nuffnang1

.:)

Dec 13, 2014

Berakhirnya Kekecewaan Peniaga Pasar Malam

Disember 2014 telah menjelma dengan seribu harapan dan impian di setiap hati peniaga pasar malam. Semoga dengan menjelmanya Disember maka harapan kami setinggi gunung kerana maka akan berakhirlah musim hujan...

                                    


Selama hampir 4 bulan lamanya peniaga pasar malam bergelut mencari sesuap nasi bagi menyara keluarga tersayang. Setiap malam hujan akan turun dengan lebatnya dikala peniaga peniaga sedang rancak menjalankan aktiviti perniagaan. Kekadang renyai renyai namun turun akan tetap hujan turun.

Apa yang mampu kami lakukan, sekadar menadah tangan ke langit dan memohon daripada Allah agar hujan berhenti atau hujan di pagi hari. Namun di pagi hari juga ada sahabat sahabat yang menjalankan aktiviti perniagaan.


                                         
Segala simpanan telah habis di keluarkan bagi menampung perbelanjaan harian untuk keluarga , membayar segala bil utiliti dan keperluan di luar jangka. Namun yang lebih memeritkan apabila terpaksa menampung kerugian dalam perniagaan. Adakalanya setiap hari atau minggu. Kalau pada yang sudah bersedia pastinya tidak menjadi masalah tetapi kepada yang alpa pasti mengundang padah. Beringatlah sebelum terkena.

Semoga semua sahabat seangkatan akan tabah menempuh ujian Allah yang sebesar hama ini, kerana sedikit hari lagi keceriaan akan menjengah kita kembali dengan sinar mentari dan kemunculan bulan mengambang sehingga ke Julai 2015....insyaallah...amin.

DAPATKAN EBOOK PANDUAN PASAR MALAM ANDA DISINI SEGERA
Post a Comment