan dramatik pada malam persaraan.

Daripada tertanya-tanya apa yang $ 4 juta akan bernilai dalam tempoh 30 tahun, saya cadangkan yang anda menumpukan kepada mendapatkan idea yang realistik berapa banyak yang anda akan menjimatkan dan bagaimana anda perlu melabur untuk bersara dengan selesa - Walau bagaimanapun beberapa tahun dari sekarang yang mungkin dan bagaimanapun besar telur sarang anda akhirnya akan memerlukan.

DAPATKAN EBOOK PASAR MALAM UNTUK MULAKAN PERNIAGAAN YANG MENGUNTUNGKAN INI
Post a Comment